Barn nr. 3 som selvstændig

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Nu kom turen så til lille Phillip, som lige er kommet til verden her den 23. september 2011. Den største bekymring, jeg har haft her, er, om det kunne lade sig gøre at være på barsel og så have en virksomhed.

OBS: Denne artikel er en fortsættelse af 1: Står graviditeten og børn i vejen for karrieren? og 2: Så hvad gav det at få flere børn – i forhold til min karriere? 

Jeg må sige, at det er en mulighed – men det kræver planlægning!

For der skal være nogen, som kan træde ind i hver og én af rollerne, og samtidig kan man ikke bare lukke biksen og vende blikket indad. Det betyder, at den manglende nattesøvn må komme i anden, tredje eller fjerde række, for det er virksomheden, babyen og familien, der kommer først.

Dertil kommer så også lige, at du selv skal være der et sted.

Jeg synes dog, at der har været plads til mig selv. Mest fordi min virksomhed også er meget afhængig af, hvordan jeg fremtræder, og dermed skal jeg have trænet, spist sundt og dyrket lidt yoga, så krop og sind hænger sammen, men det bevirker også, at jeg kan hvile lidt der.

Graviditet og karriere

Men den største udfordring i graviditeten var klart om graviditeten tillod, at jeg var selvstændig. Kunne jeg holde tempoet og den fysiske udfoldelse selv i sidste trimester. Jeg gjorde meget for at leve sundt og træne fornuftigt, så min graviditet havde de bedste odds. Hvilket viste sig at være en god ting, specielt også her efter fødslen, hvor jeg hurtigt har kunnet komme tilbage i en nogenlunde form igen. Jeg er helt sikker på, at jeg har været fysisk stærkest i denne graviditet.

Så jeg har bestemt lært, at en stærk graviditet giver mulighed for hurtigt at komme stærk tilbage, hvilket bestemt er nødvendigt som selvstændig. Dermed ikke sagt, at det ikke er vigtigt at komme hurtigt tilbage som lønmodtager. For hvad der er vigtigt som karrierekvinde er at holde kontakten med kollegaerne og netværket, selv om du er på barsel. Måske deltage i forskellige ”møder/kurser” der gør, at du kommer i kontakt med dit netværk. Jeg er overrasket over, hvor meget det egentligt betyder at pleje vandene; for gør du det, er det som om, at du ikke rigtigt har været væk – og på den måde kan du lettere komme på banen igen.

Hvad kan barslen bruges til?

Du kan også med rette bruge barslen til at få løftet op i nogle hængepartier. Det kan fx være et område, hvor du ved, at du bør blive bedre, men når du både har arbejde og børn, kan det være vanskeligt at få optimeret på noget ekstra. Så brug tiden, mens det er muligt. I det hele taget er det vigtigt at bruge din tid fornuftigt, for på den måde bliver der mere fritid. Det er her, at børn og karriere går så godt i spænd.

OBS: Denne artikel er den sidste af tre. Du kan læse du to foregående her: Står graviditeten og børn i vejen for karrieren? (1) og: Så hvad gav det at få flere børn – i forhold til min karriere? (2)

Hvad har været/er dine største udfordringer ved at balancere karriere og (flere) børn? Hvordan tackler du disse udfordringer? Har du nogle gode råd og fif? Hvad er fordelene og/eller ulemperne ved at have fler børn frem for ét? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Jeans egen hjemmeside herSe Jeans bog: Træning og graviditet her.

Om Jean Vennestrøm

Jean er Ph.D. og specialist inden for human sygdomme og hjælper kvinder med træning, korrigering af rygsøjlen vha. kraniosakralterapi og osteopati, kostvejledning og personlig rådgivning i sin virksomhed Kvindelivet.dk. Desuden gift og mor til tre.

Skriv en kommentar...

*