Bevæger du dig i den ønskede retning?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

I en travl hverdag kan du let komme til at træffe en lang række mindre og tilsyneladende ubetydelige valg uden at tænke på din overordnede vision, som du har for dit liv. Hvis du i en lang periode træffer mange små valg, kan det føre til, at du en dag vågner op og ser dig om og opdager, at du befinder dig et helt andet sted i dit liv, end du i virkeligheden ønskede.

Måske har du sat dig så hårdt i det økonomisk mht bolig, biler og indkøbsvaner, at du slet ikke har den frihed, som du altid har set som værende den vigtigste værdi i dit liv. Eller du har et velbetalt job i en stor virksomhed –et job som bare skulle være midlertidigt, men hvor du ”er blevet” hængende-, hvor der faktisk slet ikke er plads til, at du kan udleve dine drømme hverken professionelt eller privat.

Hvis mange små valg over en længere periode fører til, at du uden at lægge mærke til det,pludselig er havnet et ”helt forkert sted”, så kan det synes nærmest uoverskueligt at skulle vende skuden og komme på rette kurs igen.

Der skal virkelig etableres ressourcer og energi i at ændre situationen, da indgroede vaner og tankemønstre skal revurderes og nytænkes. Men forbliver du passiv i din livssituation og bare flyder videre med strømmen, vil du komme endnu længere væk fra din vision.

Det kan også give anledning til at tage din vision op til revurdering igen. Måske skal selve visionen laves om. Kan du have bevæget dig i en anden retning, end du troede, at duønskede, fordi du rent faktisk har en ny vision? Eller er det kun, fordi du har været uopmærksom og har flydt med strømmen.

For at have et liv i balance og tilfredshed, er det vigtigt, at der er kongruens mellem vision, værdier, handlemønster og evne. Har du dét i dit liv?

Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Emilies egen hjemmeside her.

Om Emilie Krogh

Emilie har en skilsmisse og et markant karriereskift fra offentligt ansat sygeplejerske til selvstændig Life Coach bag sig. Mor til en søn på 7 fra sit første ægteskab; bonusmor til to på 7 og 10 og har sammen med sin mand en søn på 3.

Kommentarer

 1. solveig skriver:

  Tak for dine værdige ord, de giver mig eftertanke.
  Godt nytår

 2. Mette Mandrup skriver:

  Kære Emilie

  Jeg er helt enig i at det er sundt at tage sit liv op til overvejelse i forhold til om man er der hvor man gerne vil være – eller om man bevæger sig i den rigtige retning. Men det kræver et kæmpe mod at indse, at man ikke er på rette vej eller at man på vejen har indgået så store kompromiser, at man har langt igen til sine egne drømme. Og så kræver det mod at turde at gøre noget ved det. Det kan jo få omkostninger for ikke bare en selv men også for de mennesker som man omgiver sig med.

  Så hvordan finder man en balance mellem at nå sine egne drømme og mål samtidig med at man ikke går egoistisk enegang?

  Når det er sagt, vil jeg også lige nævne at jeg er stor tilhænger af at følge sine drømme og at jeg har vendt skuden en gang – både privat og karrieremæssigt. Og jeg overvejer at gøre det igen i forhold til karrieren, men det kræver MOD 😉

  Godt nytår.
  Bedste hilsner
  Mette

  • Kære Mette

   Tak for din kommentar!

   Ja, det kræver rigtig meget mod og rigtig meget styrke….
   Tillykke med, at du har gjort det!

   Balancegangen mellem at gå efter sine drømme og ikke at kaste sig ud i egoistisk enegang er selvsagt hårfin.

   Som coach ville jeg foretage en “værdiafklaring”, hvis jeg sad med en kunde med denne udfordring.
   En værdiafklaring kan løfte sløret for, hvad der er det allervigtigste i netop dén persons liv. Med udgangspunkt i de værdier kan man så forsøge at finde den balance, så personens behov dækkes bedst muligt.
   Det sværeste er ofte at acceptere, at ethvert valg kræver et fravalg. Og sådan er det BIG TIME også her!

   Mange er vant til at have “i pose og sæk” og vil nødigt give afkald på noget. Med værdiafklaringen kan man stille mere skarpt på det vigtigste og så finde ud af om motivationen er så stor for at opfylde drømmene, at man går med til at give afkald på noget, som man måske tidligere har taget for givet.
   Opbakningen fra familie og mand spiller en stor rolle. Og gør beslutningerne endnu mere komplekse…

   Der er ingen, der har lovet, at det er nemt ; )

   Godt Nytår!
   KH Emilie

 3. Alis skriver:

  Kære Emilie,

  Jeg vil gerne bakke dig op i dine ord. Lavede selv for cirka 5 år siden en værdiafklaring. Jeg brugte nogle post it´s og gennemgik en proces hvor jeg til sidst sad med mine 6 vigtigste værdier. (Min mand lavede den også). Samtidig lavede jeg en 5 års plan som jeg har gennemført.

  Jeg leder nu efter nogle værktøjer eller en metode/proces hvor jeg kan få lavet en ny 5 års plan – har du et (fornyende) forslag?

  Alis

  • Kære Alis

   Tak for dine ord!

   Først vil jeg lige sige, at jeg synes, at det er skønt at høre, at både du og din mand fik lavet en værdiafklaring. Det er jo ret så væsentligt, at man i et forhold kender hinandens værdisæt. Ikke at man nødvendigvis har det samme, men det giver god mulighed for at forstå hinandens handlinger og valg bedre. Og vigtigst af alt (i min verden!), at man har respekt for hinandens værdier.

   Hvis jeg var dig ville jeg foretage en værdiafklaring igen nu. Dine helt grundlæggende værdier er givetvis de samme, men da du er et andet sted i livet nu og med andre udfordringer og er mange erfaringer rigere, kan nye vigtige værdier sagtens dukke op.

   Mht ny plan, ved jeg jo ikke, hvordan du gjorde sidst. Men når du nu har oplevet succes med denne, hvad er det så, der gør, at du nu ønsker en anden?

   Her kommer nogle ting du skal have med, når du laver din action-plan:

   Jeg vil i hvert fald råde dig til at være opmærksom på, om du er typen, der har det bedst med meget “skarpt optrukne” del mål eller om del målene skal være mere flydende. Følg det, du ved, der virker på dig.
   Skal du “belønne” dig selv, når du når dine del mål?
   Vær 100 % klar over, hvordan du ved, at du har nået hvert enkelt del mål.
   Hvad er din motivation for at nå dine overordnede mål?

   Husk at lave flere “reality-checks”, når du er i planlægnings-processen;
   Stil dig selv spørgsmål som: Passer planen ind i mit liv som helhed? Hvilke sidegevinster (positive og negative) er der ved planen? Har jeg “mig selv” helt med i planen? Hvordan skal det se ud/mærkes/lyde for, at jeg ved, at jeg vil tage ejerskab for planen? Er min tidsplan realistisk?
   Hvem/hvad skal støtte mig i, at jeg gennemføre planen? etc.

   Håber, du kan bruge mit input.
   Ellers er du velkommen til at vende tilbage ; )

   KH
   Emilie

Skriv en kommentar...

*