Mindful living: Elsk det som er

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For et stykke tid siden gik det op for mig, at på trods af mange års arbejde med mig selv, og på trods af, at jeg føler mig rigtig meget i balance med mit liv og mig selv, så har jeg utroligt svært ved at tænke på min krop med stor kærlighed.

Jeg synes ikke min krop helt er, som jeg gerne vil have den. Jeg har altid været en pige i str. XL og ikke som dem i bladene. Jeg har – af min søde omverden – fået mange knapt så kærlige kommentarer med. Specielt da jeg var yngre, syntes især familien, at det var OK at fortælle mig “sandheden”. Men jeg tror aldrig, at jeg har sagt til min onkel: “Du er da vist lidt for grim med det røde hår!?” Nu er jeg 42, er gift med verdens dejligste mand og har 3 skønne børn. NU synes jeg, det er på tide bare at nyde alt ved mig selv.

Jeg fortæller hele den her historie for at minde dig om, at der garanteret også er sider ved dig, du ikke er helt glad for. Det kan være, det er din krop, eller måske  en væremåde, som giver mindreværdsfølelser. Vi har alle et eller andet, vi ikke helt er tilfredse med.

Hvad er dit svage punkt?

Det handler ikke om, hvilken krop eller hvilken personlighed, du har. Det handler om, hvordan du vælger at tackle det!

For at finde fred i krop og sind, må vi lære at elske alt det, som er. Min lærermester, Sri Vasudeva, sagde på et tidspunkt: “Det handler ikke om, hvilken krop eller hvilken personlighed, du har. Det handler om, hvordan du vælger at tackle det!”

Hvis du ikke kan elske dig selv fuldt ud med alt det, som er, hvordan skal du så kunne være i ro og nærvær med dig selv?

Lars Muhl – tidligere rockmusiker, der fik en nedtur og fandt sig selv på ny i en mere spirituel udgave – har skrevet bogen Seeren fra Andalusien. Her beskriver han, hvordan han vandrer med sin nye lærermester op ad bjerget MontSègure med en rygsæk fyldt med sten. For hvert stadie han når, stopper de op, og han tager en sten op af rygsækken, mediterer på den og beslutter, hvad han er parat til at give slip på, hvorefter han kaster stenen ud over bjergkanten og giver slip.

Vejen op er rigtig svær, men jo højere han når op, jo lettere bliver både rygsæk og sind. Vi må på mange måder hver især kunne stå foran spejlet hver morgen og sige som Ole Henriksen: “I love you!” til os selv.

Og er du en af de heldige, der bare synes, at alt ved dig er perfekt, så vær sød at lær os andre det! 😉

Kun når vi kan være helt i fred og kærlighed med os selv og alt, som er, kan vi finde ægte indre ro og balance. Hvis der står for meget og støjer på den indre konto, kan det være svært at holde opmærksomheden på nuet.

Hvad er du parat til at give slip på?

Øvelse: Kærlighedsmeditation

  • Sid med ret ryg på en stol og træk vejret helt ned i maven 3 gange
  • Vend nu opmærksomheden indad, mærk din krop, mærk hvordan den har det lige nu
  • Forestil dig nu, at hver gang du trækker vejret ind, trækker du ren kærlighed ind til hver en celle i hele din krop, og når du puster ud, så pust al negativitet ud
  • Fortsæt med at trække kærlighed ind til hele din krop og hver en celle i hele din krop
  • Lad dig fylde op – som et badekar, der fyldes lige så stille – indtil du føler dig helt let og fyldt af kærlighed.

Vil du gerne lære mere om mindfulness? Så klik her og bliv inspireret.

Om Flora Skouboe Eriksen

Proceskonsulent, coach og mindfulness instruktør og har i over 15 år arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer - se mere her. Derudover er hun mor i en sammenbragt familie med 2 teenagedøtre og et fælles barn på 6 år.

Skriv en kommentar...

*