Anmeldelse: ‘Kanon karriere’ af Stephen Covey m.fl.

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Rykker din karriere i den retning og i det tempo, du ønsker? Er det åbenlyst for dig, hvad den dybere mening med dit arbejdsliv er? Bliver du jævnligt kontaktet med jobtilbud – helt uopfordret?

Hvis du kan svare ja til ovenstående spørgsmål, har du muligvis ikke brug for Stephen Covey og Jennifer Colosimos nyeste skud på stammen: Kanon karriere – Få dit drømmejob og gør en forskel (en, efter min mening, temmelig flad oversættelse af originaltitlen: ‘Great Work, Great Career – How to Create Your Ultimate Job and Make an Extraordinary Contribution’).

Kan du derimod ikke svare ja til spørgsmålene – eller føler du, at der er plads til forbedring – kan du formegentligt have stor udbytte af bogen.

Hovedbudskabet i bogen er, at alle kan skabe sig en såkaldt kanon karriere – uanset titel, position og profession. Det handler nemlig om at yde sit helt eget markante bidrag. I stedet for kun at skrive et CV, opfordrer forfatterne til, at man også skriver en eller flere bidragserklæringer.

For at identificere ‘dit unikke bidrag’, må du først identificere: 1) dine talenter, 2) din lidenskab – eller passion, om du vil, 3) din samvittighed og 4) et markedsbehov. Det er i krydsfeltet mellem disse faktorer, dit unikke bidrag findes.

Kanon Karriere er skrevet i kølvandet på finanskrisen, hvor mange mistede deres job. Samtidig er vi – ifølge forfatterne – på vej ind i et nyt paradigme, hvor jobsikkerhed er en saga blot. Dette skaber stor utryghed hos mange mennesker.

Men – fortvivl ikke: “Landskabet har aldrig været grønnere. Det nye århundredes omskiftelige og nedsmeltede økonomi giver muligheder, som ingen før havde drømt om,” påpeger forfatterne. Det er nemlig – et langt stykke hen ad vejen – dine tanker og mentalitet, der afgør din succes!

Bogen er en trin-for-trin guide til, hvordan man identificerer og udvikler sine talenter, sætter mål og skaber sig de jobfunktioner og den karriere, man drømmer om. Hele vejen igennem er der konkrete øvelser, man kan kaste sig over – allesammen understøttet af både eksempler og små historier. Derudover er der resumé efter hvert afsnit.

Kanon Karriere er af kritikere blevet beskyldt for at være for banal. Jeg er dybt uenig! Jeg synes, Kanon Karriere er et genialt arbejdsredskab – netop fordi den gør det så enkelt at gå i gang. Man vurderer jo selv, hvor meget tid man har behov for at bruge på hver område. Med denne guide i hånden er det enkelt at finde sin rette hylde – men det gør jo ikke nødvendigvis opgaven lettere…

Forlagets beskrivelse:

Stephen R. Covey har fået generationer af mennesker til at ændre deres liv med sine banebrydende 7 gode vaner. Nu deler han ud af sine erfaringer og råd til folk, der vil have en kanon karriere.

Rigtig mange mennesker synes ikke, deres karriere rykker som ønsket. Rigtig mange mennesker har svært ved at finde meningen i deres daglige arbejde. Rigtig mange mennesker sender talløse ansøgninger afsted for at finde et bedre job end det, de har (eller et job overhovedet) – uden at det nytter! Covey lærte os i sin tid med 7 gode vaner, at resultater her i livet allermest afhænger af ens indstilling til tingene – og at det er muligt at ændre den. Med denne bog sætter han og Jennifer Colosimo fokus på, hvad man rent faktisk skal gøre for at finde den rette hylde i sit arbejdsliv. Hvilken indstilling der kan hjælpe en. Hvilke spørgsmål man kan stille sig selv for at komme til de rigtige arbejdsopgaver, de rigtige projekter eller den rigtige ansættelse. Hvad der skal med i ens CV. Hvad man skal finde ud af om sig selv. Hvad man skal finde ud af om sine omgivelser. Ved hjælp af en lang række eksempler, cases, personlige historier og råd kommer Colosimo og Covey i Kanon karriere frem til de essentielle elementer i at få sig en kanon karriere. Det handler ikke nødvendigvis om højprofilerede stillinger med høje lønninger. Det kan det sagtens. Men det vigtigste er, at man kan komme til at elske sit arbejde og finde det meningsfyldt – samtidig med, at man får følelsen af at gøre en forskel i sin hverdag.

Bogen er til dem, der har mistanke om, at de blevet til ´en jobbeskrivelse med ben´ for virksomheden, eller dem, der har glemt at fortælle og vise sin chef, hvad de for nylig har opnået af resultater på virksomhedens vegne, eller dem, der ikke kan komme i tanke om, hvorfor de tager på netop det arbejde hver dag. Svar på Covey og Colosimos gode, skarpe spørgsmål, spejl dig i deres mange eksempler, følg deres overvejelser, lav deres øvelser, og få svaret på: Hvad skal jeg gøre for, at min karriere bliver kanon?

Kanon karriere – Få dit drømmejob og gør en forskel er på 180 sider og er udgivet af Gyldendal Business den 14. oktober 2010.

Netop nu er bogen nedsat med 20 % – klik her for mere info.

Har du læst bogen? Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar…

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

  1. It’s hard to find well-informed people on this topic, however, you sound like you know what you’re talking about!
    Thanks

Skriv en kommentar...

*