Velkommen til en verden uden grænser og begrænsninger!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hun er 46 år, mor til fire i alderen 5 til 22, foredragsholder, forfatter, iværksætter og stifter af fonden Female Courage Foundation. Hun og hendes familie bor og arbejder både i Rungsted og Celebration, Florida. Velkommen til Susan Binaus verden – en verden uden hverken grænser eller begrænsninger!

Susan Binau har en MA i Voksenuddannelse fra RUC, PD i Uddannelsesplanlægning fra DPU og Voksenunderviseruddannelsen fra DLH

KarriereMor.dk har talt med Susan Binau, hvis historie byder på både op- og nedture, udfordringer og glæder. Men mest af alt er den en kæmpe kilde til inspiration! Rigtig god læselyst!

Vi lever mellem to kontinenter

Susan og Alan Binau har valgt at realisere en drøm, som de fleste småbørnsforældre anser som fuldkommen umulig: De har to hjem: ét i Rungsted, og ét i Disney-byen Celebration, Florida. Og de bor og arbejder begge steder, ligesom deres yngste søn, Anders, går i skole begge steder: ”Anders startede på en Montessori-skole for et halvt år siden.” En Montessori-skole tager udgangspunkt i Maria Montessoris undervisningsmetode, -filosofi og -principper, som – kort fortalt – går ud på at møde barnet der, hvor det er. Det betyder, at undervisningen er individuelt tilpasset det enkelte barn og tager udgangspunkt i netop hans/hendes særlige behov. “For Anders’ vedkommende bliver der primært fokuseret på sproget, som han jo skal have lært. Og han er rigtig glad for at gå der!” fortæller Susan. ” Herhjemme er Anders netop startet på Lilleskolen i Rungsted; så han går helt bogstaveligt i skole både i Danmark og USA.”

Alan og Susan befinder sig typisk hvert sted mellem én og tre måneder ad gangen.

Udover Alan og Susans fælles barn, Anders, har Susan tre børn fra et tidligere ægteskab: Christina på 22, Malene på 19 og Christian på 13. Christina er flyttet hjemmefra; Malene går i gymnasiet, og i de perioder, familien bor i USA, nyder hun og kæresten at have huset i Rungsted for sig selv. Christian bor hos sin far, når familien er i USA og hos mor, når de er i Danmark.

“Det lyder måske umiddelbart lidt rodet, men i bund og grund føler vi, at vi giver vores børn en kæmpe gave, idet de får lov til at opleve to lande indefra – på godt og ondt,” fortæller Susan, som i øvrigt lever efter mottoet: “Nogle gange har børn ikke et valg – børn trives, hvis forældrene trives!”

Dommen: ”Du har cancer”

I oktober 2006 – to dage efter Anders’ 2-års fødselsdag – måtte Susan se nogle barske realiteter i øjnene: Hun fik konstateret tarmkræft. Denne spredte sig senere til lymferne, så Susan måtte gennem både operation og kemobehandling. Heldigvis vandt Susan kampen mod cancer og valgte samtidig at lade den hårde prøvelse, det var for familien, komme andre til gode i form af foredrag og bøger, hvor hun deler ud af råd om, hvordan man kommer igennem et svært sygdomsforløb – og forbereder sig mentalt på eventuelt at skulle tage afsked. Bøgerne inkluderer:

 • Mor, må jeg få din pc, hvis du dør? – stemmer fra en kræftramt familie (Af Susan og Alan Binau. CEONEO Books, August 2008)
 • En værdig afsked – bogen om døden (Af Susan Binau og MD Klara Balling. Morpfu, August 2009)
 • Til sygdom os skiller – Sådan overlever kærligheden, når det er svært (Af Susan og Alan Binau. Gads forlag, September 2009)

Susan Binau, Mor; må jeg få din pc, hvis du dør?; En værdig afsked; Til døden os skillerDerudover er Susan medforfatter til netværksbogen ‘Løven og Margueritruten – find din netværksstil’ (CEONEO Books, September 2008).

Susans første bog bog er netop blevet oversat til engelsk og bliver udgivet i USA i august 2010 under titlen: Mummy, can i have your PC if you die? – A second chance. I den forbindelse skal Susan til oktober medvirke på Channel 2.6. og Fox på Amerikans TV. En del af overskudet fra bogsalget går til fonden Female Courage Foundation.

Vfactor – virksomheden

Før Susan fik konstateret cancer, havde hun og hendes veninde, Charlotte Alexandra Pedersen, besluttet, at de sammen ville starte en virksomhed inden for ledelsestræning til kvindelige mellem- og topledere. Planerne blev sat på hold – men ikke længe: Ca. tre måneder efter operationen startede de virksomheden Vfactor op. Her var Susan med til at oprette og udvikle lederuddannelserne ’Value Academy’ og ’Charter Academy’, som henvender sig til henholdsvis nye og erfarne ledere. Begge uddannelser er i dag meritgivende.

I november 2009 modtog Vfactor Nordsjællands erhvervspris af Beskæftigelses- og Ligestillingsminister Inger Støjberg. Trods succesen valgte Susan kort tid efter af sælge sin andel af virksomheden.

Drømmen om at gøre en forskel

”Ved at teste kvindelige ledere gik det op for mig, at mange – måske endda de fleste – kvindelige ledere og direktører mangler mod og selvtillid. Personligt tror jeg, at det skyldes, at vi lever i en mandsdomineret kultur. I hvert fald når det gælder erhvervslivet. Alt tager udgangspunkt i en maskulin tankegang; vi er ledere på andre præmisser. Du kan ville nok så meget som kvinde, men hvis det alligevel er en flok hanner, der sidder på posterne, er det svært at fastholde den feminine integritet på ledelsesniveau,” fortæller Susan.

Efter at have testet 150 kvindelige ledere og direktører gik det op for Susan, at hun længtes efter at overføre sin viden og erfaringer til helt unge kvinder: ”Det giver mig mulighed for at være noget for nogle unge piger, før deres faglige selvtillid og mod bliver påvirket i en negativ retning,” forklarer Susan, som startede fonden Female Courage Foundation i november sidste år.

”Female Courage Foundation er min helt store passion, og jeg arbejder hårdt på at skaffe midler til, at vi kan få råd til at ansætte nogle ægte ildsjæle. Indtil videre er der 80 personer i både USA og Danmark, der arbejder frivilligt for fonden – og det går virkelig over al forventning,” fortæller Susan, der netop arbejder på at få de sidste brikker til at falde på plads i forhold til at få fonden eksponeret i et Oprah talkshow.

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Jer er imponeret. Susan du er et fantastisk livstykke og må være rigtig dygtig til at omstille dig og lige så din mindste søn. Jeg kender det på egen krop og ved hvad det kræver.
  Jeg pendlede i 5- 6 år først mellem Swaziland og Danmark og senere mellem Indonesien og Danmark. Jeg var trods alt kun mig selv og jeg skulle ikke pendle med et barn. Min mand boede fast i udlandet, mine voksne børn i Danmark. Det kræver at man skaber bro, har ritualer, for at kunne transformerer sine følelser, når man bevæger sig mellem 2 kulturer og verdensdele. Female Courage Foundation er en af dine broer mellem kontinenterne og en vigtig bro. IT ligeså du kan holde forbindelse mellem dine to verdner hvilket er betydningsfuldt.
  Jeg glæder mig til at følge dig og familien
  Hilsen Mette

 2. Og jeg glæder mig til at være med.
  Jeg skriver på kapitlet om konfliktløsning under fremmed himmelstrøg til min anden bog om udstationering. Den nye hedder “On top of the world” og handler om hvordan du udvikler dine kompetencer og selvindsigt og bevarer dit selvværd og selvtillid, når du flytter til et nyt land eller familien bliver udstationeret

Skriv en kommentar...

*