Kan ”gode vaner” også spænde ben for dig?!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Alt i vores hverdag er bygget op omkring vaner, så vi ikke hele tiden står og skal ”opfinde den dybe tallerken”. Tænk bare på, hvor længe det ville tage at komme ud ad døren om morgenen med børnene, hvis vi ikke kunne trække på alle vores velindgroede vaner. Pludselig skulle vi begynde at tænke over, hvilken rækkefølge vi skulle gøre tingene i.

Jeg kender det selv fra, når familien og jeg har holdt en god lang sommerferie og så skal i gang igen. Første morgen med madpakkesmøring, tandbørstning, bad, makeup, morgenmad ect. er altid total kaotisk, fordi vanerne lige skal tillæres igen.

På den måde hjælper ”de gode vaner” os.

Det er noget andet med ”de dårlige vaner”; slikskålen til TV-avisen; at blive ved med at pille i myggestikkene; ikke at skylle havregrynene af skålen om morgenen, så de nærmest er groet fast, når man kommer hjem fra arbejde; smide sig i sofaen i stedet for at løbe en tur osv. Disse vaner bliver forhindringer for, at vi kan leve det liv, vi ønsker.

Jeg oplever, at der er rigtig meget fokus på alle vores dårlige vaner, som vi kan gå og banke os selv oven i hovedet med. Skulle vi ikke prøve at fokusere på alle vores gode vaner. Alle de vaner, der gør det muligt for os at kunne være gode mødre og innovative karrierekvinder? Tænk lige på, hvor meget du udretter hver måned, hver uge, ja hver dag endda for at få det hele til at hænge sammen.

Måske er du endda alene med dine børn eller er gift med en mand, der arbejder ca. 1000 timer om ugen og alligevel formår du, at holde alle trådene sammen. Børns fritidsinteresser, arrangementer i børnehave og skole, gymnastiktøj, lektier, rent tøj, rent sengetøj, krukker med blomster, hyggelige stearinlys på bordet, mad i køleskabet, håret og makeuppen sidder og fuld fart på karrieren!

Der er da helt fantastisk, hvad vi kvinder kan udrette og holde kørende uden, at vi skænker det en tanke! Eller klapper os selv på skulderen. Og det fortjener vi!

Helt uden at tænke over det, har vi et helt vildt højt ambitionsniveau på alle felter i livet.

Helt ærligt, hvem kender ikke situationen, hvor man selv drøner rundt og rydder op, tømmer/fylder vaskemaskine med den ene hånd og opvaskemaskine med den anden, mens manden sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet med et veltilfredst blik i øjnene efter en lang arbejdsdag? Og han føler sig slet ikke doven eller mærkeligt tilpas over det. Han er jo træt og trænger til at slappe af….. Hmmm, ja?!

Jeg spurgte en dag min mand, hvordan det egentlig føltes bare at sidde der og glo ligegyldigt TV, mens jeg spurtede rundt som en idiot… Han svarede netop, at han jo var træt; og at han ikke forstod, at jeg ikke var træt!!!  ”JEG ER OGSÅ VILDT TRÆT!” blæste det ud af mig…”Men de her ting skal jo ordnes, medmindre vi har lyst til at leve i en svinesti!”

Han havde simpelthen ikke troet, at jeg var træt, da jeg jo udviste masser af energi. Og det var helt oprigtig sagt. Tankevækkende!

Måske skulle jeg til at slække lidt på nogle af mine gode vaner og lytte lidt til mine egne behov for hvile?

Det er jo ikke så mærkeligt, at når vi så senere på aftenen går ind i seng, at han – oven på sofahyggen – er frisk på alt andet end at sove, og at jeg besvimer af træthed før mit hoved lander på puden!

Er der noget af ovenstående, der lyder bekendt? Får du heller ikke slappet af pga. høje standarder for, hvordan hjemmet skal og bør se ud mm.? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Emilies egen hjemmeside her.

Om Emilie Krogh

Emilie har en skilsmisse og et markant karriereskift fra offentligt ansat sygeplejerske til selvstændig Life Coach bag sig. Mor til en søn på 7 fra sit første ægteskab; bonusmor til to på 7 og 10 og har sammen med sin mand en søn på 3.

Kommentarer

  1. caroline skriver:

    Sådan en mand har jeg heldigvis ikke 😉
    Så kan heldigvis slet ikke genkende noget af det.
    Jeg sørger ikke for stearinlys og hygge, det er jeg for træt til.
    Men min mand rydder tit op mens JEG er smadret og ligger i min seng 😉

Skriv en kommentar...

*