Stop op, læg mærke til og analysér

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Nu kunne jeg godt skrive et lille indlæg om, hvordan jeg har siddet og reflekteret over året, det gik. For der skete virkelig meget i 2011, hvor jeg bl.a. havde fornøjelsen af at blive mor for tredje gang. Men det vil jeg ikke skrive om her. I stedet synes jeg, at du skal bruge denne artikel som inspiration til dit kommende 2012.

For når vi begår fejl, eller når vi bliver kastet ud på dybt vand, er det jo ikke altid så vigtigt, hvad der lige er sket, men snarere hvad lærte du af det? Når du lærer af dine fejl eller oplevelser, bliver du klogere og kan bruge denne viden i din videre styring igennem livet. Men for at tage ved lære er du nødt til at stoppe op. Gør du ikke det, bliver du ikke klogere og vil måske begå den sammen fejl om og om igen. Så hvad vil jeg have, at du skal gøre? Jo:

Stoppe op, lægge mærke til og analysere

Så start med at sætte dig ned og tænk over 2011. Du kan ikke tænke på det hele, men du kan udvælge et område, som du vil have fokus på. Det kan fx være arbejdet. Nu har du så tre kasser:

Kasse 1: Er de begivenheder, der gik godt for dig, og som du var glad for at udføre.

Kasse 2: Er de begivenheder, som kun gik middel-godt.

Kasse 3:  Er de begivenheder, der gik galt, og som du var ked af at opleve eller utilfreds med.

Hvis du gerne vil være endnu mere detaljeret, kan du lave flere små kasser under de tre. For eksempel kan kasse 2 blive delt i tre: 1) hvor du stadig var glad, 2) hvor du var okay med begivenheden og 3) hvor du var utilfreds/ked af det. På denne måde kan du så få et overblik over, hvordan dit 2011 har været. Det vil give dig muligheden for at træffe et valg om, hvad der så skal ske i 2012.

Det vil også give dig en mulighed for at se på, om der er forskellige ting, der måske skal håndteres af andre, fordi du ikke er så god til det. Der kan også være situationer, som du måske ikke har tilstrækkelig mange af, fx hvor du har oplevet stor glæde. Det vil derfor være lettere for dig at skabe et 2012, som du gerne vil have og med den succes, som du stræber efter. Succes for dig er jo helt individuelt, og derfor er det også kun dig, der kan mærke efter og vide, hvad der giver dig glæde og følelsen af lykke.

Hvad var dine største succeser i 2011? Hvad vil du gerne have mere af? Og hvad vil du gerne gøre anderledes i 2012? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Jeans egen hjemmeside herSe Jeans bog: Træning og graviditet her.

Om Jean Vennestrøm

Jean er Ph.D. og specialist inden for human sygdomme og hjælper kvinder med træning, korrigering af rygsøjlen vha. kraniosakralterapi og osteopati, kostvejledning og personlig rådgivning i sin virksomhed Kvindelivet.dk. Desuden gift og mor til tre.

Skriv en kommentar...

*