Mindful living: Tag ikke livet så personligt!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hvor mange af os kender ikke til at stå i en  situation, hvor livet går os imod, og vi føler, at der nærmest er nogen, der har planlagt det. At det her er noget, nogen gør mod os med vilje.

Vi ved godt med vores fornuft, at det ikke kan være sådan. Men følelsen føles bare så virkelig, og det fylder os med frygt for, hvornår det kommer igen, eller om det nogensiden hører op.

Vi kender godt de overbevisninger, det kan medføre: Jeg er altid så uheldig; jeg får kun de dårlige mænd; mine chefer er altid efter mig; mine veninder har mere succes end mig osv.

Men hvis du virkelig mærker efter, så ved du inderst inde godt, at det ikke er hele sandheden. At du langt hen ad vejen faktisk har mulighed for at ændre – ikke bare på overbevisningerne, men så sandelig også på dit liv. Det behøver ikke at være så hokus-pokus-agtigt.

Vi ved fra nyere forskning, at når vi betragter et stof, så ændrer stoffet sig. Altså at intentionen alene kan ændre på fysisk stof. Alting hænger sammen i universet og påvirker derfor også hinanden. Således er du og dit liv også en del af et større system, en større sammenhæng.

Hvis du virkelig mærker efter, vil du kunne mærke det, jeg taler om. I den sammenhæng bliver dine intentioner og dine tanker rigtig vigtige for, hvad du gerne vil skabe omkring dig og i den sammenhæng, du er en del af.

Du er ikke bare, hvad du spiser. Du er også, hvad du tænker. Og du har nu mulighed for at begynde at ændre dine tanker lige så stille. Det er ikke altid nemt; ofte kræver det viljestyrke og hårdt arbejde. Men til gengæld kan jeg love dig for, at det virker!

En ting er sikkert: Fortiden har været, den kan vi ikke lave om på; fremtiden er kun lige på vej. Hvis alle vores tanker og følelser stadigvæk er fyldt op af fortiden, så er sandsynligheden for, at fortiden går med ind i fremtiden ret stor. Så hvorfor ikke skabe din fremtid helt på ny, fra et helt nyt sted i  dig selv?

Øvelse:

Start med at være meget bevidst om den dag, der skal komme. Skab gode ritualer lige fra morgenstunden. Lige inden du står op, så sæt dig 15 minutter og skab gode tanker for dagen, der skal komme.

Sæt nu fokus på en begrænsning, der fylder i dig lige nu. Fx: Jeg er ikke dygtig nok. Og skab nu en positiv omformulering af denne begrænsning. Gentag den positiv omformulering igen og igen som et indre mantra.

Gentag denne øvelse når du går i seng – bare 10 minutter.

Gør dette fast igennem 28 dage og læg mærke til, hvordan din overbevisning efterhånden ændrer sig.

I mindre målestok kan du, hver gang du mærker en dårlig tanke tage form i dig, tvinge dig selv til at omformulere den til en positiv understøttende tanke. Tanker er nemlig som venner nede fra baren: Når vi først har inviteret en dårlig tanke hjem på gratis drink, så kommer alle de andre dårlige tanker væltende for også at være med til festen.

Det kræver 3 gode tanker at slette 1 dårlig.

Kender du til begrænsende overbevisninger og negative tankemønstre? Har du erfaring med at vende dem til noget positivt? Del gerne dine tanker og erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Vil du gerne lære mere om mindfulness? Så klik her og bliv inspireret.

Om Flora Skouboe Eriksen

Proceskonsulent, coach og mindfulness instruktør og har i over 15 år arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer - se mere her. Derudover er hun mor i en sammenbragt familie med 2 teenagedøtre og et fælles barn på 6 år.

Skriv en kommentar...

*