Kan vores ”simple” mænd lære os noget om sundhed?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Jeg sidder på et hotel i ”Det mørke Jylland”, hvor jeg i dag har holdt et sundhedsforedrag i en virksomhed. Sightseeingturen gennem byens hovedstrøg var forholdsvis hurtigt overstået (5 minutter), og nu sidder jeg så her på mit hotelværelse og reflekterer over dagen.

80 % af virksomhedens medarbejdere og – dermed dem der hørte foredraget – var MÆND og så blev jeg endnu engang mindet om, hvor forskellig mænds og kvinders forhold til sundhed er. Opskriften på at få et sundt liv (læs: kost, motion, mindfullness osv.) er selvfølgelig den samme for begge køn, men motivationen og tilgangen er HELT forskellig.

Alle større studier af mænds forhold til sundhed indikerer, at de fleste mænd synes det der ”sundhedssnak” er lidt noget piv. Mange mænd lever efter devisen ”Lev stærkt, dø ung”. De har simpelt hen svært ved at se, hvad sundheden kan gøre for dem og synes, det suger livskvalitet UD af livet, fremfor det modsatte.

Kvinder har ikke spor problemer med at se lyset. Tværtimod fylder sundhed ufatteligt meget for os kvinder. I hvert fald oppe i vores hoveder. Vi er fra naturens vej skabt til at bære liv, mærke vores krops forandringer, fornemme om kroppen har det godt eller trænger til fokus. Vi kan huske tiden, da kroppen var sund og sprudlede af energi, og jeg oplever at mange kvindelige kunder kommer til mig for at ”finde tilbage” til dengang sundheden var tilstede i livet. Det smerter mange kvinder, når der sidder for mange kilo på sidebenene, og når bryster og baller søger længere sydpå, end nogen af os har lyst til at tage på sommerferie.

Men kvinder er til gengæld ikke så gode til at få skabt ACTION bag de gode sundhedsintentioner. Vi leder efter” den rette metode”, og nogle kvinder bruger hele livet på det.

Har mændene først set lyset, er de generelt meget bedre til at få sat højre fod foran venstre. De har en simpel og umiddelbar tilgang til det og forsøger ikke at lede efter en unik metode. De spiser lidt mindre og rører sig lidt mere. For pokker, hvor  kunne vi lære noget af vores simple mænd på det område.

Sundhed ER simpelt og skal ikke pakkes ind i unikke metoder, mirakelpiller og ekstreme forbudsdiæter.

Så kvinder: Lær af jeres mænd og gør sundheden SIMPEL og uden forbud. Hold så fast i en længere periode, og det ønskede resultat er lige om hjørnet!

Hvad er sundhed for dig? Hvordan implementerer du det i hverdagen? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*