E-Mail en kopi af "Når et udsagn rammer som et nyrehug fra Kessler " til en ven...

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Email a copy of 'Når et udsagn rammer som et nyrehug fra Kessler ' to a friend

* Required Field


Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Om Lise Borgstrøm Henriksen

Cand.mag. i kommunikation; har tidligere arbejdet i reklamebranchen men er nu ansat som kommunikationskonsulent i Sekretariatet for Cykelsuperstier. Lise arbejder sideløbende med ligestilling og kvinder i ledelse gennem netværket Protocol.

Kommentarer

 1. Katrine Korsgaard Vendelboe skriver:

  Hvis det er der vi er, kunne man overveje hvor dygtige ledere mænd er, når der går en velproportioneret kvinde forbi? Hvilket må siges at ske mere end en gang om ugen…
  Jeg har hørt samme argumentation fra flere, især amerikanske, mænd.

  • Lise Borgstrøm Henriksen skriver:

   Hmm, mærkeligt at det er en holdning, der ikke er uddød i den del af verden… Men endnu engang bliver jeg overrasket og skuffet. Jeg vil så gerne tro på, at vi hver især tænker det bedste om hinanden. Det er sikkert også derfor jeg bliver så skuffet, når det så alligevel ikke er tilfældet..

 2. Camille Sousa-Sousa Olsen skriver:

  At diskutere hvorvidt de fysiologiske forskelle mellem mænd og kvinder, kan påvirke folks lederegenskaber, er mig en gåde. Hvis vi endelig skal gå ind på kvinders menstruationscyklus, kræves det, at manden der ytrer sin kønsdiskriminerende holdning, rent faktisk kender til moderne kvinders “underlivssituations”.
  – Mange kvinder vælger at få en spiral eller p-stav, som kan få menstruationen til helt at udeblive.
  – Kvinder med voldsomme smerter forbundet med menstruation, benytter p-piller og har dermed ofte koordineret deres menstruation til at forkomme i weekenden, så det ikke påvirker arbejdet eller sygefraværet.
  – Det er kun 3-10 % af alle kvinder som lider af PMS (Præmenstruelt syndrom) i en sådan grad at det påvirker deres daglige funktionsniveau, og kun yderligere halvdelen af disse oplever at det påvirker psyken. Så skrønen om at ALLE kvinder en gang om måneden er humørsyge og “utilregnelige” er decideret latterlig. Og dermed mere jeg LOL-Pegefinger-Pegende-Latterlig!

  Hvis jeg sad overfor denne Sid, som sikkert betragter sig selv som en bedrevidende, højtuddannet og respekteret mand (Jeg har fortolket ham på denne måde, eftersom at han kan sidde med ansigtsudtrykket og værdigheden intakt, efter lige at have ytret sådan en vanvittig holdning overfor to stærke, selvstændige, vestlige kvinder), ville jeg sige, nej nok nærmere halvråbe, på en måde som kun kan gøre min spanske farmor retfærdig: “Sid, GET YOUR FACTS STRAIGHT, you stupid fuck! Pardon my French. Your ignorance amazes me. You shouldn’t be aloud to lead anyone! And that is only a matter of the world being a better place without your infected stances that will spread like a wildfire through the minds of other ignorant men, who feel threaten by the strong, independent women who can do your jobs twice as well as you could, based on their open-mindedness and industriousness. I don’t know what quantitative datas your absurd stances are based upon, but one thing i do know; If you meet a woman who is on her way to the top, you can count on the fact that she will be a terrific leader, because she had to fight douche bags like you on her way up! – And it sounds like it would be quite a struggle to handle these men like you, which would probably endow her to be able to handle anything. I think you should study women’s leadership ability, before you conclude anything. Or perhaps at least… Uhmmm.. GOOGLE IT! Then you can contact me when you enters this century, and i can teach you a thing or two about humbleness, towards people who knows better then you, and how the woman body works, something you probably never will see up front, because of your repulsive view on women!!!!!”

  Når jeg hører om mænd som Sid, bliver jeg glad for at vi i vores land har 100 % ytringsfrihed, så mænd som denne Sid kan identificeres og tæskes af argumenter der vil gøre hans 1800-tals holdninger til skamme.

  Jeg har selv siddet i lignende diskussioner med – hold nu fast – danske mænd, senest med min kæreste og hans ven, som var overbevist om der ikke længere var noget der hed “kvindekamp”, og at kvinder har fuldstændigt de samme muligheder og vilkår på arbejdsmarkedet som mænd. Dér er Sid et kanon eksempel på at der stadig, OGSÅ i det 21. århundrede, er mænd der mener at de står over kvinder. Tak for indlægget Lise! Jeg vil gå videre med dit eksempel!
  Afslutningsvis vil jeg blor sige at jeg bliver både vred og forbavset når jeg hører at så veluddannet mænd kan besidde sådanne holdninger… Jeg får bare lyst til at citere “Birgitte Nyborg” fra “Borgen” i søndag: “Til disse mænd vil jeg blot sige. I er 100 år bagefter”…

  Så fik i også lige mine aggressioner at høre! 🙂 Glæder mig til at høre andre argumenter!
  God torsdag til jer! – Camille 🙂

  • Lise Borgstrøm Henriksen skriver:

   Tak for din meget indlevende kommentar, Mille.

   Jeg mener helt klart, at der er masser af ting vedrørende ligestilling, vi fortsat er nødt til at tale om og tage fat på. Vi har hver især vores holdninger til hvad vi skulle/ville/burde gøre – og det er fint nok. Men nødvendigheden for at diskutere emnet, står lysende klart, når sådanne holdninger stadig lever i bedste velgående. Så kan det godt være det er lidt trælst, lidt tungt, lidt ubehageligt – men sådan må det altså bare være.

   Og mangler du lidt mere fakta på sagerne (til dine snakke med kæresten og hans venner) kunne du med fordel læse her:
   http://www.djoef.dk/presse-og-politik/forside/politik-og-m-ae-rkesager/dj-oe-fs-politikker/k-oe-n-og-ledelse.aspx
   eller her:
   http://www.snublesnore.dk/#indledning
   Kh Lise

 3. Marianne Dahl Steensen skriver:

  Intet let Sid be Sid … If you cannot join them – beat them!

 4. Marianne Dahl Steensen skriver:

  PS: Jeg ville nok ikke have kunnet holde min mund – men det ville jeg ønske at jeg kunne … bare gå, skifte emne, ignorere ham .,… vi kvinder bliver netop svage, når først vi begynder på diskussionen kvinder og ledelse – alene det at diskutere teamet er med til at gøre os til andenrangs … så vi burde egenligt helt droppe emnet