Wiese ord om vanebrydning

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Vidste du, at differencen mellem det, du ønsker at opnå, og det, du rent faktisk opnår, er et resultat af dine vaner? At dine vaner enten er neutrale, hjælper dig (værdifulde vaner) eller forhindrer dig (begrænsende vaner) i at nå dine mål?

For at finde ud af, hvilken indflydelse dine vaner har på dine overordnede mål, må du både kende dine vaner og samtidig vide, hvad du gerne vil opnå. Det handler i sidste ende om at være tro mod sig selv.

Torben Wiese har 25 års erfaring inden for salg, ledelse/forandringsledelse og samarbejde og har inspireret mere end 150.000 ledere og medarbejdere fra over 2000 virksomheder. Torben er desuden forfatter til Bryd vanen og nå dine mål og Bøj fisken mens den er frisk.

Torben Wiese påpeger, at der findes tre typer af vaner:

 1. Fysiske vaner
  De vaner, som andre kan se, høre og mærke – fx gangart, håndtryk, øjenkontakt, sportsvaner, påklædning etc.
 2. Følelsesmæssige vaner
  Hvad vi føler i en given situation – De 6 grundfølelser er: Glæde, vrede, væmmelse, overraskelse, bedrøvelse/sorg og frygt/angst
 3. Tankevaner
  Det vi tænker i givne situationer og om givne begivenheder, personer etc. Vores tanker har stor indflydelse på, hvad vi opnår i livet.

De tre områder er gensidigt afhængige og påvirker din energi og dit fokus. De kommer til udtryk i det, du gør, og hvordan du virker på andre mennesker – fx positiv eller negativ, anspændt eller afslappet, imødekommende, nysgerrig etc.

“Det eneste konstante er forandringen” – Herakleitos (græsk filosof, 540 – 480 fvt)

For at være tro mod dig selv, er du nødt til at være opmærksom på samtlige af ovenstående parametre – bl.a. ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvad er vigtigt for mig som menneske?
 • Hvad er vigtigt for min familie?
 • Hvad er vigtigt for, at jeg kan udvikle mig?

Klik her for at købe ‘Bøj fisken mens den er frisk’ online

Når man er opmærksom på at tænke, føle og agere i overensstemmelse med ens værdier, således at tanker, følelser og handlinger understøtter ens mål og drømme, er man tro mod sig selv.

Og der er mange benefits ved at være tro mod sig selv! Torben Wiese nævner større selvtillid, mulighed for at reducere stress, bedre udnyttelse af tiden og mulighed for at nå sine inderste mål og drømme hurtigere, som nogle af de vigtigste.

Det handler i bund og grund om at tage lederskab i sit eget liv. Dette gør man ved at øge sin bevidsthed om, hvad man gerne vil – hvad virker? Hvad virker ikke? – så man lettere kan mærke sig selv og sine grænser.

Det handler ikke om at være top-egoistisk! Det handler ganske enkelt om at tage ansvar for eget liv, så man ikke bliver “et siv i vinden”, som Torben udtrykker det. Med andre ord en person, der ikke er tro mod sig selv. Og som er gået på kompromis med en masse ting, fx parforhold, job, mad- og motionsvaner etc. Dette resulterer nemlig meget ofte i stress – hvilket man typisk først opdager flere år senere.

Klik her for at købe ‘Bryd vanen og nå dine mål’ online

Vaner i virksomheden

Vaner forekommer ikke kun på individniveau. I virksomheder, organisationer mv. danner vaner fundament for en bestemt kultur. Torbens Wieses råd til virksomheder er entydigt: “Virksomheder skal få medarbejderne til at tænke som ledere! Nogen, der tager initiativ, er forandringsskabende og -parate. De skal være beslutningskompetente.”

Torben påpeger, at det er svært for kunder at se forskel på konkurrerende virksomheder. Virksomheder, der er tro mod sig selv, vil fremstå mere autentiske og have en meget stærk kultur. Og det skinner igennem!

Vind billetter til Vanebryderdagen den 3. maj 2011

Torben Wiese arrangerer for 4. år i træk konferencen Vanebryderdagen – i år med autencitet som hovedtema under overskriften: “Er du tro mod dig selv?”

Torben Wiese har sponsoreret hele tre (3 !!!) billetter til Vanebryderdagen til KarriereMor.dk’s læsere! Yes, du læste rigtigt! Hver billet repræsenterer en værdi af 2.395 kr.

Arrangementet løber i år af stablen den 3. maj “Live fra Bremen” og indeholder en perlerække af talere:

 • årets bedste radiovært, Karen Thisted
 • Forretningsmanden Jesper “KASI” Nielsen
 • Powerkvinden Pernille Aalund
 • Vanebryder Torben Wiese
 • Allen Tornsberg fra “Vild med Dans”
 • Autencitets-strategen Nikolaj Stagis
 • DR 2’s sexekspert Jakob Olrik
 • Passions-coachen Pernille Melsted
 • Sextrologen Ursula Stern
 • ÅRETS VINDER AF VANEBRYDERPRISEN

Dagens konferencier er Mads Steffensen fra MADS & MONOPOLET.

Tilmeld dig KarriereMor.dk’s nyhedsbrev og klik ‘Synes om’ på Facebook-ikonet til højre – så er du blandt de første, der får besked om, hvordan du deltager i konkurrencen om en billet til Vanebryderdagen 2011.

Klik her for at læse mere om Vanebryderdagen

 

Igen

 

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

 1. Jeg kan kun anbefale Torben Wiese !!

Skriv en kommentar...

*