Når nybagte boller bare ikke er nok

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Ugentlig fridag. Gå tidligere hver dag. Ugentlig hjemmearbejdsdag. Fleksibel fridag … Hvor jeg dog prøvede meget forskelligt i forsøget på at skabe balance mellem mit tidligere job i reklamebranchen og mit familieliv.

Til sidst prøvede jeg at sige op og i stedet sige ja til et job på nedsat tid på et lokalt bureau, hvor ambitionerne langt fra skulle rime på Guldmedaljer i Cannes. Og samtidig sige til mig selv, at det var tid til at skrue ned for ambitionerne i mit arbejdsliv og op for tiden til at bage boller og gå på skovtur med mine børn. Om eftermiddagen. I hverdagen.

Ingen af delene skulle vise sig at give mig den følelse af balance, jeg savnede.

Men det var lettere at indrømme, at karrierejobbet i Købehavn ikke var mig – end det var at indrømme, at det ikke var mig at komme tidligt hjem og være sammen med mine børn hver dag.

Jeg elsker mine børn – men jeg elsker også at skabe noget i mit arbejdsliv, hvor jeg bruger det, der er mit særlige bidrag til at gøre en forskel for andre. Og at tro, man som karrieremor absolut skal vælge en af delene for at skabe balance i sit liv … skaber kun mere ubalance. Ved jeg nu.

Min pointe er, at når vi skruer ned for et behov, skruer vi automatisk op for et andet. Så når vi for eksempel beslutter ikke at ville så meget i vores arbejdsliv, stiller det krav til, at vi realiserer os på anden vis i vores øvrige liv.

Kun du kan vide, hvordan du skaber balance mellem dit arbejdsliv og familieliv. Min løsning blev det selvstændige liv, og selv om det til tider også er præget af ubalancer, er den afgørende forskel, at den eneste, der skaber dem og kan rette op på dem – er mig.

Har du fundet balancen, eller sidder du tungt i den ene ende af vippen? Så del endelig dine erfaringer med os andre og skriv en kommentar.

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Kommentarer

 1. Kære Line,

  Tak for endnu et godt indlæg. Jeg tænker i øjeblikket meget over hvad meningen med livet er og hvad meningen med at få børn egentligt går ud på? Hvad er vores rolle som forældre, herunder rollen som mor?

  Indtil videre hælder jeg til den holdning, at meningen med livet er at gøre det der giver mening.
  Mening for mig som individ, og ikke for alle andre. Det er mig der skal leve mit liv. Meningen med at få børn hænger sammen med at vi er flokdyr, vi reproducerer os selv. Vi er alle en del af et fællesskab. Alle skal spille en aktiv rolle i fællesskabet. Vi kan ikke leve uden at være i et fællesskab.

  Min rolle som mor er at være rollemodel og vise at der er en mening med livet og at livet kan leves passioneret. Men min rolle er også at skabe en tryg base og et fællesskab hvor meningen med livet kan diskuteres. Min rolle er også at være i balance med mig selv (læs: Ingen dårlig samvittighed). Det giver børn i balance.

  Den tankegang hjælper mig ufattelig meget i forhold til hele tiden at være i balance. Vippen er så at sige i lige position.

  Mange hilsener
  Alis

  • Kære Alis

   Tak fordi du deler nogle meget vigtige pointer!

   Jeg er langt fra worklife-balance-ekspert – faktisk er jeg ikke engang den store tilhænger af begrebet. For som du skriver er meningen med livet at gøre det, der giver livet mening. For mig at se handler det om, at finde balancen mellem det, der giver mening for os selv – og det der giver mening for det (familie)fællesskab, vi er en del af.

   Og så i øvrigt huske sig selv på, at hvis vippen aldrig hælder til den ene side, ved vi ikke, når den er i lige position.

   Bedste hilsener
   Line

   • … det sidste med at “hvis vippen aldrig hælder til den ene side, ved vi ikke, når den er i lige position har du fuldstændig ret i.

    Du er ikke den store tilhænger af work-life balance begrebet, men tror du så på begrebet “kvalitetstid” – blot en tanke?

    Alis

    • Hej igen Alis

     Jeg havde engang en direktør, der altid sagde til kunderne, at han aldrig købte kvalitet. De så altid vantro på ham – indtil han forklarede, at han skam gerne ville købe noget, der virkede længe, var lavet i et bestemt materiale eller kom med en bestemt service for eksempel. Hans pointe var selvfølgelig, at der ikke er meget kvalitet i ordet kvalitet i sig selv.

     Så hvad er kvalitetstid? Det er helt sikker noget meget forskelligt fra menneske til menneske. Sådan er det i hvert fald i min familie. Men ud over det, er jeg stor tilhænger af, at vi sætter tid af til bestemte ting, der betyder noget for os – også hvis det blot er at smøre en leverpostejmad eller kramme ordentligt farvel.

     Hvad tænker du om begrebet?

     Bedste hilsener Line

     • Det jeg tænker er (naturligvis uden at generalisere), at jeg hører alt for mange kvinder bruge begrebet som undskyldning for deres valg.

      Billedligt ser jeg lidt for mig, at de derved placerer sig i ingen-mands land. jeg tror ikke på at de er ærlige over for sig selv. De fortæller ikke hvad det er der er vigtigt for dem. Der er en “laden stå til” over det. Det er nemmest. Mange følger flowet. Det er for besværligt at gå imod flowet.

      For selvfølgelig vil man både karrieren og familien. Se omkring dig, lyt til hvor mange der reelt melder ud at de vil det ene eller det andet. Det er så få. Derfor opstår begrebet kvalitetstid. Og tit og ofte også den dårlige samvittighed.

      Jeg siger ikke at man nødvendigvis behøver at gøre det så sort, hvidt som jeg sætter det op. Men jeg ville ønske at der var nogle flere kvinder der åbent og ærligt erklærede, at det at tage sig af sine børn på fuld tid var det de skulle i livet. For det er helt okay.

      Personligt synes jeg at der er noget “forpestet”, ulykkeligt, motorvejsagtigt over begrebet kvalitetstid. Det er ikke noget jeg vil tilbyde mine børn.

     • Ja, det er virkelig interessant, så mange føleler og forståelser, der ligger i ord, ikke. Nogen gange får jeg lyst til at lave en alternativ ordbog …

      Jeg ville også ønske, at flere ærligt erklærede, at de ville vie deres liv til at tage sig af deres børn på fuldtid (eller som min egen mor engang udtrykte det – at gøre karriere derhjemme). Præcis som jeg i mit blogindlæg slår et slag for, at flere erklærer, at lige præcis dét ikke er tilstrækkeligt for dem. For det er også helt okay.

Skriv en kommentar...

*