Græsenke og bonusmor – men ikke alenemor

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Min mand er pt. ude at rejse i 3 uger. Han arbejder som fotograf, og med jobbet følger nogle gange opgaver uden for landets grænser. Jeg synes, 3 uger er lang tid; alene, hente og bringe, indkøb, lave mad, lave lektier, bade børn, putte børn, trøste børn, fylde opvaskemaskinen, tømme opvaskemaskinen… Nåh ja, og samtidig passe mit arbejde.

Jeg bliver tit spurgt ”Er hans børn også hos jer, når deres far ikke er hjemme?” Nej, det er de ikke. Kun hvis det overlapper med, at han tager af sted – imens børnene er hos os – f. eks. tidligt om morgnen, før fanden… og bonusmor får sko på. Børnene er primært hos os for at være sammen med deres far. Bonusmor og småsøskende står ikke øverst på listen. Sådan har det altid været. Ligegyldigt hvor højt de fire søstre elsker og savner hinanden, ligegyldigt hvor fedt det er at være vidne til, som bonusmor. Det er far som er ”limen” i vores bonusfamilie. Dermed ikke sagt, at han dumper børnene hos deres mor, når han skal ud at rejse. Det er stadig vores ansvar at finde en hjælpende hånd, pasning, og sørge for at børnene er med på en bytter. Vi kan ikke forvente, at eks’en står klar at tage imod, når hun måske har lavet andre planer.

Nogle gange får jeg også bemærkninger som ”Du er i det mindste ikke alenemor på fuld tid, dét må godt nok være hårdt.” Dette provokerer mig en smule. Selvfølgelig er jeg glad over, at jeg ikke er fraskilt alenemor til mine to døtre. Og ja, det må være sindssygt hårdt! Men netop fordi jeg aldrig har gennemgået en skilsmisse så er det også ganske naturligt, at jeg ikke kan sætte mig ind i følelsen til 100%. Ligesom at jeg ikke kunne forstå, hvordan det egentlig er, at være mor, før jeg fik øje på min lille pige allerførste gang. Jeg har været bonusmor i 13 år. Mor i 9 år. Gift i 7 år. Endnu ikke skilt.

Hvordan håndterer jeg så de her 3 uger? Uden at gå fuldstændig kold mellem kontortid og den berømte kvalitetstid?

1. Jeg drosler ned på alt der hedder legeaftaler. Maks. 1 om ugen og gerne ude frem for på hjemmebanen. Det giver mig nemlig alenetid med mit andet barn og vi får et par timer kun os to, hvor vi kan smutte på café, finde de nye vinterstøvler eller bare få snakket – uden en søster som også vil have mor, mor, moaaar. Nu, nu, nu!

2. Jeg får et tiltrængt pusterum hver onsdag, hvor pigerne sover hos farmor og farfar. Jeg kan nå en tur i biffen, med en veninde, eller bare nye stilheden i mit eget hjem, få sovet hele natten, og nyde en ekstra kop kaffe uden stress og jag morgenen derpå.

3. Jeg sørger for at putte børnene tidligt, aldrig efter kl. 20, og har resten af aftentimerne for mig selv, sammen med en god film, en veninde i røret eller pigernes far på Skype.

Tre ting som giver mig et break, lidt mere overskud og som får tiden til at gå lidt hurtigere. Kun 1 uge tilbage. Glæder mig sådan til at se dig, skat!

Har du også svært ved at få brikkerne til at gå op, når din mand eller kæreste er væk nogle dage? Er du sommetider væk, hvor han må få puslespillet til at gå op? Hvordan gør I? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside her. Se Sofias bog: Bonusmor – uden filter her.

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Kommentarer

  1. Marianne skriver:

    Pyha …. 3 uger er lang tid! Alenemødre er jo netop ikke alene i 3 uger – typisk i 9 dage og så er ungerne hos far i 5 dage! Men ja – det er bedst at være to

  2. Tak tak tak for en dejlig artikel. Min kæreste arbejder i Forsvaret og jeg kender ALT til problematikken, fedt at du sætter spot på den.

    Kh.
    Maj

Skriv en kommentar...

*