2011 har været en lang rundkørsel

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg er startet i nyt job per 1. december … og processen frem mod dette er min bedste professionelle beslutning i mange år. 2011 har været et vendepunkt i min karriere – eller måske snarere en rundkørsel.

I påske besluttede jeg at sige op i den virksomhed, hvor jeg havde været ansat i 7½ år – en virksomhed, som jeg er stolt af at have været med til at forbedre såvel finansielt, kundeservicemæssigt som kulturelt – og samtidigt også en virksomhed, som har givet mig personligt en masse – mit første lederjob, talentudvikling, mit første direktørjob og en masse erfaringer såvel ledelsesmæssigt som fagligt. Jeg har også lært en række dygtige mennesker at kende – som jeg i dag er meget stolt af at have arbejdet sammen med – og også nogle få, som jeg i dag vil betragtelig som nogle af mine personlige venner …

… alligevel var det tid til at rejse videre. Der kommer et tidspunkt – hvor man ikke har mere at give (og hvor virksomheden derfor heller ikke kan give dig mere). Cirklen var ved at være sluttet, og jeg sad oftere og oftere i møder, hvor jeg tænkte ’det har vi prøvet’, ’sådan er det ikke’, ’been there done that’…. Og ja – jeg mindede efterhånden mig selv om de gamle nisser, som jeg havde foragtet en del, da jeg 7-8 år tidligere var startet i virksomheden. Jeg valgte derfor at sige op – uden at have fundet et andet job. Det sidste er mindst lige så vigtigt – som at sige op.

Alt for ofte bliver folk hængende, og alt for ofte flader deres læringskurve derfor ud – og det at lære er fundamentalt i enhver karriere – når det bliver for let – så må man flytte sig.

Processen fra april, hvor jeg sagde op – til oktober, hvor jeg underskrev min nye kontrakt har været fantastisk – jeg har haft tid til at tænke og mærke efter – til at vurdere hvad jeg gerne vil – og ikke vil. Og først og fremmest gav det break mig mulighed for at vælge det nye til frem for – som det desværre ofte er tilfældet, når folk skifter job – at vælge det gamle fra. Jeg fik adskilt det to ting – det er lidt som, når man i en kontaktannonce skriver ’fri af tidligere forhold’ – jeg var fri af min gamle virksomhed – og kunne derfor møde en ny i øjenhøjde.

Jeg er nu startet i mit nye job – og det er lige så hårdt, som jeg havde forventet … Jeg er på engang bambi på glatis – fordi jeg ikke kender branchen – og endnu mere fordi jeg ikke kender kulturen – og ikke kan ’læse mellem linjerne’, men det er også fantastisk – for jeg kan mærke, at min læringskurve igen er stejl – og jeg kan også se, at der er masser, jeg kan bidrage med – kva min erfaring.

Jeg fandt nedenstående liste med mine nytårsmål fra sidste år i går – da jeg oprettede min timeline på Facebook … og wauw … det er jo det, jeg har gjort – langt mere end jeg overhovedet havde forestillet mig muligt dengang i december 2010!  Det må have ligget og rumlet i underbevidstheden længe.

 • Act with authenticity
 • Build bridges
 • Communicate openly
 • Drop the smartphone
 • Envision success
 • Find my (professional) passion
 • Give time to time
 • Hear others out
 • Initiate casual conversations
 • Jot notes of thanks
 • Know I am worthy
 • Love the once I love – every day (and night :-))
 • Mentor others
 • Never give up
 • Open my mind to possibilities
 • Pause to reflect
 • Question the status quo
 • Read more
 • Simplify my life
 • Take risks
 • Understand deeply
 • Vacation joyfully
 • Work smarter, not harder – and workout 😉
 • X-spect X-cellence
 • Yield the need to control others
 • Zealously protect time with family and friends

Det er faktisk kun B, D og I som jeg ikke har leveret max på! B var noget pjat, mens D og I må over på 2012-listen.

2011 har været et indad-skuende år – et år, hvor jeg har vandret København tynd, brugt timer og atter timer på ingenting – og har reflekteret og også bare været helt tom for at ende der, hvor det hele startede. Jeg er stadig mig – og intet er egentligt forandret – men jeg er stærkere end før – og endnu mere modig.

2012 skal være mere udadvendt – jeg vil vende mig mere ud mod verdenen igen – og invitere flere indenfor! Jeg glæder mig – om end året får svært ved at leve op til 2011 og den vendetangent, som det år blev! I kan se mine 2012 mål på min Facebook profil d. 31. december.

Godt nytår til Jer alle og tak fordi I har fulgt mig her på KarriereMor.dk.

/Marianne

Har du flyttet dig i 2011? Og i overensstemmelse med dine mål, ønsker og drømme? Hvad vil du gerne gøre (mere af) i 2012? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Om Marianne Dahl Steensen

Direktør for Codans privatforretning i Danmark; tidligere Vicedirektør hos TDC og bestyrelseserfaring fra Netdesign A/S og TDC Mobil. Aktiv medlem af 'Women on Boards', 'Women of Influence' og 'LeaderLab network'. Gift og mor til tvillinger (2009).

Kommentarer

 1. Fabulous, what a website it is! This web site presents helpful data to us, keep it up.

Skriv en kommentar...

*