E-Mail en kopi af "Hvad betyder 'karriere' og 'karrieremor' for dig?" til en ven...

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Email a copy of 'Hvad betyder 'karriere' og 'karrieremor' for dig?' to a friend

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Hej Bente.

  God debat du her tager op. Jeg synes at den fjerde af dine Facebookvenners definitioner er klart den bedste: »Karrieremor – må være en kvinde der anser sin erhvervskarriere lige så vigtig som sine børn…«

  Men jeg synes at der mangler et vigtigt element i alle de nævnte definitioner på begrebet »karriere«. En karriere er for mig ikke det samme som »bare«, at lave noget man holder af eller at have et job man er glad for. Det involverer også ambitioner om personlig og faglig udvikling og en bevidst søgen opad i systemet, opad i retning af ledelse, ansvar og succes.

  Det er nok der, at mange ser en modsætning i begreberne »karriere« og »mor« fordi hvordan kan man dog have tid til begge dele…

  Ultimativt synes jeg det er dejligt at du har sat ordene sammen så de danner en helhed. Det er nemlig det første skridt i retning af at kunne se hvordan »mor« og »karriere« gensidigt kan berige hinanden – på samme måde som »far« og karriere« kan det.

  Tak for en spændende blog.

  Mange Positive Hilsner
  Pete Andersen

 2. Hej Pete,

  Tak for din kommentar og de pæne ord! 🙂

  Jeg er som udgangspunkt enig med dig i din betragtning omkring definitionen på ordet ‘karriere’. Jeg læste engang et sted (jeg kan desværre ikke huske hvor), at forskellen på et arbejde/job og en karriere er, at ved førstnævnte er arbejdet/jobbet “bare” et middel til at tjene penge, hvorimod en karriere er noget, man identificerer sig med som person – noget der skaber værdi både fagligt og menneskeligt.

  Den definition kan jeg faktisk rigtig godt lide, og den er jeg meget enig i. Den vidner om, at en god karriere er noget meget individuelt. Og jeg tror, at de fleste – for at blive ved med at bevare passionen/glæden ved det, de laver – skal opleve, at de udvikler sig, både fagligt og personligt. Om det så er et lederjob, andre ansvarsområder eller noget helt tredje, der opfylder disse behov, er nok meget individuelt. Med andre ord er jeg meget enig med dig i, at en karriere involverer personlige og faglige udviklingsmuligheder. Men jeg mener ikke, at det nødvendigvis indebærer en stræben mod at komme opad i hierakiet (vertical career).

  Jeg kan ikke finde en officiel definition på begrebet ‘karrierejob’, men det bliver næsten altid brugt i forbindelse med et karriereforløb, hvor man bevæger sig opad i systemet.
  ‘Karrieremor’ er ikke et lige så udbredt udtryk, og der er heller ingen officiel definition på begrebet. Jeg ser det imidlertid som en mor, der både anser sit familieliv/sine børn og sin karriere som vigtige (uanset om der er tale om ‘horizontal’ eller ‘vertical’ karriereambitioner), og som ønsker at opnå optimal work-life balance.

  Bedste hilsner,
  Bente