Hvorfor skulle nogen have lyst til at blive ledet af mig?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For nylig holdt jeg et foredrag for 60 ledere, det var fredag sidst på eftermiddagen, og de havde været igang med et kursusforløb fra tidlig morgen til sen aften i tre dage.

Mit gæt er, at langt de fleste egentlig hellere ville hjem, og at det at skulle lytte til (endnu) en ledelseskonsulent måske ikke rangererede sådan rigtig højt lige på det tidspunkt.

Men et enkelt budskab og et enkelt spørgsmål fik ikke desto mindre gang i en ret livlig debat, fælles læring og en del selvrefleksion. Mit udgangspunkt var nemlig, at lederskab handler om at opnå resultater gennem relationer. 

Budskabet var: Hvis vi frit kan vælge, hvem vi vil arbejde sammen med, så er 80 % af vores valg baseret på personlighed og kemi.

Derfor er det vigtigste spørgsmål, du kan stille dig selv om leder også: Hvorfor skulle nogen have lyst til at blive ledet af mig?

Svaret siger både noget om dig som leder – og om den organisation, du er leder i. Har du mod til at stille dig selv spørgsmålet, så læg mærke til dine svar – og læg også mærke til det, du ikke svarer. Det er der, udviklingspotentialet ligger.

Og er du endnu mere modig, så spørg dine medarbejdere.

(Og spørgsmålet kan man jo sådan set også stille sig selv i andre sammenhænge; – hvorfor skulle nogen have lyst til at være min kæreste/ven/søn/datter …)

Giver det dig nogle refleksioner og erkendelser at stille dig selv dette spørgsmål? Hvilke andre spørgsmål dukker op i processen? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Lenes egen hjemmeside her.

Om Lene Damtoft

Har siden 2001 ejet og drevet konsulentbureauet Damtoft.com, som beskæftiger sig med ledelses- og organisationsudvikling, procesledelse og CSR-udvikling. Desuden mor til tre på hhv. 3, 12 og 18.

Skriv en kommentar...

*