Anmeldelse: Brug din knowhow!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Har du nogensinde været på et kursus eller seminar, læst en bog eller ligende, der har  tændt dig – for derefter at vende tilbage til hverdagen uden at implementere den nye viden, du netop har fået? Well, du er ikke den eneste…

Ifølge Ken Blanchard, Paul J. Meyer og Dick Ruhe – forfattere til bogen: Brug din knowhow! Omsæt din viden til handling, er dette et stort og universelt problem – og en uudtømmelig kilde til frustration for både organisationer og enkeltpersoner.

I bedste storyteller-stil illustrerer Brug din knowhow! dette via dialog mellem en kendt forfatter og en legendarisk forretningsmand: Forfatteren søger at knække koden til, hvorfor der er så stor kløft mellem folks viden og deres handlinger. Forretningsmanden har netop stor erfaring – og succes – med at få sine ansatte til at anvende den viden, de får.

Gennem denne dialog præsenteres læseren for en enkel og systematisk metode til at sikre, at man rent faktisk bruger den viden, man har og får.

Bogen lærer dig at:

 1. Undgå ‘information overload’  ved at lære færre ting bedre
 2. Justere din hjernens filtreringssystem til at lære op til 90 gange mere end før
 3. Skabe en opfølgningsprocedure, som indeholder følgende trin:
  1) Forklar mig det
  2) Vis  mig det
  3) Lad mig prøve selv
  4) Observer mig
  5) Ros mine fremskridt og/eller omdiriger mig

Brug din knowhow! indeholder godt 100 hurtigtlæste sider: Den er ikke tætskreven, og nogle af siderne består udelukkende af opsummeringer af de vigtigste pointer; og den 12-siders lange epilog opsummerer til sidst hele bogens indhold.

De mange gentagelser og den letfordøjelige retorik kan få bogen til at virke en smule banal. Men tag ikke fejl! Det er de færreste, der mestrer (alle) bogens anvisninger i praksis – og gentagelserne understreger netop en af hovedpointerne: Intervalrepetition!

Brug din knowhow! giver en række direkte anvendelige og simple anvisninger til, hvordan man tilegner sig og implementerer ny viden på den mest hensigtsmæssige måde.

At anvisningerne er simple er dog ikke ensbetydende med, at de pr. definition er nemme at efterleve. Men det betyder, at de fleste, der ønsker at opnå (endnu) bedre resultater på egne og/eller andres vegne (fx ledere og undervisere), med fordel kan læse bogen og tage dens anvisninger i brug!

Bogens bagside:

Brug det, du lærer, og ændr dit liv!

Hvordan kan det være, at der er så meget, vi virkelig forsøger at lære, men som ikke hænger ved? Det er fordi, vi bruger vores energi på at lære nye færdigheder og bedre vaner, men vi mangler effektive strategier til at fastholde og anvende den information, vi får.

Det har i årevis gået Ken Blanchard på, at der er en stor kløft mellem det, mennesker ved – de gode råd, de får fra bøger, på seminarer og kurser – og hvad de rent faktisk gør med den viden, de erhverver sig.

Brug din knowhow! giver læserne nogle enkle og systematiske værktøjer, der kan hjælpe dem til at lære mere effektivt og skabe varige forandringer i deres liv. Du vil lære, hvordan du kan frigøre din kreativitet og dine ressourcer ved at anvende “Green-light”-tænkning, og hvordan du mestrer de, du læver, ved intervalrepetition mm.

Sidst, men ikke mindst, svarer bogen på spørgsmålet: “Hvorfor gør jeg ikke det, som jeg ved, jeg burde gøre?” Læs bogen, og du vil begynde at gøre det, du ved, du bør gøre!

“Brug din knowhow! er en enkel bog, som alle, der har noget med læring at gøre, kan drage stor nytte af. Blanchard og hans medforfattere har gjort det igen! De har sat fokus på, hvordan du kan bruge din viden og gøre en forskel i dit eget og andres liv. Denne bog er et must!” – Elliot Masie, formand for The Learning Consortium.

Brug din knowhow! er på 112 sider og er udgivet på forlaget Birmar den 2. marts 2009. Klik her for at købe den online.

Har du læst bogen? Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar…

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Ulla skriver:

  Hej Karrieremor!

  Superfed bog. Tak for at have anbefalet den. Jeg købte den på Saxo som du foreslår og den har vist allerede tjent sig hjem i mit liv. Det var faktisk lige præcis bogen jeg har søgt efter. Sådan!

  Mange hilsner
  Ulla B.

Skriv en kommentar...

*