Hvornår er DU sidst blevet fejret?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hvis du er, som de fleste danskere er, så er du ikke særlig vant til at fejre dig selv. Måske du endda synes det er noget pjat, eller du får lidt ondt i maven ved tanken. Så vil du i særlig grad have glæde af at gøre det. At fejre dig selv viser nemlig dig og især dit ubevidste, at du er værd at fejre! Viser dig, at du er værdifuld og sætter pris på dig selv! Det er en investering i dig selv, som giver dig et solidt afkast.

Fejr dig selv! Brug 1 dag (eller bare ½ dag, hvis du ikke kan overskue mere) gerne 1 gang om måneden, eller mindst 1 gang i kvartalet på Stor Selvforkælelses Dag (SSD). Sæt en dag af i kalenderen i god tid og hold fast i denne!

Præcis hvad du gør for at fejre dig selv, er ikke så vigtigt. Heller ikke om det koster mange penge, eller er gratis. Du har frit valg på alle hylder, blot det giver dig en følelse af, at du bliver fejret. Det kan være, at du giver dig selv en dejlig oplevelse eller en ting, som du har ønsket dig længe. Det er som regel mest effektivt med noget, som du ikke plejer at give dig selv – og måske endda har gået og tænkt på, ønsket dig eller drømt om i længere tid.

Sæt en dag af i kalenderen i god tid og hold fast i denne! Det kan nogle gange være svært, når andre ting sniger sig ind over din kalender. Ting der ser vigtigere ud. Men hov, intet er dybest set vigtigere, end at du ”tanker dig selv op” og det med denne SS dag! Hvor det handler om at forkæle og fejre dig selv. Selvom du har børn og familieliv, så sørg for at det sker. Eller faktisk så vil jeg opfordre dig til, netop at sørge for at fejre dig med sådan en selvforkælelsesdag ind i mellem! Efter sådan en dag ”fri til dig”, så vil du endda bedre kunne være der for dine eventuelle børn, kæreste og familie. Du vil have mere at byde på i forhold til dem. Desuden vil du også kunne yde mere i din karriere.

Sådan gør du:

Planlæg SSD: 

 • Lav plads i kalenderen og hold den plads fri uanset hvad
 • Planlæg hvordan du vil fejre dig selv

Gennemfør dagen, hvor det handler om at forkæle DIG!

 • Gør noget, som du har drømt om længe. Det kan være nydelse, leg, morskab, oplevelser –  så længe det giver dig en oplevelse af at blive forkælet, at DU er noget særligt, at du tillader dig noget luksus (uden det handler om at bruge penge….)
 • Det kan være alt fra helt enkelt og gratis: eksempelvis en fridag, hvor du sover længe, giver dig god tid, ser film hele dagen, giver dig lov at ligge på sofaen heeele dagen, læser en rigtig god bog, går en lang tur eller tage madkurven med ud til havet eller overnatning i det fri, en kig-på-fugle tur i Grib Skov, en café tur, den taske du har ønsket i lang tid – til det sofistikerede eller kostbare med welness og spa, massage, vandski, bjergklatring, ridetur, helikopertur, shoppetur, teater, resturationsbesøg eksempelvis på Noma, en weekend i Paris, en gang massage, eller?
 • Du må godt gøre det sammen med din kæreste eller venner – men det skal handle om DIG! Pointen er, at DU er i centrum for glæden, velværen, forkælelsen. Hvis du tager nogen med, så gør dem på forhånd tydeligt opmærksomme på denne betingelse. Hvis de holder af dig, så vil de sikkert være beæret over at få lov at give dig dette!

Rigtig god fornøjelse!

Husker du at fejre dig selv? Hvis ja: Kræver det en særlig anledning, eller er det noget, du gør regelmæssigt?Hvordan fejrer dig selv? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Connies egen hjemmeside herSe Connies bog: Kærlighedesn vildveje her.

Om Connie Kragelund

Connie er selvstændig kærlighedsmentor/-terapeut og forfatter. Hun arbejder for, at vi finder ægte kærlighed og får den til at vokse og blomstre - kærlighed både til os selv og til en kæreste. Hun er desuden mor til en dreng og to piger.

Kommentarer

 1. Kender du nogen for hvem ovenstående har virket? (dig selv?) Personligt ville det aldrig virke for mig.
  Jeg ser et billede foran mig hvor jeg står med en ballon der kun den ene dag om måneden er pustet op. Resten af måneden er den “på vej” eller flad. I mit univers skal ballonen være pustet op hele dagen, hele måneden. Og jeg køber ikke den der med at “det kan man jo ikke”. Det handler om hvordan man indretter sit liv og hvis liv man lever.

  Steve jobs får lige lidt credit igen idag.
  Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma — which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.

 2. Jeg sørger for at fejre noget hele tiden. Jeg har ALTID champagne i køleskabet og den ligger der sjældent mere end én uge.

  Jeg er helt enig i at fejring er vigtigt og det kan være en udemærket idé at tage en forkælelsesdag, men i mit univers kan den ikke stå alene, den skal bakkes op af daglige fejringer og selvforkælelser 😉

Skriv en kommentar...

*