Hvad Morten Lund lærte mig… om alt andet end netværk!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg var til netværksmøde i min Protocol-netværksgruppe. Vi var knap ti forventningsfulde kvinder, der alle glædede os til inspirerende indspark om det at netværke fra dagens gæst. En fra gruppen havde spurgt Morten Lund (den Morten, der tabte over 100 millioner på Nyhedsavisen), om han ikke kunne komme og fortælle lidt om, hvordan han selv bruger og skaber sit netværk.

Det ville han godt. Og jeg skal love for, vi fik indspark og vinkler, som vi aldrig har fået det før!

Point of No Return var, da Morten fortalte, hvad han så som en af de største udfordringer i at have kvinder med i netværk og/eller bestyrelser.

Servicemeddelelse: De næste par linjer kan virke stødende på sarte sjæle!

Morten sagde, at hvis kvinderne var attraktive, var han nødt til at tage stilling til, om han skulle kneppe dem. Bum! Så sad vi der og forsøgte at samle kæberne op fra sildebenparketten. Morten fremførte problematikken med et smil på læben, og selvom der måske nok var tale om en overdrivelse fra hans side, var hans pointe ikke til at tage fejl af:

Uanset om der var tale om en virkelig dygtig og kompetent kvinde, så overskyggede det faktum, at hun var kvinde (og dermed indehaver af en vagina), altså alt andet. Han sagde DET – og han sagde det højt. Holy shit!

Vejrtrækningsøvelser fra diverse yoga- og mindfullnessessioner kom os til gode lige dér!

Som den yngste (og sikkert også den mest naive) af tilhørerne, ramte hans pointe hårdt. Jeg var skuffet. Og vred. Var det virkelig sandt, hvad han sagde? Jeg havde det som om, jeg lige havde fået at vide, at julemanden ikke eksisterer. Nuvel, de andre virkede også chokerede (de grinede lidt, kiggede sig omkring som for at aflæse andres reaktion), men noget i deres kropssprog gav mig det indtryk, at de var knap så overraskede som mig. (Måske det faktum, at de ikke så ud som om, de var på vej over for at slå på Morten, som jeg selv i et kort sekund overvejede).

Når jeg tænker tilbage på den vinterdag, hvor Morten på sin ligefremme facon rev tæppet væk under mine pæne forestillinger om mændene i mit arbejdsliv, så kan jeg ikke lade være med at have respekt for, at han turde sige det. Højt. Til ti kvinder.

Jeg havde aldrig, indtil den dag, set mit køn som en barriere i mit arbejde eller i forhold til mine professionelle relationer. Pludselig fik jeg øjnene op for, at uanset hvor veluddannede, respektfulde, søde, dygtige og rummelige vi er, så ligger seksualiteten lige under overfladen og truer med at punktere det professionelle fokus. Men alligevel er det ikke noget, man taler om. Måske undtagen her.

En anden af Mortens ”sandheder” var, at kvinder ikke kan finde ud af at få et nej. Mænd har, siden de var drenge, lært at få nej – og ikke tage det for gode varer. Nej, hun vil ikke være kærester, nej hun vil ikke danse, nej hun vil ikke i seng med dig. Mænd får nej men bliver ved med at spørge, indtil de får det ja, de søger. Vi kvinder derimod skal, ifølge Mortens observationer, være 110 % sikre på, at vi får et ja, før vi spørger om noget.

Konsekvensen er, at vi aldrig får lige så meget som mændene. Samtlige kvinder rundt om bordet den dag kunne genkende Mortens billede af os. Ingen af os skulle nyde noget af nej. Hvorfor? Vi var ret enige om, at det handlede om, at det var pinligt at få nej. At det føltes som et nederlag. At det helst skulle undgås. Siden da har jeg forsøgt at øve mig i at få et nej. Og ikke acceptere det. Det virker overraskende godt. Senest har jeg fået et kursus på arbejdet betalt og et nyt bord på kontoret derhjemme. Bare fordi jeg vovede at få et nej.

Hvad mener du? Er det en ulempe eller en fordel at have et attraktivt udseende, når man – som kvinde – er med i samme netværk og/eller bestyrelser som mænd? Tager kvinder oftere ‘et nej for et nej’ end mænd gør? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet herunder…

Om Lise Borgstrøm Henriksen

Cand.mag. i kommunikation; har tidligere arbejdet i reklamebranchen men er nu ansat som kommunikationskonsulent i Sekretariatet for Cykelsuperstier. Lise arbejder sideløbende med ligestilling og kvinder i ledelse gennem netværket Protocol.

Kommentarer

 1. Godt indlæg, Lise. Jeg er nu ikke overrasket over Mortens udtalelse, – men jeg er overrasket over, at det kan overraske. Køn ér en faktor, uanset om vi vil det eller ej. Spørgsmålet er så, om vi vil gøre det til en barriere eller en mulighed.

  Jeg havde for nogle år siden en snak med en mandlig kollega om flirt og business – min indfaldsvinkel var, at de to ting bare IKKE hang sammen. Hans var den stik modsatte. Han flirtede sig glad og gerne til kunder og opgaver, mens jeg i samme sekund der stod business på dagsordenen lukkede ned for dén dimension af tilværelsen. Og foranlediget af den snak havde vi også nogle samtaler om, at det tilsyneladende er ok for en mand at blande job og sex sammen, mens det undergraver en kvindes professionelle liv.

  Det er der jo ikke noget nyt i.

  Min pointe er så bare, at vi kvinder da selvfølgelig skal se kønnet som en mulighed. Lad da bare mænd tænke tanker om sex i bestyrelseslokalerne – hvem siger, kvinder ikke gør det samme?! Kunsten er, at holde skæg og snot for sig – og der er det jo meget godt at kunne sige ja og nej på de rette tidspunkter. Kønnet ér på spil – uanset hvor vi bevæger os. Og det ville da være pokkers kedeligt uden.

  Så kom bare op på stilletterne – og ind i bestyrelseslokalerne! 😉

 2. Rigtig fint indlæg, Lise – både tankevækkende og underholdende! 🙂

  @Lene: Du skriver, at din indgangsvinkel var, at flirt og business ikke hang sammen… Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at flirt jo er et ret bredt begreb… I lørdags var jeg til en workshop (i øvrigt en meget festlig og anderledes en af slagsen – måske kommer der et indlæg om det senere…) – som i øvrigt ikke handlede om ‘flirt’ – men hvor det alligevel var på dagsordenen ud fra devisen om, at mange netop lukker ned for flirt, fordi de (udelukkende) forbinder det med noget seksuelt (at man vil “opnå noget” fra det modsatte køn qua sin seksualitet). Men flirt handler i virkeligheden ”bare” om at have det godt med sig selv – i andres nærvær. Og så er det i og for sig ligegyldigt, om disse ‘andre’ er mænd eller kvinder. Og hvor ville det da være ærgerligt, hvis vi skulle lukke ned for vores udstråling og energi, bare fordi det ”måske kan misforstås”…bare lige en tanke i forlængelse af emnet ‘flirt’ 🙂

  Apropos det med at blande job og sex sammen – tja, der er jo tankevækkende mange forhold, der starter på arbejdspladsen (det er vist nok et af de steder, flest møder hinanden – læste engang en statistik på det, men kan ikke huske tallene – kun at det er mange!) Og jeg har selv haft et forhold til en kollega (hvilket min fantastiske søn er et resultat af) – og jeg har på intet tidspunkt følt, at det undergravede mit professionelle liv.
  Der er selvfølgelig også forskel på at indlede et reelt forhold til en kollega og “bare” at have lidt “sjov” med en kollega… Jeg har set både mænd og kvinder “gi’ den gas” på dén front til firmafester o.l. (men har aldrig selv praktiseret det) – og jeg mener, at uanset om man er kvinde eller mand, giver det hverken stjerner eller “street credit” nogen steder at: 1) ”kaste sig over” en, der ikke er på samme hierakiske niveau som én selv, eller: 2) være utro (over for ham eller hende derhjemme) til en firmafest! Jeg har set flere mænd bryde disse “regler” end kvinder – men det bliver bemærket af kollegaerne, selvom der måske tilsyneladende ikke er nogen konsekvenser ved det… Heldigvis bærer langt de fleste (m/k) sig anstændigt ad! Det er i hvert fald mit indtryk.

  @Lise: Nu var jeg jo ikke selv til stede til det netværksmøde, du omtaler. Men jeg tænker, at Mortens kontroversielle kommentar om at ‘tage stilling til, om kvinder skal kneppes’ nok netop var for at provokere og vække følelser hos tilhørerne – og dermed sætte gang i dialogen? (Når det er sagt, ville jeg nok være knapt så objektiv i min fortolkning, hvis det var MIN mand, der kom med sådan en udtalelse…Det ville i hvert fald kræve en forklaring! *S*)

  Jeg er enig med Lene i, at køn altid er et faktum – så det gælder bare om at bruge det på bedste vis! Emilia Van Hauen taler ligefrem om ‘erotisk kapital’, som netop går ud på, at vi bruger vores feminine side som en styrke i stedet for at lukke ned for den (apropos det om ‘flirt’ længere oppe) – og jeg er helt enig! Vi kan nemlig sagtens bruge vores femininitet – på en anstændig måde – som en styrke. Det bliver først en svaghed, hvis vi vil forsøge at fremstå som mændene – for vi ER ikke mænd! Heldigvis! Punktum. 🙂

 3. Jeg vil gøre det ganske kort, da der allerede er kommet spændende kommentarer.

  Hold kæft, hvor er det bare en morsom artikel! Mænd tænker jo oftere på sex end kvinder generelt gør, så selvfølgelig tænker de også sex i bestyrelseslokalet. Men Morten fik da meldt rimeligt klart ud, og det er så super beskrevet her. Med smil på læben, siger jeg tak for din historie 🙂

 4. Køn og seksualitet er altid med os. Uanset hvor vi bevæger os. Jeg tror dog ikke på, at vi kvinder skal bruge Mortens kommentar til at slå fast, at vi dermed aldrig vil kunne få de pladser, vi har krav på i bestyrelseslokalerne og på ledelsesgangene. Men vi skal bruge kommentaren til at minde os selv om, at mænd og kvinder heldigvis er forskellige og i samspil med hinanden kan vi løfte meget. Jeg tror langt mere på blandede netværk, bestyrelser og ledergrupper end jeg tror på kvindenetværk, kvinde-bestyrelser og chefgrupper kun med mænd.
  … I øvrigt er jeg ret overbevist om, at de fleste kvinder som vil stå ved deres seksualitet også lige scanner rummet for at se, om der er “noget interessant” inden for øjets rækkevidde. Ikke fordi vi vil knalde hver og en af dem, men fordi det ligger i vores natur. Nøjagtig som det ligger i mændenes.

  Flirt er godt – når det ikke passerer den usynlige grænse. Men flirt på den fede måde er ikke seksuelt – det handler nemlig i højere grad om, som Bente også skriver, at man føler sig godt tilpas i sit eget og hinandens selskab og har så meget tillid til sig selv, at man godt tør sætte tingene lidt på spidsen.

  Interessant debat som sagtens kunne tåle at blive løftet ud af cyberspace til en god debat – for både kvinder og mænd 😉

 5. haha, come on – Kan det virkelig overraske enhver kvinde over +18 som har blot LIDT livserfaring?!
  Samme problematik kan opstilles, med gængse kvinders naive holdning til “mandlige venner” – der vil altid være
  en snert af “Jeg vil kneppe h…ende”-hvis hun altså var tilstrækkeligt lækker.
  Og sjov tilføjelse af mængden af “nej’er” som mænd for i løbet af sit liv … jeg tør vædde på, at grimme kvinder
  møder flere gange NEJ i deres liv end smukke kvinder.
  Har i øvrigt skrevet om emnet, og der er klare undersøgelser som peger på, at smukke kvinder vil møde meget mere hjælp
  fra deres omverden end grimmere vil.
  Lang og kompliceret diskussion – Men det undrer mig, at kvinder stadig kan undres over dét!

 6. Kan varmt anbefale Davids bog: “Kvinden og Æblerne”, som sætter et skarpt og præcist spot på udviklingen mellem mænd og kvinder.

  http://www.kvinders-utroskab.dk/

 7. @David: Definér ‘smuk’ (og ‘grim’ for den sags skyld) – jeg mener, at kvinder med udstråling og selvtillid generelt møder større imødekommenhed og hjælp fra omgivelsernes side, end kvinder (og mænd for den sags skyld), der udstråler usikkerhed og lavt selvværd.
  Selvfølgelig er et godt udseende da et plus, men – helt ærligt – jeg er nu stadig ret overbevist om, at det andet tæller mere – i forhold til den imødekommenhed og hjælpsomhed, omgivelserne møder en med, vel at mærke (i forhold til umiddelbar seksuel tiltrækning tæller udseendet selvfølgelig højst).

  I virkeligheden handler det nok mere om, at lækre kvinder distraherer mænd. Og så kan en mand alene jo i øvrigt aldrig tage stilling til, om han skal ”kneppe en attraktiv kvinde” – der skal som bekendt altid to til en tango – man kan ikke kneppe nogen, der ikke vil kneppes (bare lige for at blive i den ”sofistikerede” retorik).

  • Jeg er ikke enig i, at blot god udstråling og selvtillid skulle kunne være tilstrækkeligt. Jeg vil prøve at komme med et meget uddybende svar som forhåbentlig ender ud i en pointe 😉

   Udseendet alene, spiller en voldsom rolle i utroligt mange aspekter af vores liv. Og alene dén overfladiske sandhed, kan støde kvinder mere end mænd. “Ej, er det virkelig KUN pga. mit udseende!?”

   Forskere fra University of Texas og Michigan State University viste, helt tilbage i 2004 nemlig at udseendet også har indflydelse på lønningsposen, når der skulle FORHANDLES løn. Her blev respondenternes stilling og løn sammenlignet med deres udseende på en skala, der hed ”ikke videre køn” til ”bemærkelsesværdigt smuk”, hvoraf smukke rent faktisk klarede sig bedst til forhandlingerne.

   Ikke nok med det, og nu hvor vi skal blive i “det smukke univers” , så er der også en fin årsag til at der i fx Illum og Magasin er så mange smukke kvinder, ansat som ekspedienter og assistenter. Ikke at jobbet i sig selv, ikke, skulle være krævende men ganske enkelt fordi, at alle os “almindelige” eller dem som betragter sig selv som værende almindeligt at udseende, tillægger varer som smukke mennesker rør ved/sælger mere værdi.

   Vi er kort sagt villige til at købe mere og betale mere for varen, hvis sælgeren er attraktiv og af modsat køn. Jennifer Argo, professor fra det canadiske University of Alberta School of Business, udtalte sig i forbindelse med sin undersøgelse: ”Hvis en skjorte er blevet rørt af en tiltrækkende person og af det modsatte køn, bedømmer kunderne varens værdi højere, og de er villige til at betale mere for den. Resultatet viser, at det kan betale sig at have attraktive sælgere”.

   For at sætte tingene endnu mere på spidsen, og for at glemme penge et øjeblik, har dr. Gordon Patzer fra College of Business Administration på Roosevelt University brugt mere end 30 år på at studere og skrive om fysisk tiltrækning. Han blev citeret i Dateline NBC: ”Folk er mere værdsat, hvis de er meget tiltrækkende. Selvom dette lyder meget usmageligt, så er det realiteten. Kontrollerede studier viser også, at vi vil gøre meget for at hjælpe pæne mennesker, uanset kønnet, fordi vi gerne vil accepteres af pæne og flotte mennesker og vil have, at de skal synes om os”

   Nu hvor vi har konstateret, hvor vigtigt udseendet ér i forbindelse med fx salg og “værdiansættelse” af et andet menneske, så tænk igen på den sandhed som Morten Lund præsenterede på jeres møde.
   Er det virkelig så svært at sluge?
   Og jeg skal nok være den første til at indrømme, at jeg har mødt masser af kvinder som – efter tilstrækkeligt med pumpede cocktails/sprut – kunne tilføje at høje, magtfulde, økonomisk robuste mænd var tiltrækkende. Og hvad sidder normalt i bestyrelseslokalerne? Dobbeltmoral er godt 😉

   Sidst men ikke mindst, vil jeg slutte af med den igangværende/snart afsluttede sag om insider trading på Wall Street via HedgeFund gruppen Galleaon Group. Her blev den yderst smukke Danielle Chiesi (Tidligere skønhedsdronning) Nu vil jeg ikke fantasere om hvordan denne smukke (og garanteret også veluddannede kvinde) fik adgang til diverse bestyrelseslokaler, men pointen er, at hun brugte sit smukke udseende, til at komme i kontakt med well-connected mænd i bestyrelser og andre nøglepositioner, hun kneppede hjernen ud på dem, forførte dem, fik masser af insiderviden dagen-derpå og foretog en lang række milliongivende insider handler på egne vegne.

   Morale; Wall Street is a lockerroom … this is what happens when you bring a cheerleader to a lockerroom.

   Til Morten; Denne slags debatter, vil for mænd, altid være lig med et masochistisk ønske om at stikke hånden eller hovedet ind i en hvepserede. Dette er resultatet af kønsdebatter. Men fedt alligevel at du gjorde det! 😀

   Over and out.

   P.S. Når der bliver gjort til tvang, at der skal sidde 50% kvinder i Danske bestyrelser ene og alene baseret på køn, vil jeg kraftigt overveje at ansætte transseksuelle. Fordi skal man født som kvinde for at få særbehandling, eller må en mand uden vedhæng tælles med?
   I’m sorry …

   • Tak for dit uddybende svar, David!

    Interessante undersøgelser – som i øvrigt ikke overrasker mig! Det er jo de samme mekanismer som reklamebranchen benytter sig af i stor stil… Min pointe var ikke, at udseendet ikke spiller nogen rolle; snarere at en god udstråling og imødekommende attitude spiller en endnu større rolle i de fleste situationer…

    Dit eksempel med hende, der ‘kneppede sig til indflydelse’ – well – der er masser af eksempler på den slags, så det kommer næppe bag på nogen! MEN – man kan altså sagtens nå til tops UDEN at lægge sig på ryggen!! (Faktisk er jeg overbevist om, at det lige så vel kan skade som gavne karrieren at begive sig ud i dén slags “byttehandler”).

    Hmm – jeg må vist meget snart læse din bog: ‘Kvinden & æblerne’… 😉

    …Og så er jeg i øvrigt bare glad for selv at være indehaver af både kompetencer, udstråling og et godt udseende (må man godt sige det om sig selv i jante-Danmark?) 😉

    P.S. Jeg er helt enig i dit P.S. – kvoter svarer til at gøre nogen (i dette tilfælde kvinder) til ofre, og det er efter min bedste overbevisning ikke vejen frem! Se evt. dette indlæg: http://karrieremor.dk/2011/02/kvinder-kvoter-og-kompetencer/

 8. Jeg er målløs over dette – absurd forvrængede billede af det kvinde netværks møde jeg har deltaget i.

  Jeg har aldrig sagt noget af dette – og hvis jeg har – så er det i et helt andet lys. ET HELT ANDET. Og jeg havde da ikke i min vildeste fantasi regnet med at skulle læse om det på en MorBlog. Men ok. Jeg bad vist om det.

  Det var også lidt underligt at skulle sidde der – og meget akavet. Så jeg ga den vist en ekstra skalle – for at få rystet makeuppen rundt i krydderen på alle disse over kompetente karreiere kvinder.

  MEN HUSK LIGE PRÆSMISSEN:
  Jeg har 2 døtre, en xkone, en meget succesfuld kæreste og 3 steddøtre (hele banden er smukkere end gennemsnittet) – og jeg har tænkt mere over dette emne en den kvinde der skriver indlægget. OG PRÆSMISSEN/KONTEKSTEN ER VIST RET VIGTIG:

  1) KarierreKvinder skal lære at nej i business er et 10% ja (det ved næsten alle der lever af guds vigtigste håndværk: SALG)

  2) Jeg er hamrende nervøs for at Helle T og Minister Veninderne – skal indføre kvindekvoter i bestyrelserne. Uhhhh – Tænk hvis det bliver sådan at man ikke ka have bryster og være i en bestyrelse – uden at man starter bagud på point. DET ER JO LAMT – og lad dem beholde den retarderede ide langt oppe i Norge.

  En helt anden ting er at mænd – ka tale om alt i deres netværks grupper. Men det hænger sku da ikke hinanden ud – og slet ikke De mennesker der kommer og taler. Grundreglen er at alt er fortroligt – medmindre andet bliver sagt (TYDERLIGT). Jeg prøvede at sparke lidt hårdt til en flok veninder – der kender min ven Ari’s kone. Og holly fuck – den her slipper jeg aldrig godt ud af.

  Nu er chancen da fortabt – ingen (få) mænd vil da optræde i Jeres netværksgrupper. Men det ville være fedt med ærlige meninger fra mænd til kvinder og omvendt. Og Du kunne jo have ladet mig være anonym – (Og ja skat – din røv er for stor i de bukser)).

  Kald mig en tøsedreng.

  PS. jeg ser et tydeligt mønster – med 80% kvinder på både Jura- og Medicin studiet – som peger i retning af at kvinder får alt magt inden længe (10-15år). Så fortvivl ikke – og lad os begrave ideen om at mænd har hemmelige klubber og broderskaber og old boys networks… I kvinder skal nok vinde. Eftersom I er 10 gange mere effektive end os fra den anden side af den lille forskel. (Og ja – det ka være at vores ineffektivitet vil give os en chance imens I leger – kvinde er kvinde værst :).

  Shit jeg er på dybt vand her.

  • Hej Morten

   Jeg må ærligt talt indrømme, at din reaktion kom bag på mig – fordi jeg netop synes, Lise har skrevet indlægget med både humor og selvironi. Jeg har set indlægget delt mange steder rundt omkring på Facebook – og dermed også mange kommentarer til det. Og jeg har intet sted set en eneste kvinde tage den udtalelse, du er citeret for, bogstaveligt! Personligt opfattede jeg det som en provokerende (og overdreven) udtalelse, hvis formål var at skabe debat om seksualitetens betydning i karriereøjemed.

   Jeg var ikke til stedet til omtalte møde, og jeg har ikke skrevet indlægget. Men jeg er indehaver af KarriereMor.dk – og dermed endelig redaktør og hende, der godkender artikler og indlæg til sitet. Så selvom Lise har skrevet indlægget, er jeg lige så ansvarlig som hun for, at det er blevet publiceret! Og jeg er oprigtig talt meget ked af, at du føler dig krænket over det! Det var absolut ikke intentionen hverken at krænke eller ”hænge nogen ud” her på sitet! Jeg kender Lise, og jeg kan garantere dig for, at hun tager grundreglen ‘fortrolighed’ meget alvorlig! Jeg tror (og dette står for egen regning) bare ikke, at hun opfattede en generel udtalelse – som er så overdreven, at det er tydeligt for enhver, at den ikke skal tages for pålydende – som en del af det fortrolige indhold i mødet.

   Din reaktion har givet mig stof til eftertanke – og er i dén grad en reminder om, hvor forskelligt ting kan opfattes og fortolkes, afhængigt af øjnene, der ser… Og jeg er som sagt ked af, at du føler dig krænket – det var absolut ikke intentionen!!

   Mange hilsner,
   Bente

 9. Lise Borgstrøm skriver:

  Til Morten:

  Jeg er meget overrasket over din reaktion. Mit indlæg er jo netop skrevet med et tykt lag af humor smurt henover – og at dømme ud af kommentarerne her og på Facebook, så er det også sådan at kvinderne har opfattet mit indlæg. Det, der overrasker læserne, er at jeg blev overrasket over din udtalelse. De fleste synes, det var morsomt, og flere kvinder skriver, at de kan genkende tankerne om modsatte køn. Min intention var, som jeg også troede din var, at ruske op i de pæne kvinder, for at få en reaktion. Det fik både du og jeg.

 10. Hej Morten,

  Nu kan jeg jo ikke udtale mig om det kvindenetværksmøde, du har været så venlig – og modig 😉 – at deltage med et oplæg på. Men jeg synes altså det er forfriskende med lidt rå og uforfalsket sandhed. Den slags kræver mandsmod og humor – og man behøver jo ikke tage det mere bogstaveligt end som så.

  I min optik ér køn på spil – og det er simpelt hen for blåøjet at lade som om det ikke er! Så don´t worry, du er ikke på mere dybt vand end mænd og kvinder flest; ligestilling handler ikke om at vi skal være ens, men om at vi skal udnytte vores (køns)mæssige forskelligheder bedst muligt og til fælles bedste (ja, det er så min personlige holdning).

  Jeg vil nødig i en bestyrelse pga. mit køn – og jeg er såmænd ganske fortrøstningsfuld, du har nemlig ret i din sidste betragtning, kvinder ér på vej. Mit håb er så bare, at vi får en bedre balance mellem kønnene. Den sidste årlige UNESCO-rapport peger efter sigende på, at en mere ligelig balance mellem mænd og kvinder både i erhvervslivet og politisk fører til større miljømæssig og social bæredygtighed, og det tænker jeg er den største udfordring overhovedet.

  Og ja, et nej i business er en 10 procents åbning for et ja (i modsætning til i andre sammenhænge, hvor et nej ubetinget er et nej).

 11. Sikken en debat 🙂 Hvad kan jeg sige… jeg elsker at være kvinde!

  Gennem min nu mangeårige karrierre indenfor salg & markedsføring har jeg KUN oplevet succes med at sætte min kvindelighed i spil – og være tro mod min helhedsorienterede tankegang. Fordi det på min ophøjede måde bunder i at hvile i mig selv, accept af mig selv og troen på mig selv. Det har smittet af på mine omgivelser. Faktisk tænker jeg, at jeg udelukkende er blevet VALGT TIL pga. mine kompetencer og min personlighed. Det har nok også været et PLUS, at jeg IKKE har 40 kg.’s overvægt, ikke lugter af armsved og ikke har fedtet hår.

  Der vil altid være “små” mænd og uligevægtige kvinder. That’s life. Jeg tillægger det kun ganske lidt energi og ganske lidt fokus.

  Uanset hvem vi er, hvor kønne vi er – mand eller kvinde – ligger der helt bestemt en gave i at være BEVIDSTE om vores PERSONLIGE BRANDING. Ja, eller mangel på samme.

  Jeg har altid lagt vægt på at være ærlig, holde hvad jeg lover, have en høj “overlægger” i mine opgaver, være løsningsorienteret, positiv, engageret, storsindet og hjælpsom. Det kan INGEN tage fra mig. Heller ikke mænd der kommer med provokerende udtalelser. Hvad folk lukker ud af munden, siger ofte mere om dem selv…

  Hurra for forskellighederne 🙂

  Kh. Louise

Skriv en kommentar...

*