Hvad bliver det næste…et gebis?!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Blev forleden dag ganske ufrivilligt introduceret til ”en krone”  i en kontekst, hvor jeg ganske enkelt slet ikke vil høre om kroner.

Kroner hører til på hovederne af konger og dronninger, prinser og prinsesser som smukkere og skønnere end alle andre indtog min barndoms eventyrer og nu indtager mit voksenlivs TV-skærm, når jeg sidder og græder snot til diverse royale festlige begivenheder. Eller som betalingsmiddel og dermed som benævnelse på det tal, der sjovt nok altid er meget lavere end jeg i min (jubel-)optimisme havde troet, før jeg ser mit kontoudtog.

Og netop dét tal kan kun blive meget mindre, efter at min, ellers så medgørlige og venlige, tandlæge nu tillod sig at bringe netop ordet ”krone” op, da jeg sidste gang sad med munden på vid gab i stolen. Kunne af gode grunde ikke sige så meget andet til mit forsvar end ”aaah aaah e inner du ar idde” (oversat til almindelig dansk: ”Nej nej, det mener du bare ikke!”)

Men jo, det var sørme lige, hvad han mente. Og dét til den nette sum af 10.000 kr! Begyndte straks at forestille mig, hvad jeg kunne få for 10.000 kr, der ville være en hel del sjovere at investere i eller vise frem for veninderne!

Nå, men det var jo sådan set ikke et spørgsmål. Bare et faktum. 10.000 kr inden for det næste halve år. Burde måske have valgt at blive MOMpreneur tandlæge…?!

Talte med min mand om det over aftensmaden, hvor børnene lyttede med. Og stillede sig meget undrende over, at jeg skulle give titusinde kroner for én krone. Dårlig forretning!

Og hvad bliver det næste…en bro?? Broer hører definitely kun til i mit liv som forbindelse mellem to øer eller fastland og ø. Ikke i min mund! Eller ved royale begivenheder, hvor en prins klipper et rødt bånd over, smiler og – i nogle tilfælde – siger noget som man sommetider har svært ved at finde hoved og hale i. Men højtideligt er det. Og lad os bare få mere af den slags!

Sagen er den, at jeg pludselig følte mig gammel på en ret ufed måde…findes der andre måder?? Ja, det gør der, men i den sammenhæng tænker jeg på det som moden og erfaren. Og det føles faktisk rigtig rart. Jeg kunne på ingen måde tænke mig at være umoden og uerfaren igen. Det er skønt efterhånden at have samlet noget livserfaring og virkelig føle, at jeg er på den helt rigtige hylde både privat og professionelt.

På den måde medførte ”krone-snakken” faktisk en følelse af stor glæde og taknemmelighed over, hvor jeg er i mit liv lige nu.

Men fremover foretrækker jeg nu kroner på kontoen og på kongelige hoveder frem for kroner i munden! …Og bør måske alligevel lige tjekke op på mulighederne for at nå at hoppe på næste start på tandlægestudiet!

Har du haft en tilsvarende oplevelse? Eller måske en helt anden oplevelse, men som gav dig samme følelse som den, Emilie beskriver? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Emilies egen hjemmeside her.

Om Emilie Krogh

Emilie har en skilsmisse og et markant karriereskift fra offentligt ansat sygeplejerske til selvstændig Life Coach bag sig. Mor til en søn på 7 fra sit første ægteskab; bonusmor til to på 7 og 10 og har sammen med sin mand en søn på 3.

Kommentarer

  1. Jeg føler mig dig, Emilie, – hvad med at få indgraveret bare en lille Krone i kronen?? Det ville da være noget helt særligt! 😉

Skriv en kommentar...

*