E-Mail en kopi af "Topleder og tvillingemor" til en ven...

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Email a copy of 'Topleder og tvillingemor' to a friend

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Morten Andersen skriver:

  Det lyder jo altsammen rigtigt dejligt, men hvis intentionen med artiklen skulle være at det rent faktisk skulle være muligt at forene karriere og familieliv med børn, efterlades man med et ganske andet indtryk.
  Det forhold at man skal arbejde 60 timer fordelt på 4 dage, betyder i sagens
  natur at man i hvert fald ikke kan være
  mor de dage. Det forhold at man lader andre varetage moderrollen, er jo netop beviset på at karriere og moderollen ikke er foreneligt.
  Endeligt er artiklens afsluttende bemærkning om at karierevalget evt når børnene bliver større kan blive et problem, ene og alene fordi de på det tidpunkt er i stand til at give udtryk for deres savn, yderst besynderligt. Antager at evnen til at udtrykke sig i denne sammenhæng er sagen fuldstændig uvedkommende.
  Så ja man kan ha en karriere og en familie, men det er et tilvalg af karriere af egne egoistiske grunde og til en hvis grad på bekostning af familien.
  Det er et legitimt valg at træffe, men man bør så stå ved det er erkende de omkostninger valget har.

  • Marianne Dahl Steensen skriver:

   Kære Morten

   Tak for dit indlæg i debatten – dejligt, når mænd også engagerer sig i denne diskussion. Det er naturligvis mit egoistiske valg at have en karriere – og ikke mine børns. De ville naturligvis foretrække at have mor hjemme 24/7. Mit budskab er at give andre kvinder mod til at træffe egoistiske valg – uanset hvad det er de har lyst til – min mand arbejder også 60 timer om ugen, han har kun haft minimal barsel og har ikke prioriteret en ugentlig feriedag – jeg oplever ikke, at han skal retfærdiggøre disse valg ;o)

   Go sommer
   /Marianne

 2. Bente Richter skriver:

  Kære Morten,

  Tak for din kommentar! 🙂

  Intentionen med artiklerne på KarriereMor.dk er at debattere emner og oplevelser; dele historier og erfaringer – gode og dårlige – og inspirere. Eneste fællesnævner i artiklerne er, at de drejer sig om moderskab og karriere.

  Personligt finder jeg Mariannes historie særdeles inspirerende, og selvom jeg selv prioriterer mit arbejds- og privatliv anderledes, har jeg stor respekt for Mariannes valg! Jeg ser det også som et skønt modstykke til debatter om, at kvinder generelt har dårligere vilkår end mænd i forhold til at opnå top- og bestyrelsesposter.

  Du drager en konklusion, jeg er meget uenig med dig i, når du skriver: “Det forhold at man lader andre varetage moderrollen, er jo netop beviset på at karriere og moderollen ikke er foreneligt.” Jeg er uenig med dig i, at Marianne lader andre varetage moderrollen – er det, efter din mening, at give afkast på moderrollen at få en au pair? Faren er jo også inde i billedet – mener du, man bliver dårligere forældre af, at man bruger tid med sine børn på skift i hverdagen? I øvrigt lægger Marianne jo en del af sin arbejdstid efter børnene er lagt i seng – hver aften – netop for at kunne være sammen med sine børn.

  I øvrigt finder jeg det tankevækkende, at der så ofte bliver sat spørgsmålstegn ved en kvindes evne til at varetage sin rolle som mor, hvis hun vælger at arbejde meget – mens man så sjældent hører nogen sætte spørgsmålstegn ved en mands rolle som far, selvom han arbejder lige så meget (og det ser man, trods alt, væsentligt oftere!) Kvinderne bliver kaldt egoistiske, mens mændende bliver kaldt ambitiøse – det virker ikke helt logisk!?

  I forhold til det, du skriver omkring børnenes afsavn, skal det lige nævnes, at Marianne gav udtryk for, at en af årsagerne til, at udfordringen kunne blive større var, at større børn jo har fritidsaktiviteter, som kræver en form for aktiv deltagelse (og iagttagelse fra sidelinjen) fra forældrenes side. Det fremgår ikke af artiklen.

  Mvh.
  Bente

 3. Morten Andersen skriver:

  Hej Marianne og Bente

  Marianne, tak for din kommentar. Først og fremmest har jeg stor respekt for at du træffer dine karriemæssige valg,vel vidende at valgene er egoistiske og i særdeleshed på trods heraf. Hatten af for det 🙂

  Kræver jo faktiske også at man træffer sådanne egoistiske valg, for at ha noget at give videre til sin omverden

  Dybest set var mit formål med kommentaren, at påpege dilemmaet mellem karriere og famile. Opfattede den ellers udemærkede artikel som et forsøg på argumentere for, at der der med den rette planlægning osv, ikke var noget dilemma. Men det er jo min egen subjektive fortolkning.

  Ja, Marianne og Bente, der er en samfundskabt ubalance mellem forventninger til kvinder og mænd, når det handler om karriere og familie, og det er jo derfor, at rollemodeller, som dig Marianne, kan være løftestang for andre kvinder som også ønsker at forfølge en drøm, der både involverer karriere og familie.

  Bente,tak for præciseringen omkring de øgede krav krav til tilstedeværelse ved ældre børns fritidsaktiviteter osv.
  Stor respekt for din blog, som jeg anser for at være et et væsentligt bidrag i debatten. Som sagt min egen subjektive fortolkning af budskabet i artiklen, og som nævnt er det jo debatten, der er væsentlig her

  God sommer til jer begge