Spørg KarriereMor: Savner sex og samvær

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Kære Lene,

Jeg har brug  for at få lidt luft og nogle bud på, hvordan jeg kan komme ud af den tomhedsfølelse jeg føler mig fanget i.

Jeg er 36, mor til to dejlige drenge på 5 og 3 år. Jeg elsker min mand, har et godt arbejde og søde kollegaer og udefra set burde jeg være glad og lykkelig. Når jeg ser på mit liv, kan jeg ikke se hvad der er galt, for jeg har jo i virkeligheden alt hvad hjertet kan begære, men det er som om det ikke er nok.

Hvad mon der er galt med mig? Jeg er ved at være desperat og har sådan brug for, at der sker noget andet. Hver eneste dag ligner dagen før. Min mand og jeg er gode til at deles om tingene hjemme og han er en fantastisk far, men det er som om vi efterhånden bare har et arbejdsfællesskab.

Når drengene er puttet sidder vi foran hver vores pc eller tv, vi taler ikke særlig meget sammen og sex er en by i Rusland, der gik ligesom bare arbejde og bleer i det hele for nogle år siden. Hvad skal jeg stille op for at få lidt mere liv i mit liv?

Bedste hilsner,

Mette

Kære Mette,

Allerførst skal du vide, at din situation ikke er usædvanlig. Jeg tror, mange kan nikke genkendende til det, du beskriver, og alene det at erkende situationen er godt skridt på vejen til noget andet og forhåbentlig bedre.

En ret hyppig måde at reagere på er, at vi begynder at lede efter fejl og mangler hos vores partner, i vores omgivelser og i vores liv i det hele taget. På den måde kommer vi ofte til at fastholde os selv i det, vi ønsker at ændre på. Vi binder så at sige meget energi i at fokusere på det bestående, vi ikke ønsker, fremfor i det vi ønsker at skabe i nuet og i fremtiden.

Så hermed en invitation til at gå på opdagelse i dig selv,  i det der giver dig energi,  i dine drømme og dine ønsker og håb for fremtiden. Sæt dig for hver eneste dag at gøre noget, som gør dig glad og som skaber bevægelse i den retning, du ønsker. Start med dig selv og læg mærke til, hvad der særligt giver mening for dig og hvad der giver dig ”mere liv”. På mange måder er det en opdagelsesrejse indad og udad på samme tid. Jo bedre du bliver til at observere hvad der skaber positiv energi hos dig, jo bedre vil du formentlig også blive til at skabe netop dét i dit liv.

Og invitér din mand med på rejsen. Du kan jo starte med at foreslå, at I for en tid dropper pc/tv om aftenen i en times tid, og at den time så skal gå med at I hver især kommer med gode bud på, hvad den anden ville blive særligt glad og energifyldt af at foretage sig. Enten sammen eller hver for sig.

Betragt det som en rejse, og se, hvor den fører dig hen. Held og lykke,

Mange hilsner

Lene

Om Lene Damtoft

Har siden 2001 ejet og drevet konsulentbureauet Damtoft.com, som beskæftiger sig med ledelses- og organisationsudvikling, procesledelse og CSR-udvikling. Desuden mor til tre på hhv. 3, 12 og 18.

Kommentarer

 1. Jeg har et hold venner som bare er drøngode til at holde fast i hinanden, trods travle hverdage med børn og studier og arbejde.
  Det er simpelt det de gør, men det betyder alverden.
  1 dag hver måned har de en “kæreste”-dag, hvor de skiftes til at arrangere den, for at gøre noget lækkert for hinanden.
  Det behøver ikke være dyre ting man gør, men pointen er at man gør noget for hinanden og samværet. Men det kan være at pakke en lille kurv med lidt lækkert og køre ud i det blå og finde et hyggeligt sted at spise det medbragte, det kan være at invitere den anden til en voksen/wellness aften i den lokale svømmehal, det kan være en tur på café, det kan være en aften hjemme med lækker mad, efterfulgt af lækker massage og hygge – selvfølgelig er pc’ere så i taskerne og fjernbetjeningen puttet i skuffen, kun blid musik, snak og jer to. Og det kan sagtens foregå på hverdags aftner også…. det giver altså en lækker energi dagen efter, som gør at man glæder sig til at komme hjem fra arbejde den efterfølgende dag, og sige den anden tusind tak for en lækker oplevelse.
  På den måde kan man genfinde og bibeholde smilet og det dejlige man faldt for ved sin partner.

  God fornøjelse !! 🙂

 2. Hej Tina,

  Nogle gange kan man lære mest af det simple, og kun fantasien sætter grænser.

  Det er bare så vigtigt at huske at glæde den anden, og også at huske på, at det netop ikke behøves være store og tidskrævende projekter. Tak for dit bidrag, måske man skulle lave en glæd-din-kæreste-idé-bank….??

  mange hilsner
  lene

 3. Mette skriver:

  Hej Lene,

  Tak for dit kontante og konstruktive spark bagi. Jeg kan godt mærke, at der i hvert fald skal ske noget andet og at det ikke virker at gå i selvsving og bare være utilfreds med det hele. Jeg har så småt taget hul på at tale med min mand om det, selv om vi ikke lige kunne bruge en hel time i går aftes, men lidt kom vi da i gang, og han synes også der er gået lidt for meget leverpostej i det hele. I går prøvede jeg at lægge mærke til, hvad der giver mig energi, og det gav faktisk en lidt anden fornemmelse indeni. Også selv om det bare var små ting. Også tak for dit input, Tina, det vil jeg prøve at få min mand med på.

  bedste hilsner,
  Mette

 4. Hej igen Mette,

  Den positive energi der ligger i at gøre noget godt i det små skal man ikke kimse ad. I hvert fald kan det være en stor øjenåbner så småt at begynde at have en bevidsthed om også de små valg man træffer i øjeblikket. Og så være til stede i de øjeblikke, fuldt og opmærksomt. Så ud over at gøre “noget andet” som giver positiv energi, prøv da også at være sansende til stede i samværet med din mand og dine børn. Vi kender nok alle sammen det, at vi har hovedet fuldt af alle mulige ting, mens vi taler, leger, laver mad etc. og i en vis forstand er vi slet ikke til stede i det vi gør. Så vi lever livet, mens vi lader det smutte forbi uden at være nærværende – og det kan meget let skabe en følelse af tomhed og meningsløshed.

  Sanserne er en genvej til nærvær, og en “let genvej” kan være, at du etablerer kontakt til dit åndedræt ved ganske enkelt at lægge mærke til din vejrtrækning, mens du laver noget andet. Læg mærke til den anderledes tilstedeværelse det skaber. Bare i det små, og i små øjeblikke.

  – og så faldt jeg lige igen over denne her, som jeg synes er skøn:

  http://www.youtube.com/watch?v=cac86Nxg5Sk

  mange hilsner
  lene

 5. Helene skriver:

  Uden at svare på spørgsmålet, griber jeg lige fat i “udefra set burde jeg være glad og lykkelige…” Når vi siger sådan, er det måske nærmere “set indefra burde jeg være…”. For det er ens eget syn på det, ikke nødvendigvis hvad de andre ser udefra. Måske ville man udefra tænke “hold fast, der er noget at se til!”.

 6. Hej Helene,

  Ja, du har fuldstændig ret. Netop derfor kan det være givende at skabe en bevidsthed om, hvordan ens egen indre “målestok” ser ud og hvordan den optræder hhv. dømmende og anerkendende i forhold til den måde, vi lever vores liv på.

  Jeg læste for nogle år siden en spændende bog af Anthony De Mello, “Bevidsthed, bevidsthed, bevidsthed”. En sætning, jeg bed særligt mærke i var: “Der er kun én grund til at du ikke føler lykke i dette øjeblik, og det er, at du fokuserer på det, du IKKE har.” Han taler om, hvordan vi har et system af overbevisninger som gør os ulykkelige, fordi vi knytter vores følelser op på et væld af illusioner om hvad kærlighed, lykke, frihed osv. er. Han opfordrer os til at turde udfordre vores system af overbevisninger, vores indre stemme som hele tiden kommenterer hvad der er godt og skidt i vores liv og i vores relationer, og at den vigtigste vej er selviagttagelse: Læg mærke til, “hvem” der taler, føler og tænker for dig og hvad eller hvem du identificerer dig med. Det man ikke er bevidst om, kontrollerer en. Og slip det så. Drop identifikationen. Det meste af det vi tænker, er noget vi selv tryller frem i vores hoveder.

  mange hilsner
  lene

Skriv en kommentar...

*