Gå nu i seng!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Ja, du ved det jo egentligt godt, er det ikke rigtigt? Dig, din karrieremor, der ellers har styr på SÅ mange ting, har SÅ mange bolde i luften og i øvrigt, så også lige har rimeligt godt styr på både indkøbslister, børnehentning (for du kan jo flexe din tid, ik’?) og alt det andet huslige…

For du brænder, åh GUD, hvor du brænder, er passioneret og vil bare så, så gerne, at det hele skal blive en succes. Men du glemmer bare lige en enkelt lille bitte, meget nemt-at-overse-og-lade-være-med-at-tage-seriøst ”ting”. Du ”glemmer” nemlig at komme i seng i ordentlig tid!

BUSTED! Jepper, du er taget på fersk gerning, som man ville siger det i en skøn dansk 70’er-film. Og hvis jeg lige virtuelt skal hive dig lidt i ørerne, så kan du godt sige AV nu! For du skulle skamme dig. Ved du ikke HVOR stor betydningen søvn egentligt har? Ved du ikke, at man faktisk bruger afbrudt søvn som et ganske anerkendt torturmiddel i de meget varme lande? (Og ja, den er altså god nok, min kæreste er prof. Soldat og de blev faktisk undervist i de forskellige torturmidler, der anvendes, da han skulle udseendes til Afghanistan). Ved du ikke, at den dersens søvn, faktisk kan være lige nøjagtig dét, der betyder, at du rent faktisk FÅR den succes du går og drømmer om?

”Nej, Maj, helt ærligt – nu må du sgu lige styre dig!”

Nix, det vil jeg ikke. Husker du din barselsperiode? Måske var du, ligesom jeg, blevet tilsendt en meget natteaktiv baby. Måske husker du de der zoombie-agtige dage, hvor alt bare flød ud i hinanden? Og selvom du ikke gør, så kan jeg fortælle dig, at det var søvnmangel, der lige viste sit grimme ansigt der.

Er du meget træt, og har over en lang periode fået lad os sige, bare 1 ½ times mindre søvn pr. nat, fordi du LIIiiiiigggggge skulle ordne noget (som ellers var drønspændende og som sikkert var helt vildt udslagsgivende for din forretning), så kan du faktisk begynde at opleve symptomer, der mindre om depression. Søvnmangel, stor træthed og udmattelse giver nemlig samme symptomer, altså flere negative tanker (og hvem HULAN, har brug for det, når man skal ”tænke positivt” og have fokus på mål i sin buisness). Negative tanker om dig selv (frem med den store stegepande), negative tanker om din fremtid (tilsæt tvivl om din forretning, dit parforhold og dine egne evne til at få succes), og negative tanker om andre (vil nogle hjælpe mig, synes de jeg er god nok, er jeg dygtig nok i deres øjne).

Og det mest uhyggelige er jo, at det her er en sniger! En lusket krabat, som langsomt, men i et stødt stigende tempo, overmander din hjerne og S-U-G-E-R energien ud af dig. For negative tanker og tvivl er altså karrieremor´s værste fjende. Så kunne du måske bare én dag om ugen gå tidligt i seng, bare til en start? Det ville din verden virkelig sætte pris på, men du vil ikke selv opdage effekten af det, før du rent faktisk oplever, hvordan det er at være mere udhvilet end du plejer.

Så sæt lige nogle krydser i kalenderen og er du så er ikke godt sød at gå i seng, fr Karrieremor?

Sov godt!

Kender du det der med at sidde oppe for længe? Eller kommer du som regel i seng i ordentlig tid? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Majs egen hjemmeside her.

Om Maj Wismann

Maj er ekspert i intet mindre end kærlighed og parforhold! Hun har egen praksis og er den første parterapeut i Europa, der er gået online med sin viden i form af et e-kursus. Maj bor i en lille fynsk landsby med sin kæreste og to børn.

Kommentarer

  1. Så sandt, så sandt! Utallige er de personer, der har set skeptiske ud, når jeg har holdt foredrag om arbejds- og familielivsbalance, når jeg taler om søvn! “Man kan da godt i en periode skære ned til 5 timers søvn og så komme igennem det” – har jeg hørt.
    Hop i seng i stedet! Og vær frisk, energifyldt og udhvilet til næste dag!

Skriv en kommentar...

*