Tilmeld dig vores nyhedsbrev – og vind ‘Spis, bed, elsk’

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Har du læst Elisabeth Gilbert’s bestseller Spis, bed, elsk? Hvis ikke har du noget at glæde dig til! Og lige nu har du mulighed for at vinde den her på KarriereMor.dk.

Det eneste, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at tilmelde dig vores nyhedsbrev i højre side inden nytår (dvs. senest den 31. december 2010). Samtidig sikrer du dig, at du modtager vores nyhedsbrev, når vi (engang i løbet af 2011) begynder at sende sådan et ud.

Spis, bed, elsk er en beretning om en kvinde (Elisabeth Gilbert), der – efter sin skilsmisse – beslutter sig for at skille sig af med alle sine ejendele og tage ud i verden for at opdage sine sande mål og drømme i livet. Spis, bed, elsk er en rapport fra det år, rejsen varede.

Forfatterens mål var at udforske tre sider af sig selv: Glæde; hengivenhed og spiritualitet og kærlighed.

For at gøre det, besluttede hun sig for at finde de tre steder i verden, hvor folk er bedst til at dyrke lige netop de sider af tilværelsen. Således tager hun til Italien for at lære af italienernes måde at fylde livet med lyst og glæde – især madglæde. Til Indien for at lære om hengivenhed gennem meditation, bøn og åndelighed og til sidst til Indonesien for at lære at elske.

Spis, bed, elsk udkom første gang i 2007 og blev genudgivet i november 2010 i forbindelse med filmatiseringen, der har Julia Roberts i hovedrollen.

Elisabeth Gilbert skriver helt fantastisk! Indlevende, beskrivende og detaljeret – uden at blive for detaljeret. Jeg kan i høj grad identificere mig med mange af de overvejelser og tanker, forfatteren gør sig – og sådan tror jeg, at mange har det. I hvert fald blev Spis, bed, elsk hurtigt et verdensomspændende fænomen og lå i lang tid nr. et på blandt andet New York Times’ bestsellerliste.

Klik her for at købe Spis, bed, elsk online

Hvem kender fx ikke til det, at man har planlagt noget (ned i mindste detalje), men pludselig siger ens intuition og hjerte bare det stik modsatte? Det kan virkelig være frustrerende. Især når man – som så mange kvinder – godt kan lide at have “styr på tingene” og vide, hvad der skal ske.

Uddrag fra Spis, bed, elsk

Da var det, jeg besluttede mig for at blive i ashramen. Det stred fuldstændig imod min hidtidige plan. Min hidtidige plan var kun at opholde mig her i seks uger, gøre nogle trancendentale erfaringer og derefter fortsætte min rejse over hele Indien … øh … i min søgen efter Gud. Jeg havde kort og guidebøger og vandrestøvler og alting! Der var særlige templer og moskéer og hellige mænd, jeg ønskede at besøge. Det er trods alt Indien. Der er så meget at se og udforske her. Jeg har lange strækninger at tilbagelægge, templer at udforske, elefanter og kameler at ride på. Og jeg ville være knust, hvis jeg skulle gå glip af Ganges, Rajasthans ørken, de vilde filmpaladser i Mumbai, Himalaya, gamle teplantager, rickshaws fra Calcutta i kapløb som en gammen stridsvognsscene fra Ben-Hur. Og jeg havde endda planer om at møde Dalai Lama i marts oppe i Daramsala. Jeg håbede, at han kunne lære mig om Gud.

Men at blive hængende og sidde fast i en lille ashram i en lillebitte landsby midt i ødemarken, nej, det var ikke min plan.

På den anden side siger zen-mestrene, at man ikke kan se sit spejlbillede i løbende vand, men kun i stillestående vand. Så noget sagde mig, at det ville være spirituel misrøgt at drage af sted nu, når der skete så meget på det her lille afsondrede sted, hvor hvert eneste minut på dagen var lagt tilrette for at lette selvudforskning og spirituelle ritualer.

[…] “Søde, lyt til din gode ven Richard. Hvis du sætter dig på din liljehvide røv i den meditationshule hver dag i de næste tre måneder, så lover jeg dig følgende – du vil få ting at se, der er så forbandet smukke, at det kan få dig til at smide sten efter Taj Mahal.”

Spis, bed, elsk udkom i 3. udgave på forlaget Lindhardt og Ringhof den 1. november 2010
Antal sider: 317
Indbinding: Hardback

Du kan købe Spis, bed, elsk online for 100 kr. her

Hvis du blev bidt af Spis, bed, elsk, er du måske også interesseret i efterfølgeren: Gift – En kærlighedshistorie, som du også kan købe online her.

Har du læst Spis, bed, elsk? Hvad synes du om den? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

  1. Hvis du har lyst til at læse mere om Elisabeth Gilbert, kan du gå ind på hendes hjemmeside: http://www.elizabethgilbert.com/ – her er bl.a. et interview (A Conversation with Elisabeth Gilbert), hvor hun fortæller lidt om baggrunden for ‘Gift – en kærlighedshistorie’, som er efterfølgeren til ‘Spis, bed, elsk’.

    Jeg har i øvrigt også været inde og se filmatiseringen af ‘Spis, bed, elsk’, og jeg synes, den er fremragende! Den har ellers fået mange knapt så positive ord med på vejen af anmeldere rundt omkring (måske fordi det er svært at leve op til den positive feedback på bogen?) Jeg havde endda slæbt min kæreste med ind og se den – og selv han var meget begejstret for filmen, selvom den i almindelighed – trods alt – nok fænger flere kvinder end mænd…

  2. Nu har vi taget hul på 2011, og vi har trukket en vinder blandt de mange tilmeldte til KarriereMors nyhedsbrev.

    Den heldige blev Lise Agustina, som har fået direkte besked. Stort tillykke! 🙂

    Mange nytårshilsner

Skriv en kommentar...

*