Anmeldelse: ”Snyd dig glad” af Sebastian Overgaard

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Snyd dig glad er en særdeles underholdende og anderledes bog inden for genren personlig udvikling. Den er kort, præcis og meget letlæselig, men alligevel konkret og fyldt med værktøjer, genveje og snydekoder til mere lethed, leg og lykke i hverdagen. Der er ingen løftede pegefingre eller opfordringer til hårdt arbejde. I stedet har forfatteren, Sebastian Overgaard, spækket bogen med eksempler, han selv har afprøvet.

Eksempler, der giver anledning til: undren; beundring over hans mod og kreativitet; inspiration og lyst til at afprøve (nogle af) dem selv – i én eller anden variant; grin og store smil på læben. Det var i hvert fald sådan, jeg havde det, da jeg læste bogen. Og jeg ved bare, at Snyd dig glad er en af de bøger, jeg kommer til at læse flere gange!

Den røde tråd i bogen er: Hvis du ikke er glad – hvis du ikke opnår de resultater, du ønsker – hvis du reagerer uhensigtsmæssigt på bestemte ting eller situationer – etc., så snyd din hjerne! Gør noget radikalt anderledes. Gør livet til en leg og verden til din legeplads. Hæv baren for, hvad der er pinligt, hvad der hæmmer dig etc.. Have fun & be happy!

“Øh, ja – lettere sagt end gjort”, tænker du måske. Og hvad er det i øvrigt, der er så unikt ved dét budskab? Det har vi jo allesammen hørt masser af gange før (i hvert fald alle os, der interesserer os for personlig og spirituel udvikling).

Det unikke – synes jeg – er, at Sebastian virkelig illustrerer, hvordan du kan vende dine svagheder til styrker. Han deler sin sårbarhed, fortæller om sine erkendelser og hvordan, han nåede til dem. Og, trust me, Sebastian er one of a kind – hvilket afspejler sig i eksemplerne, der både er unikke og humoristiske.

Hvor mange kender du fx, der har kureret en skriveblokade ved at klæde sig ud som bums, og betragte folks reaktioner, en hel dag? Eller som har overvundet generthed over for det modsatte køn ved at lege ”forsker og forsøgskanin” og tage et pulsur på i byen (og derigennem udforske pulsens stigen og falden ved øjenkontakt med og direkte henvendelse til en af det modsatte køn)? Eller som – i ramme alvor – skriver eventyrlige muligheder på sin indkøbsliste?

Bogen byder selvfølgelig også på opfordringer og konkrete øvelser. Eksempelvis opfordrer Sebastian til, at du hæver dit ”pinlighedsbarometer”. Jo mere, der skal til for at gøre dig flov, jo flere chancer vil du typisk turde tage. Og her er et par øvelser til inspiration (fra bogen):

  • kom lidt ketchup på overlæben og iagttag folks reaktion
  • spørg hvor Rådhuspladsen er, selvom du står midt på den
  • sæt dig ned et mærkeligt sted og iagttag folks blikke.

Sebastian har også opfundet sin egen ”indre idiot”, som igen kan være med til at snyde hjernen… Idioten kan nemlig ikke fejle – det er jo en idiot. Sebastian har konkretiseret sin indre idiot så meget, at han både er fysisk og oven i købet hjælper med at betale regningerne… Se her:

Jeg synes i øvrigt, det er et meget fint eksempel på, hvordan Sebastian har overvundet generthed og vendt det, der engang var hans svaghed, til sin styrke.

Her er endnu et konkret eksempl på, hvordan Sebastian har udfordret sig selv (og andre):

Klik her for at købe Snyd dig glad på Saxo.com

Har du læst ‘Snyd dig glad’? Hvis ja: Hvad synes du om den? Hvis nej: Har du lyst til at læse den? Hvorfor/hvorfor ikke? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Bentes egen hjemmeside her.

Om Patricia Richter

Mor til Silas (født 2007) og stifter af KarriereMor.dk; derudover hjælper hun andre med at identificere deres personlige brands, gennem udforskning af deres unikke kerne, og derigennem skabe klar og autentisk kommunikation - se mere på PatriciaRichter.dk.

Kommentarer

  1. Hi, its pleasant post regarding media print, we all be
    familiar with media is a impressive source of information.

Skriv en kommentar...

*