Du dropper jo heller ikke tandbørstnigen forever, fordi du i en brandert har glemt at skrubbe bisserne…

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hvorfor er det lige, at emnet sundhed altid skal ses i et sort/hvidt lys. Enten er man sgu sund, eller også er man ikke. Der er ligesom ikke en mellemvej. Bare tænk på mandagsstarten, bikiniworkouten, fredagsædegildet. Enten er vi ultrasunde og bandlyser alt sødt, fedt og alkoholisk, eller også tager vi en drejning i den anden grøft og æder alt det usunde, vi kan komme i nærheden af.

Kan du nævne bare ét område, hvor vi går så ekstremt til værks som med sundheden? Hvis vi har lovet os selv at spare penge sammen til en sommerferie og kommer til at købe en ny bluse, så smider vi da ikke hele sommerferiedrømmen overbords. Du dropper jo heller ikke tandbørstningen forever, fordi du i en brandert har glemt at børste bisserne. Hvorfor er det så, at du saboterer hele det sundhedsprojekt, du påbegyndte mandag morgen, fordi du mandag eftermiddag kommer til at sætte tænderne i en farvet gelatinebamse? Pga én sølle bamse, eller måske ti. De ti bamser er ret så uskyldige, hvorimod resten af posen –  og de efterfølgende ti poser – saboterer mange af de planer, du måtte have for energi, humør, kropstilfredshed, stressfornemmelse og ikke mindst samvittighed.

Efter jeg er påbegyndt en karriere inden for sundhed, og folk kender til min nye sundhedsidentitet, har jeg et ikke ubetydeligt antal gange oplevet folk stå med hele hovedet nede i min frokosttallerken og måbende – nærmest hviskende – sige: ”Bruger du virkelig dressing på salaten – jeg troede jo, at du var sådan en sundheds-én”. For ikke at tale om den dag, jeg tog et stykke chokoladekage, da der var kagedag. Da var det lige før de troede, at jeg levede et dobbeltliv. Der er altså something rotten in the state of sundhedsDenmark, når man i dén grad skal vælge side. En bankmand bruger da penge, og en kosmetolog går somme tider uden make-up.

Prøv lige at tænke på hvor mange gange du har startet et ekstremt sundhedsprojekt uden at kunne holde det, og hvor mange ekstra kilo og øget selvsabotage, det har kostet dig. Jeg opfordrer dig til at være REALISTISK, og jeg gør det, fordi jeg ved, at det er det, der komme til at betyde forskellen mellem succes og fiasko.

Kunne du tænke dig at sætte mere fokus på sundheden for dig og din familie, har du to valg:

  • Vælge at tage den ekstreme rute og bandlyse alt, der ender på sukker, fedt, alkohol og e-numre, vel vidende at det med MEGET stor sansynlighed ikke bliver et vedvarende projekt.
  • Vælge den realistiske rute, der handler om hver dag at lave initiativer, der er gavnligt for sundheden – uden at gøre det ekstremt. Sætningen: ”Hvad kan jeg gøre lige nu for at gøre mit (og min families) liv lidt sundere?” har betydet mere for min og mange af mine kunders sundhed, end noget ekstremt og restriktivt projekt nogensinde kommer til at gøre.

Her er et par eksempler: Vil børnene have risengrød, laver vi friskpresset juice og supplerer med en håndfuld mandler, så sammensætningen af måltidet bliver mere afbalanceret. Køber vi pizzaer, skærer vi masser af gnavegrønt eller laver en salat og sørger for, at halvdelen af tallerkenen fyldes med dette og resten med pizza; og er jeg på ferie og har glemt løbeskoene – og derfor føler mit motionsprojekt tilsidesættes – meddeler jeg familien, at en tur i rask gang er på programmet hver dag. Du kan næsten altid gøre noget lige nu og her for at øge din sundhed.

Prøv det den næste uges tid. Spørg dig selv nogle gange om ugen, hvad du kan gøre LIGE NU og her for at gøre DIT liv lidt sundere?

Hvad gør du for at få mere sundhed ind i hverdagen? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*