Kommenter kun kærligt til din mand

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Det kan blive en dårlig vane. Det kan blive en meget dårlig vane at kommentere negativt på vores partners laden og gøren. Prøv, næste gang du skal lige til det, så stop op og tænk på, hvorfor du vil kommentere.

Kommenterer du, fordi du selv skal have det ud af kroppen, kommenterer du, fordi du vil hjælpe ham til at blive bedre til ditten og datten, eller kommenterer du blot af dårlig vane?

Hvis du ikke giver din partner noget ved at kommentere på, hvad han gør, så lad være.

Situationen kunne være følgende: I er på den årlige weekend-campingtur, den store tisser i sengen, og I mangler sengetøj. Du laver en anordning, der gør, at sengetøjet kan tørre. Din mand kommer ind i campingvognen og smider en stor taske oven i det hele og går ud.

Skal du kommentere den handling, der er fuldstændig egoistisk! Typisk ham! Viser hans ligegyldighed!  Ødelægger din tøringsløsning, samt det faktum at du igen står med alt det praktiske, når der sker uheld.

Jeg synes ikke, du skal kommentere på det. Grunden til det er, at situationen formentligt ikke vil forekomme igen… ”Campingtur, tis, mangel på sengetøj, stor taske”. Nej, vel, denne situation vil ikke ske igen, så hvorfor ikke bare fjerne tasken og lave din anordning om, så tingene kan tørre.

Ligesom at småbørnsforældre har mottoet: ”Man skal vælge sine kampe”, så gælder nogenlunde samme princip her. Bliver du ved med at kommentere på alt og intet, så hører din mand til sidst slet ikke efter, hvad du siger. Det gør ingen.

Hvis det er en situation, der sker ofte, så er det okay at kommentere på den, men husk at du skal kommentere som en service til din mand (og andre). Med ”service” mener jeg, at det ikke nytter at sige tingene grimt, sarkastisk eller ironisk – men derimod fortælle ham kærligt, hvad du vil være glad for fremover, og spørge til hans mening om sagen.

Han ville helt sikkert aldrig smide tasken med vilje for at ødelægge din anordning. En mand vil sin kvinde det bedste, det er udgangspunktet til enhver tid. Derfor skal vi også kun kommentere, når det er til mandens bedste, og ikke bare fordi vi skal have lidt ego-surhed ud af kroppen.

I hvilke situationer kommenterer du din mand? Hvis det altså er noget, du er bevidst om? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Kommentarer

  1. Hei :)Signe heter jeg og jeg bor pe5 Sortland i Vestere5len. Har akkurat ftteylt fra hovedstadens larm tilbake til bygda og vi har ikke angret et sekund! men det har du kanskje fe5tt med deg ;)Jobber meg grafisk desig i en internettbedrift og deler hverdagen med min nederlandske kje6reste Casper og pusen Nessie.Blogger mest om hjemmet og hverdagen min, men ogse5 litt av hvert annet rart :)Ha en finfin mandag!

Skriv en kommentar...

*