- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Spørg KarriereMor: Savner sex og samvær

Kære Lene,

Jeg har brug  for at få lidt luft og nogle bud på, hvordan jeg kan komme ud af den tomhedsfølelse jeg føler mig fanget i.

Jeg er 36, mor til to dejlige drenge på 5 og 3 år. Jeg elsker min mand, har et godt arbejde og søde kollegaer og udefra set burde jeg være glad og lykkelig. Når jeg ser på mit liv, kan jeg ikke se hvad der er galt, for jeg har jo i virkeligheden alt hvad hjertet kan begære, men det er som om det ikke er nok.

Hvad mon der er galt med mig? Jeg er ved at være desperat og har sådan brug for, at der sker noget andet. Hver eneste dag ligner dagen før. Min mand og jeg er gode til at deles om tingene hjemme og han er en fantastisk far, men det er som om vi efterhånden bare har et arbejdsfællesskab.

Når drengene er puttet sidder vi foran hver vores pc eller tv, vi taler ikke særlig meget sammen og sex er en by i Rusland, der gik ligesom bare arbejde og bleer i det hele for nogle år siden. Hvad skal jeg stille op for at få lidt mere liv i mit liv?

Bedste hilsner,

Mette

Kære Mette,

Allerførst skal du vide, at din situation ikke er usædvanlig. Jeg tror, mange kan nikke genkendende til det, du beskriver, og alene det at erkende situationen er godt skridt på vejen til noget andet og forhåbentlig bedre.

En ret hyppig måde at reagere på er, at vi begynder at lede efter fejl og mangler hos vores partner, i vores omgivelser og i vores liv i det hele taget. På den måde kommer vi ofte til at fastholde os selv i det, vi ønsker at ændre på. Vi binder så at sige meget energi i at fokusere på det bestående, vi ikke ønsker, fremfor i det vi ønsker at skabe i nuet og i fremtiden.

Så hermed en invitation til at gå på opdagelse i dig selv,  i det der giver dig energi,  i dine drømme og dine ønsker og håb for fremtiden. Sæt dig for hver eneste dag at gøre noget, som gør dig glad og som skaber bevægelse i den retning, du ønsker. Start med dig selv og læg mærke til, hvad der særligt giver mening for dig og hvad der giver dig ”mere liv”. På mange måder er det en opdagelsesrejse indad og udad på samme tid. Jo bedre du bliver til at observere hvad der skaber positiv energi hos dig, jo bedre vil du formentlig også blive til at skabe netop dét i dit liv.

Og invitér din mand med på rejsen. Du kan jo starte med at foreslå, at I for en tid dropper pc/tv om aftenen i en times tid, og at den time så skal gå med at I hver især kommer med gode bud på, hvad den anden ville blive særligt glad og energifyldt af at foretage sig. Enten sammen eller hver for sig.

Betragt det som en rejse, og se, hvor den fører dig hen. Held og lykke,

Mange hilsner

Lene