Dårlig samvittighed? Karrieremødrenes evige følgesvend!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Der er ikke noget bedre end at være totalt opslugt af at arbejde sådan helt koncentreret. At være i det rum, der kaldes flow, hvor omverdenen bare forsvinder, og hvor man virkelig kan fordybe sig i det, der brænder inden i en.

Hov!

Og pludselig var klokken ”hente-børn-tid”, og man manglede stadig noget, og måske kunne man lige snige sig til at tjekke en mail, når man kommer hjem eller FB eller lige lave ”bare lige et lille kort opkald”…….. Og ud af den blå luft, blev de der børn, som jo både er søde, dejlige, kære og alt det andet, sådan en smule irriterende, altså kun lidt ikk´? (Og jo, du ved nøjagtigt, hvad jeg mener!

Det er et kæmpe tabu for karrieremødre, at der ikke er tid nok, samtidig med at man så lige skal jonglere, med hentningstider, børn, der skal køres til fodbold, musik, mad, der skal laves, en hund der skal luftes, nå ja, og så også lige en passion, man har valgt at bygge sin karriere op omkring.

Og siger man det højt, kommer den hellige ”Jeg bager selv alt brød, får ikke mine børn passet fordi jeg hellere vil på hotel en weekend og knalde med min mand, og jo jeg ELSKER at sidde og glo på at mine små poder leger på gulvet, og nej – jeg får ALDRIG nok af Lille røde traktor, Teletubbies Postmand FUCKING Per”– Mafia’en efter dig.

FOR VE DIG, hvis du siger højt, at du nogle gange egentligt ville ønske, at du kunne blive på dit arbejde til kl. 23.00 og bare arbejde igennem, få lukket nogle projekter og kasser, være i flowet og fordybelsen.

Og vi ved jo begge – os, der har prøvet det – at man som mor er NOGET sjovere, når man får lukket nogle kasser sammen, fordi man så netop kan være meget mere nærværende, kærlig, sjov og skøn, end hvis man konstant sidder og er lidt små fraværende fordi man tænker på, hvornår man nu lige får tid igen, eller hvordan man nu lige får den kringlet….

Men det er forbudt. Forbudt at sige højt. For man må som mor i det her land ikke rigtigt synes, at andet er mindst lige så spændende, som ens børn. Og i øvrigt, så kan vi jo også se og høre, at alle de andre mødre ELSKER al den tid, de kan få med deres børn, eller det siger de i hvert tilfælde.

Og så kan man så gå rundt der, og glæde sig over, at man har fundet sin passion – eller til tider ønske, at man ikke havde, og at man måske i virkeligheden havde et alm 8.00 til 15.30 job i lønslave-systemet, for måske havde det været meget lettere, og man havde jo også haft tid til sine børn. NIX DU! Så havde du bare siddet og været mellemfornøjet med dit trælse job og været mindst lige så fraværende.

Jeg vil gerne slå et slag for og råbe meget højt, at det er ganske OKAY, at ens unger nogle dage bliver hentet sent, at man i nogle sammenhængende dage er småfraværende, fordi man er i gang med et stort projekt, og at kvalitetstid med ens unger er langt bedre end 4 timer, hvor man sidder og glor på dem og smitter dem med sit ”Ej, hvor er det her da lidt træls”-humør.

Hellere en passioneret karrieremor, som kan begejstres og være hamrende nærværende, når hun er der, end en mor, som er der ”bare fordi hun skal, og fordi den der hellige mafia og alle damebladene siger det”.

Så skråt din dårlige samvittighed, se på dine unger! Lider de overlast? Nej, vel! Og gør så dit arbejde med god samvittighed og tag så den dag, hvor du kan arbejde igennem, så du kan komme hjem dagen efter med et sagligt smil på læben og nyde dine unger, fordi dine små projekter blev lukket ned.

AMEN.

Kan du nikke genkendende til det, Maj skriver? Er du enig med hende? Hvad er du enig/uenig i? Hvordan håndterer du selv dårlig samvittighed? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Majs egen hjemmeside her.

Om Maj Wismann

Maj er ekspert i intet mindre end kærlighed og parforhold! Hun har egen praksis og er den første parterapeut i Europa, der er gået online med sin viden i form af et e-kursus. Maj bor i en lille fynsk landsby med sin kæreste og to børn.

Skriv en kommentar...

*