Anmeldelse: ”Find livsglæden igen – slip dine triste tanker og følelser” af Irene H. Oestrich

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

En virkelig let og positiv bog. Let som den sommerfugl, der flyver rundt i hele bogen som illustration.

Bogen: Find livsglæden igen – slip dine triste tanker og følelser er inddelt i fire dele:

  • Forstå dit humør
  • Få styr på dine triste tanker og følelser
  • Find vej til livsglæden
  • Overvind depression

Og til slut epilogen: Gode nye vaner.

Lad mig slå fast med det samme: Selvom man ikke har mistet livsglæden, så kan man med fordel læse bogen.

Hele bogen bærer præg af en positiv tilgang til livet uanset at det i perioder er hårdt. Bogen er let tilgængelig, selvom den beskriver svære emner som depression, stress, utroskab mv.

Irene H.O. arbejder med den kognitive terapi, hvilket vil sige, at hun arbejder mest fremadrettet omkring, hvad vi kan gøre med vores tanker i forhold til følelser og handlinger. Hun bruger også også en del linier på at beskrive, hvad vores ”Leveregel” kan betyde for vores tanker, og hvordan levereglerne kan styre meget af vores liv, uden vi selv har bestemt dem.

Som sexolog og parterapeut så må jeg sige, at specielt kapitlet omkring kærlighed og sårbarhed er fantastisk skrevet. Specielt når hun skriver omkring kærlighedsfærdigheder, som blandt andet omhandler, at vi skal have en balance omkring tilnærmelse og tilbagetrækning i vores parforhold. Det kan være en meget svær færdighed, dels at nærme sig, når man gerne vil have kontakt – især hvis vi risikerer afvisning, men det kan sørme også være svært for mange mennesker at fjerne sig, når man har brug for adskillelse.

I bogen er der hele vejen mange lækre illustrationer og skemaer som er lige til at gå til, så vi kan få konkret hjælp til at ændre vores negative tanker til positive tanker og slippe lettere gennem de hårde perioder i livet, så vi bevarer/tilegner os en psykisk robusthed med et højt selvværd og kærlighed i tankerne.

I disse tider, hvor en stor del af voksen befolkningen på et eller andet tidspunkt stifter kendskab til egen eller andres depression, så er der i bogen et langt afsnit omkring, hvilke tanker man skal være opmærksom på.

I epilogen samler forfatteren bogens ti vigtigste budskaber, hvoraf den ene er: ”Husk, at du selv afgør, hvornår noget er godt nok”.

Find livsglæden igen – slip dine triste tanker og følelserPolitikens Forlag, 224 sider, 250 kr. (vejl.), udkom 6. september 2011.

Har du læst bogen? Hvad synes du om den? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Skriv en kommentar...

*