Anmeldelse: ‘Almanak’ af Claus Meyer

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Er du også begejstret for, at det nordiske køkken har fået en renæssance – i en mere moderne og tidssvarende udgave? Hvis du er til ‘ny nordisk mad’ er Claus Meyers nyeste skud på stammen, Almanak, et must have!

Almanak er et næsten 700-siders mesterværk af en kogebog, der indeholder mere end 1000 opskrifter. Bogen lægger ud med en introduktion, hvor Claus Meyer forklarer tanken bag det nordiske køkken såvel som tanken bag bogen og dens anvendelse.

Klik her for at se Claus Meyers videopræsentation af bogen.

Almanak er et gammelt udtryk for en årskalender, der oftest udkommer i bogform, og som – udover en fortegnelse over dage og måneder – kan indeholde alverdens informationer og læsestof.

Dette er præcis formen på Claus Meyers enorme projekt, som er delt op i måneder, uger og dage. Og selvom Almanak er tænkt som et opslagsværk, har du her principielt en madplan til et helt år. Den store fordel ved, at bogen tager udgangspunkt i årstiderne er naturligvis, at opskrifterne dermed også tager højde for årstidernes frugter og grøntsager.

Klik her for at få et godt tilbud på bogen – spar 100 kr. i forhold til butiksprisen!

Hver måned starter med en liste over sæsonens råvarer, som man kan finde i opskrifterne og bør holde øje med i supermarkederne. Derudover kan man finde tips til opskrifterne og fakta om nogle af råvarernes oprindelse og brug gennem tiden, og om hvordan man bedst håndterer dem.

Almanak indeholder primært opskrifter til aftensmad, men er godt suppleret af frokostopskrifter og lidt til den søde tand – især i weekenderne.

Forlagets beskrivelse:

Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter, men også syltesager, pålæg, drikkelse, brød og kager. Det hele fordelt ud over samtlige af årets 365 dage.

Almanak er de væsentligste retter fra de sidste 300 års dansk madhistorie opdateret, og de præsenteres side om side med opskrifterne på familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogens tyngde er imidlertid den næsten endeløse række af sprøde ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for os alle.

Almanak er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på det nye nordiske hverdagskøkken.

Almanak er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof d. 29. oktober 2010. Klik her for at få et godt tilbud på bogen.
Har du afprøvet nogle af opskrifterne i Almanak? Hvad synes du om dem? Skriv gerne en kommentar…
Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

  1. Karina skriver:

    Jeg købte Almanak få dage efter den blev udgivet, og jeg har prøvet flere af retterne allerede. Den kan virkelig anbefales!! Faktisk har jeg købt et julegave-eksemplar til både min mor og min svigermor (ville ønske jeg havde tænkt på at undersøge priserne på nettet i stedet for bare at gå direkte i Magasin – så havde jeg sparet 100 kr. pr. bog…)

  2. Den skal da på ønskesedlen her til jul. Har ikke nogle bøger med Claus Meyer, så det kunne være oplagt med netop denne bog.

  3. Merete skriver:

    Jeg har prøvet stuvede rabarberblade side 259. I foråret da bladene var spæde og krøllede lavede ½ portion til 3 personer. Vi fik alle 3 ondt i maven og diarre – og vi er ellers ikke sarte.

Skriv en kommentar...

*