Lader du din livskilde tørre ud?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Du er sikkert allerede god til at yde en hel masse, give den gas i din karriere og måske også privat. Være i gang fra morgen til aften og have styr på mange ting. Bidrage med meget i din verden. Det er ikke sikkert, du selv opfatter dig sådan – måske føler du dig utilstrækkelig, fordi du gerne ville kunne være endnu mere.

Jeg vil nu gætte på, at du er som en kilde, hvorfra vandet springer kontinuerligt. Én ting må du love mig: Din kilde skal også fyldes op, for ellers vil den på et tidspunkt tørre ud!

Så vil du blive utilfreds, trist eller irriteret og blive træt af dit arbejde eller dit parforhold, ja selv dine børn kan du blive træt af. Det er ofte noget, som kommer snigende helt umærkeligt …i starten…. Mange gange tager du dig bare endnu mere sammen. Indtil den dag, hvor du bare ikke kan mere, hvor du har fået nok af at få for lidt. I værste fald risikerer du at gå ned med stress, (udmattelses)depression, fysisk sygdom eller skilsmisse. Simpel naturlov. Jeg har selv været hele møllen igennem, og jeg møder næsten dagligt kvinder i min praksis, som har glemt denne vigtig detalje i livet: At huske dig selv!

Som med iltmasken i flyet. Du skal selv tage den på først, før du går i gang med at hjælpe dine børn eller andre med at få masken på. Ellers vil du ikke have ilt til at gennemføre hverken deres eller din egen maske påsætning. Jeg har strikket nogle tip sammen til dig, så det er nemmere for dig straks at gå i gang med at fylde din kilde, nære dig selv:

  • Tag dig tid til dig HVER dag! – kun til dig (gerne sammen med veninder, men kun hvis du bliver tanket op af det). Det er ikke så vigtigt hvor længe, du giver dig selv hver dag. Bare du gør det hver dag. Se det eventuelt som en investering i dig selv og dit liv (og for din familie)

Din kilde skal også fyldes op, for ellers vil den på et tidspunkt tørre ud!

  • Tag stilling til disse spørgsmål:
  1. Hvad fylder dig op, giver dig glæde og energi?
  2. Brainstorm og lav en liste. Du kan evt. gøre det sammen med dine veninder, så kan I inspirere hinanden. Tag både bittesmå, almindelige, større og drømmeting med på din liste
  3. Giv disse ting point ud fra, hvor meget de vil tanke dig op
  4. Hvordan kan du få noget fra din liste ind i din dag hverdag?
  • Nu ved du hvad og hvordan – så gå i gang i dag!
  • En hjælp: Strukturer din tid! Prioriter de vigtigste ting, så du gør disse først (højest 3 om dagen) – både i din karriere og dit privatliv. Så du sikrer dig, at du får gjort det, der virkelig betyder noget for dig. Sørg for at du allerede dagen/aftenen før beslutter dig for, hvilke (højest) 3 ting, du vil prioriterer i morgen.
Glæd dig over alt det, du rent faktisk får gjort!

Har du 10 ting på din to-do-liste og kun får gjort de 5, så er du en helt almindelig normal dansk kvinde. Hvilke 5 ting fokuserer du mest på? De 5 du nåede, eller de 5 som du stadig mangler?

Husk det allervigtigste HVER dag, som vil kunne gøre dig meget mere tilfreds, ja endog lykkelig, når du bliver god til det. Gør det som minimum om aftenen inden du sover, men også rigtig gerne i løbet af dagen. Det er ganske enkelt (men ikke altid lige nemt).

Rigtig god fornøjelse! 🙂

Hvad gør du, når du skal ”tanke op”? Kan du bruge ovenstående tips? Måske har du et råd eller to, der supplerer ovenstående? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Connies egen hjemmeside her. Se Connies bog: Kærlighedesn vildveje her.

Om Connie Kragelund

Connie er selvstændig kærlighedsmentor/-terapeut og forfatter. Hun arbejder for, at vi finder ægte kærlighed og får den til at vokse og blomstre - kærlighed både til os selv og til en kæreste. Hun er desuden mor til en dreng og to piger.

Skriv en kommentar...

*