Derfor er det, du arbejder med dybt uinteressant

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Hvad laver du så? Hvad arbejder du med? Du har sikkert fået et spørgsmål i den stil mange gange. Fordi det er blevet en vane, at der er sådan, vi spørger ind til hinandens arbejdsliv. Det er faktisk en skam – for på den måde går vi glip af det mest interessante.

Når vi fokuserer på, hvad vi arbejder med – fokuserer vi i virkeligheden på vores funktion, vores fagområde, den slags man kan få en jobbeskrivelse af.

Problemet med det er, at der er mange, der arbejder med det samme. Har samme uddannelse. Har samme titel. Udfylder samme funktion. At arbejde med noget er set i det lys meget hands on og meget lidt visionsfyldt.

Fokuserer vi derimod på, hvad vi arbejder for, bliver det straks mere interessant. Og det, vi arbejder med, bliver så at sige blot midlet. Ikke målet.

Vi arbejder hver især for noget særligt, noget der positionerer os på arbejdsmarkedet, og som på den måde i langt højere grad også definerer os som mennesker – ingen af os er jo bare en funktion (selv om efterdønningerne af industrialiserings arbejdsdefinitioner stadig kan mærkes mange steder, også indeni).

Udfordringen er selvfølgelig at blive bevidst om, hvad netop du arbejder for – og ikke bare med. Men det er værd at finde ud af. Du kan jo starte med at stille dig selv – og meget gerne også andre – et nyt spørgsmål:

Hvad arbejder du så for?

Hvordan ville du præsentere dig selv og dit arbejde, hvis du skulle fortælle, hvad du arbejder FOR i stedet for, hvad du arbejder MED? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

 Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Kommentarer

 1. Hej, jeg hedder Lisbeth Fruensgaard.
  Jeg arbejder for at skabe helstøbt ledelse med mindre stress, mere nærvær og bedre resultater på danske arbejdspladser.

 2. Tak for indlægget, Line! 🙂

  Jeg er fuldstændig enig i dine betragtninger! Og jeg faldt netop over denne artikel af Seth Godin, som jeg synes, understøtter din pointe rigtigt fint: http://www.businessinsider.com/if-youre-an-average-worker-in-this-forever-recession-youre-going-straight-to-the-bottom-2012-1?utm_source=twbutton&utm_medium=social&utm_campaign=warroom. Artiklen handler netop om, at vi – for at begå os på vor tids arbejdsmarked – skal fokusere på det, der gør os unikke; i modsat fald bliver vi de helt store tabere. Og det kan vi netop gøre ved at fortælle, hvad vi arbejder for, frem for (udelukkende) hvad vi arbejder med.

  Jeg kan i øvrigt på det varmeste anbefale Seth Godins bøger – har læst flere af dem, og der er virkelig god inspiration og viden at hente! 🙂

 3. Sådan skal den skæres, Lisbeth!

  Og Bente – jeg bukker mig i støvet for Seth. Jeg har stadig til gode at møde ham live, men sendte ham i efteråret en mail om, hvornår han kom til Europa – og han svarede (!), at han nok skulle meddele, hvornår (ikke hvis) det blev. Tror vi skal føles så 😉 Har du læst Linchpin? Den rummer meget mere af det, du linker til i artiklen.

  Kh L  

  • JAAA Line – jeg skal helt klart med, når Seth Godin kommer til Europa! Og jeg vil elske at følges med dig! 🙂 Jeg har stadig Linchpin til gode – tak for tippet!

 4. Hej – jeg hedder Lone Garnum – og jeg arbejder for at mennesker, der er blevet ramt af kronisk sygdom/ kroniske smerter, kan tage deres liv tilbage 🙂

 5. Sisi Jensen skriver:

  Jeg arbejder på at udvikle en koncept hvor målet er at arbejde for at (gen)skabe selvtilliden, identiteten, troen på sig selv og egne ressourcer hos flytninge og indvandrer, som kan hjælpe dem med at skabe balance i deres liv

Skriv en kommentar...

*