Hvis du gør de samme, som du altid har gjort…

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

 …får du det samme, som du altid har fået. Det er et udtryk, som alle os, der lever af at hjælpe andre til forandringer, ynder at sige, for at overbevise vores kunder om, at det er på høje tid at gøre noget andet. 

Men er det nu også rigtigt, at du får det samme, som du altid har fået, hvis du gør det samme, som du altid har gjort?

Nej, vel er det da ej!

Hvis Ferrari bliver ved med at køre på de samme dæk, som de altid har gjort, så får de ikke den samme sejr, som de altid har fået, fordi deres konkurrenter kører på nye og forbedrede dæk.

Hvis jeg afleverer 100 kr. i kiosken til fredagshygge, så får jeg ikke det samme, som jeg altid har fået, fordi varerne er blevet dyrere.

Hvis min mor i dag siger “knæhøj karse” til en person, hun møder, så får hun ikke den samme reaktion, som hun fik i 60’erne, fordi normen for, hvad vi siger, har ændret sig.

Hvis jeg arbejder som jeg altid har gjort, så er jeg ikke nødvendigvis den mest oplagte til at blive forfremmet, fordi der helt sikkert står en anden i kulissen, som har fulgt med udviklingen og nu er mere egnet end jeg er.

Og sådan kunne jeg blive ved, men du har selvfølgelig fanget min pointe.

Det er forældet at tale om, at vi får det samme, som vi plejer, ved at udføre de samme handlinger som vi plejer. Hvis verden var statisk, så var det sandt. Men det er den ikke og derfor får vi ikke engang det samme som vi plejer. Vi får mindre!

Helt simpelt set har du 3 muligheder:

  1. Du kan gøre det samme, som du plejer, hvilket svarer til at blive stående for  foden af rulletrappen og se, hvordan verden driver afsted foran dig og lader dig blive stående tilbage.
  2. Du kan gøre noget andet, end du plejer og hoppe på rulletrappen og lade dig transportere afsted sammen med de andre, der også gør noget andet. På den måde følger du med udviklingen, men du vil stadig ikke være foran den.
  3. Du kan gøre noget markant andet, end du plejer og hoppe på rulletrappen og holde dig i den venstre side, hvor man GÅR. På den måde vil du bevæge dig  foran udviklingen og alle dem, der holder sig i højre side hvor man STÅR.

Jeg er ikke fortaler for, at vi hele tiden skal drøne afsted på venstre side af rulletrappen. Jeg stiller mig også ind i mellem til højre på rulletrappen, men når jeg gør det er det i en bevidsthed om, at jeg har brug for lige at puste ud og samle kræfter til at komme ud i venstre side igen.

Og naturligvis lige orientere mig om jeg stadig er på den rigtige rulletrappe.

Og hvis du nu sidder og bliver helt træt og tænker: “Jamen, jeg har det fint hvor jeg er, hvorfor pokker SKAL jeg hele tiden udvikle mig?”. Så vil jeg bare sige, at det SKAL du heller ikke.

Faktisk SKAL du ikke noget som helst. Det er helt fint, at du bliver stående for enden af rulletrappen, så længe du ikke forventer, at den stopper op og venter på, at du er klar til at hoppe på.

For rulletrappen kører hele tiden. Skal du med?

Hvor står du: For enden, i højre side eller i venstre side af rulletrappen? Eller måske står du alle tre steder – på skift? Hvorfor og hvordan vælger du, hvor du skal være? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Annettes egen hjemmeside her.

Om Annette Klausen Bengtsson

Annette er mor til tre og indehaver af firmaet Mindfocus, hvor hun, gennem workshops, mentorforløb og coaching, hjælper mellemledere med at få det mod og de værktøjer, der skal til for at skabe værdifulde resultater.

Skriv en kommentar...

*