Anmeldelse: ”Spirituelle værktøjer til forældre – og deres børn” af Christine Eilvig

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Skab et harmonisk familieliv med skaberkraften i centrum, hvor alle kan være dem, de er og få det, som de vil have det. 

Som forældre ønsker vi det allerbedste for vores børn. At give dem optimale vilkår så de kan vokse op som hele mennesker og realisere alle deres drømme. Men hvordan skaber man optimale vilkår, når meget af det, man har med fra sin egen opvækst ikke er noget, man har lyst til at gentage? Hvordan undgår man at påvirke sine børn i en uheldig retning, når man ikke engang selv er i mål? Og hvordan lærer man fx sit barn om Loven om tiltrækning uden at give det alt, hvad det peger på?

Dette er nogle af de spørgsmål, Christine Eilvig besvarer i sit digitalkursus: Spirituelle værktøjer til forældre – og deres børn.

Christine tager afsæt i sine oplevelser og erfaringer som mor til tre og bruger eksempler fra sin egen familie til at forklare og illustrere budskaberne i kurset. På den måde er der en meget fin vekselvirkning mellem eksempler og de læringer og erkendelser, hun gerne vil give videre til andre forældre.

Hun fortæller om nogle af de udfordringer, hun har oplevet – og oplever – både i sin rolle som mor, men også i relation til sin mand og i familiens indbyrdes forhold i det hele taget. Vores børn og ægtefælle/samlever er nemlig nogle af de bedste spejle, vi får; på den måde er det ikke kun os forældre, der skal  lære vores børn noget – de er i høj grad også læremestre for os.

Når vi lærer, hvad det er, vi skal lære af disse spejle – og bruger det konstruktivt – er vi i stand til at skabe det liv og familieliv, vi ønsker os allermest. Og er vi i stand til at lære vores børn det samme, giver vi dem både den bedst mulige bagage til den rejse, vi kalder livet, og samtidig giver vi plads og rum til, at alle i familien kan få det, som de vil have det – og skabe det liv, de ønsker sig.

En af de største udfordringer, vi oplever som forældre, er at undgå at komme til at gentage uhensigtsmæssige mønstre fra vores egen barndom. Christine gør meget ud af at fortælle, hvordan vi med stor bevidsthed og enkelte teknikker – og en masse øvelse – bliver i stand til at bryde denne sociale arv.

På nogle områder er denne sociale arv nærmest et kollektivt fænomen. Et eksempel er, at mange forældre lærer deres børn, at man ikke kan få alt, man vil have, lige præcis når, man vil have det – man må vente, til man har sparet sammen/har fødselsdag/det bliver jul etc. Og dette giver jo meget god mening i den forstand, at forældre, der giver deres børn alt, hvad de peger på (også kaldet curlingforældre), får meget forkælede børn, som kommer til at møde mange udfordringer senere hen i livet. På den anden side vil det, at lære sine børn, at de ikke kan få det, de gerne vil have, fjerne deres skaberkraft og kreativitet mere og mere.

Christine kommer med en meget god forklaring på, hvordan vi kan undgå begge yderpunkter, så vi både får ansvarsfulde børn, der ikke forventer at Mor og Far serverer alt på et sølvfad for dem – og samtidig undgå at fortælle dem, at de ikke kan få alle deres ønsker opfyldt.

Hele kurset er spækket med den slags eksempler OG redskaber til, hvordan vi som forældre kan håndtere disse udfordringer på en mere hensigtsmæssig måde. Det er både meget inspirerende og lærerigt at lytte til.

Hvis du hører til blandt dem, der synes, at begreb som spiritualitet lyder lidt for højtflyvende og udefinerbart, kan jeg berolige dig med, at dette kursus både er meget jordnært og meget håndgribeligt. Jeg vil på det varmeste anbefale alle forældre at høre dette kursus – for både deres egen og deres børns skyld.

Du kan læse mere om kurset og købe det online på Christine hjemmeside her.

Har du hørt kurset? Hvad var de største læringer og erkendelser, du fik ud af det? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Skriv en kommentar...

*