Ni råd til at skabe gunstige forhold for din karriere

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hvis du er ambitiøs og gerne vil højere op ad karriererangstigen, er det vigtigt, at du er synlig og har antennerne ude.

Har du allerede et godt job, som du er 100 % tilfreds med? Lad det ikke blive en sovepude! Tingene kan hurtigt vende, så du bør under alle omstændigheder følge disse ni råd fra erhvervshjemmesiden, forbes.com.

 1. Drop frokostpausen mindst én gang om ugen
  …og brug tiden på at netværke med gamle venner, tidligere kolleger og nuværende kolleger uden for din afdeling.
 2. Vend tilbage på jobtilbud og lign
  …også selvom du ikke umiddelbart er interesseret. Det sender et godt signal, stadfæster din værdi, og samtidig holder du dig ajour med markedssituationen – og måske kan du oven i købet hjælpe en i dit netværk til et nyt job.
 3. Find en mentee
  Du må gøre noget rigtigt, for at være nået dertil, hvor du er. At dele din viden, erfaringer og gode vaner med en anden er en god måde at styrke disse gode vaner på.
 4. Find en mentor – og/eller omgiv dig med succesfulde mennesker
  Du kan altid lære noget nyt og blive klogere! Hvis du ikke har lyst til at deltage i et formelt program, så opsøg folk i din omgangskreds eller kolleger, som du beundrer (ikke nødvendigvis pga. faglige egenskaber – det kan lige så vel være på menneskelige styrker), og som er succesfulde. Vied at være sammen med dem, vil du tage nogle af deres vaner til dig.
 5. Find ud af hvem du kender i organisationen
  Hvor mange kender du? I hvilke afdelinger? Og hvor stor indflydelse har disse personer?
  Hvis du arbejder i en meget stor virksomhed, bør du som minimum kende folk i de afdelinger, der har indflydelse på dit job. Roller skifter jævnligt, og hvis du er uopmærksom, kan der pludselig være mange, du ikke kender, som du burde kende.
 6. Se dit CV igennem jævnligt
  Det kan være svært at huske, hvad der er sket igennem en lang årrække, så opdater det mindst to gange om året. Er der ikke sket noget nyt, du kan sætte på inden for de sidste seks måneder, så kan det være et tegn på stilstand – måske er det på tide, at der sker noget nyt?
 7. Tjek dit online brand
  Google dig selv jævnligt – dukker du op? I hvilke sammenhænge? Din onlineprofil fungerer lidt ligesom et CV og er en vej til nye muligheder, så vær opmærksom på din online identitet.
 8. Hold dig i god form
  Du vil formentlig løbe ind i perioder i dit arbejdsliv, hvor du kommer under pres. Ved at pleje dig selv, motionerer og tænke velvære ind i din dagligdag, vil du være bedre rustet til at klare stressede situationer.
 9. Bliv set
  Bliv citeret i medierne inden for områder, hvor du har ekspertviden. Bidrag til lokalaviserne, eller tal ved en konference. Medieomtale og offentlig taletid er altid godt for din karriere.

Har du erfaring med et eller flere af ovenstående råd? Eller gode supplerende råd? Skriv gerne din kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Skriv en kommentar...

*