E-Mail en kopi af "Kvinder, Kvoter og Kompetencer" til en ven...

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Email a copy of 'Kvinder, Kvoter og Kompetencer' to a friend

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Hanne skriver:

  Jeg er pro kønskvoteringer for at øge antallet af kvinder på bestyrelsesgangene. Det ville være federe hvis det ikke var nødvendigt, men det er det jo åbenbart, ellers ville der vel være sket noget mere på den front på nuværende tidspunkt! Jeg tror i hvert fald ikke på, at kvinderne er mindre kvalificerede end mændene – måske snarere tværtimod.

 2. Lisbeth skriver:

  FEDT at læse et indlæg i denne debat, der er præget af en humoristisk tone og som ikke er selvhøjtidelig.

  Jeg har ikke de store holdninger til kønskvoteringer hverken for eller imod. Jeg synes jeg hører så mange både gode og dårlige argumenter for begge dele, at jeg har svært ved at forholde mig til det. Måske er det bare heller ikke så vigtigt for mig.

  TAK for en rigtig god hjemmeside! 🙂

 3. Et lille indspark til debatten 😉

  Hvis man accepterer at første regel i lederskab er »Jeg er ansvarlig«, så harmonerer kønskvotering ikke med ægte lederskab! For hvordan kan en person, der føler ansvar for sit liv og sit lederskab, kræve at andre mennesker eller bestemte regler skal skaffe én ind på ledergangen?

  Ansvar kan ikke delegeres via kvotering eller påbud! Ansvar kan kun tages af én selv…

  Bedre og bedre
  Pete 😉

 4. Svend Rost skriver:

  Jeg er i den grad imod kvoter. Staten bør ikke blande sig i hvem der skal lede en virksomhed. Desuden er vejen til en bestyrelsespost via direktionserfaring. Ønsker man kvoter skal man vel også have kvoter for hvem der sidder i direktionerne.

  Ønsker man en toppost kræver det 1) en relevant uddannelse (ikke én af de bløde humanistisk af slagsen), 2) den rigtige partner som du også nævner, 3) en kort barsel og 4) de rigtige jobs – dvs. gå efter noget med bundlinje istedet for HR eller kommunikation.

  Ang. kvoter er erfaringerne fra Norge heller ikke gode jf. studier fra University of Michigan. Virksomhederne der blev berørt fik en dårligere performance – desuden skiftede flere virksomheder virksomhedsform. At erfaringerne ikke er gode er dog ikke det vigtigste argument – det er den private ejendomsret.

  Du nævner kvoter for mænd på universiteter. Kan du ikke være mere specifik? Det eneste jeg kender til er dyrlæge studiet og det skyldes, at kvinderne ikke gider at arbejder med køer og grise – det er m.a.o. et ønske fra markedet. Jeg synes derfor ikke, at man kan sammenligne de to ting.

  Mvh. Svend