Accept logger din indre kritiker af

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

At være mor anno 2011 er både fantastisk og udfordrende!

Vi oplever på den ene side flere muligheder end nogensinde til at udfolde os og forfølge vores mål og drømme. På den anden side møder vi store udfordringer. Der er en malstrøm af behov, forventninger og krav til os. Nogle kommer udefra og møder os eksempelvis hver gang, vi åbner det sidste magasin for forældre med billeder af den perfekte, mor der jonglerer elegant mellem karriere og børn og stadig har velplejede røde negle.

Den ambivalente følelse – er jeg god nok?

Men allermest er det nok vores egne indre stemmer der kan få os til at føle os utilstrækkelige og frustrerede. Vi vil gerne udfolde vores potentiale og de muligheder, vi har. Men først og fremmest elsker vi vores børn og vil give dem vores bedste. Og så er ambivalensen og den indre kritiker parat. For hvordan finder vi balancen? Hvordan dækker vi både vores egne og vores børns behov i en travl hverdag? Og hvornår er vi gode nok?

Vend blikket indad

Det kræver både nærvær og autencitet at skabe den balance. At vi oprigtigt tør vende blikket indad og begynde med os selv som mødre. For her ligger nøglen. Og det starter først og fremmest med accept. Når vi vover at omfavne os selv, med alle de begrænsninger og ufuldkommenheder, vi hver især rummer.

Giv slip

Det betyder, at du begynder med at anerkende dig selv – lige hvor du er nu. Bare fordi du er dig. Selvom din indre kritiker skulle have mange ankepunkter på dagsordenen, så kan du i hvert fald påskønne den kærlighed, du har til dine børn. Den er det vigtigste. Og så giver du slip på skyldfølelsen og den dårlige samvittighed og accepterer, hvordan du selv og familien har det lige nu. Det er nemlig det bedste udgangspunkt for positiv forandring og grobunden for, at vi kan vokse i vores rolle som mødre.

Accept giver dig beslutningsevne

Derfor skal du ikke være bange for at accept betyder laden stå til. Tværtimod. Det handler egentlig bare om, at du ved at acceptere dig selv, åbner dig for at tage nye skridt i en positiv retning. Det gør dig i stand til at tage nye og frugtbare beslutninger om, hvilke valg du vil tage i fremtiden.

Til handling:

Øv dig i de næste uger på at acceptere dig selv og dine børn, at anerkende de ting du gør godt og give slip på skyldfølelse og dårlig samvittighed. Og oplev hvordan accept får din indre kritiker til at logge af. 

OBS: I næste artikel, Fra samvær til nærvær, ser vi nærmere på hemmeligheden om nærvær og den positive effekt, det har for dig selv og hele familien.

Kan du nikke genkendende til ovenstående? Hvad oplever du som de største udfordringer ved at være mor anno 2011? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Evas egen hjemmeside her. Se Evas bog, DrømmemorEffekten, her.

Vil du gerne vinde et eksemplar af Evas bog? Stay tuned her på sitet – i løbet af denne uge kan du både læse en anmeldelse af bogen samt vinde et eksemplar af den! 

Om Eva Andrea Ditlefsen

Eva er PB i ernæring og sundhed, familiecoach og selv mor til 4. Hun er forfatter til 'DrømmemorEffekten' (2011) og holder foredrag, kurser og seminarer om den positive effekt nærvær og autencitet har for moderne mødre og vores børns udvikling og trivsel.

Skriv en kommentar...

*