TRICK OR TEENS!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Har du en teenager derhjemme? Måske endda et par stykker? Jeg har to i familien. Men det er ikke mine egne, det er min mands. Jeg er gået fra at være småbørns-bonusmor til teenage-bonusmor – og det er godt nok gået stærkt!

Nogle gange kan jeg slet ikke følge med. Min hjerne er stadig programmeret til skolestart-ramasjang-limpistoler-topmodelmalebøger-dværghamster-agtige ting, fordi vores fælles børn kun er 5 og 9 år gamle, og et pænt stykke vej fra teenageverdens entré. Min mand har en naturlig forståelse, tålmodighed og en særlig indsigt i de to teenagers liv, fordi han er forælderen, han er deres far. Der kan jeg aldrig konkurrere, og det skal jeg bestemt heller ikke.

Jeg må prøve at finde min egen måde at trænge igennem teenagemuren på, og det er ikke det nemmeste, når man visse dage helst skal blande sig fuldstændig udenom. Den ene dag vil de gerne fortælle sidste nyt, den anden dag bliver man bemødt af to rullende øjne, som stirrer ud igennem et tykt lag mascara. BACK OFF Bonusmor!

Jeg er godt klar over, at alle familier med teenagebørn gennemgår nogenlunde de samme frustrationer og følelser af afmagt. Men jeg vover at påstå, at tilværelsen er noget helt andet, når det drejer sig om børn, man ikke er forælder til.

Halloween er over os, og i aften skal vores 9-åring forvandles til en gammel, sur, uhyggelig dame, før hun skal ud og rasle på Frederiksberg. Aftensmaden står på snotgrøn spaghetti med djævleembryo (tigerrejer). Jeg står ved komfuret – uden kostume. Jeg er stadig mor til to og bonusmor til to. Og jeg bliver ved med at udtænke nye måder at blive klogere på, og forholde mig til teenagere.

Har du også en teenager (eller flere) i huset? Hvad synes du er den største udfordring og omvæltning ved at gå fra at være småbørnsmor til at være teenagemor eller -bonusmor? Hvad er dine bedste råd og fif? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her.

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Skriv en kommentar...

*