- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Mindful living: Er jeg ved at blive sær?

Her lige før jul er der rigtig mange, der pisker rundt for at nå det sidste og få alting på plads til juleaften. Der er pakker, der skal købes, der er julefester der skal deltages i, og julefrokoster, sammenkomster og familie-klippe-klister osv.. Masser af aktiviteter, der skal nås i en for mange i forvejen presset tid.

Men jeg forstår det ikke helt. Jeg er ikke helt med på, hvad alle de arrangementer skal til for. Selv i juleferien er der rigtig mange, der pisker rundt til familie og andre sammenkomster for at “julehygge” vel vidende, at en del slet ikke har lyst, og at der ofte opstår uenigheder rundt i de små familier i denne jule- og hjerternes fest tid.

For mig er julen noget helt andet. For mig er julen en tid til refleksion og eftertanke; en tid, hvor jeg har brug for at gå i hi og søge indad. At mærke efter på året, der er gået, at finde mig selv igen og få krop, sind og ånd i balance med hinanden. Som de gamle indianere, der gik i Kiwa og sad i stilhed natten lang i mørket for at mærke efter på året, der var gået og finde ud af, hvad de var klar til at slippe, og hvad de var parate til at lukke ind af nyt. Og når dagen gryede, gik de ud i lyset og brændte symbolsk alt det gamle af på bålet. Sådan har jeg det også.

I min hverdag er jeg omgivet af masser af mennesker hver eneste dag og taler utroligt meget, når jeg underviser og laver coaching. Jeg har masser af netværk, jeg er aktiv i, og familie, der skal passes. Faktisk har jeg utroligt travlt hele året og ikke altid tid nok til at nå at få stilhed og ro nok. Så når denne tid nærmer sig, hvor jeg skruer ned for blusset i firmaet og holder juleferie, så er det for at være i stilhed og nærvær med mig selv. At finde ind til min egen kerne igen og mærke at alt er, som det skal være – at jeg stadigvæk har min indre balance på plads.

Jeg siger derfor nej tak til langt de fleste sociale arrangementer på denne tid af året og går i stedet i hi med mig selv – eller rettere: i meditativ praksis. Der er så lidt plads til stilhed i vores samfund og i et familieliv i dag, så man er nødt til at være lidt firkantet omkring det. Og så er det, jeg føler mig lidt sær, for andre mennesker forstår det ikke helt. Andre synes, man er lidt mærkelig, når man ikke drøner rundt til 4 julefrokoster, en masse julesammenkomster og klippe-klister-arrangementer. Men NEJ, jeg trænger til ro.

Jeg beundrer meget min underviser fra Vækstecenteret i Nørre Snede, som lige nu sidder 3 måneder i stilhed i deres fælles retreatsted et sted ved Limfjordens vande. En dag vil jeg gøre det samme, måske ikke i 3 måneder med det samme, men det er klart min ambition at få stilheden til at fylde mere i mit. jeg tror, vi alle ville få det langt bedre på sigt, hvis vi gav stilheden lidt mere plads i vores hektiske hverdag.

Og jeg kan stadigvæk rigtig godt lide andre mennesker. Jeg elsker faktisk at hjælpe og gøre en forskel for andre mennesker, jeg elsker dybe samtaler og tæt nærvær, MEN det har jeg heldigvis masser af hver dag. Det jeg sjældent for nok af er stilheden.

Så mit ønske for os alle er, at vi må blive bedre i denne juletid til at mærke efter, hvad vi reelt har brug for og om ikke der kunne blive plads til lidt mere stilhed og meditativ ro i denne travle tid. Det ville gavne så mange og, som Henning Davernes nye bog [1] fortæller, så er 12 minutters meditation dagligt nok til at ændre hjernen til at blive mere positiv, så måske vi kunne forbygge en masse stridigheder også?

En rigtig glædelig og stille jul,

fra den “lidt sære” mindfulde Flora ;o)

Opsøger du aktivt stilhed – i julen, til hverdag eller både og? Og hvad betyder ‘stilhed’ for dig? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Floras egen hjemmeside her [2].