Er du offer?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Tager du ansvar for dig selv og din egen lykke? Tager du ansvar for den gode samtale med din kæreste? Sørger du får at sexen også er god for dig? Hvis vi ikke tager ansvar for os selv, så havner vi hurtigt i en offerrolle.

Offer i forhold til din kæreste?
Bliver du sur eller skuffet, når din kæreste ikke gør, som du regner med, som du har planlagt, eller som du har forventninger om? Så er du muligvis offer i jeres forhold – i hvert fald ind i mellem. Man er offer, når man føler kæresten på en eller anden måde har krænket.

Hvordan undgår man at blive offer? Det gør man ved at tage ansvar for sig selv. Dit liv og din lykke er ikke afhængig af, hvorvidt din kæreste sover alt for længe om lørdagen, så du ikke når til posthuset inden kl 13.00, eller ikke får handlet det lækre mad til dine lørdagsgæster. Gå selv til posthuset og i specialbutikken eller væk din kæreste i tide, så I kan nå det hele. Lad være med at sidde ved spisebordet og vente på at noget skal ske, ta selv et skridt, ta selv et ansvar.

Brokker du dig over din x-mand hele tiden?
Din X-mand er heller ikke ansvarlig for, om du har det godt, så lad være med at bruge krudt på, om han gør det ene eller aldrig gør det andet med sin nye kone. Du er offer, hvis du bliver ved at hænge din hat på, hvad x-manden gør og ikke gør. Nogle x-koner gør sit liv til et langt besværligt liv, fordi de bliver ved med at hænge deres elendighed på deres x-mand. Vælger du det, så kan du bruge al din gode energi på at brokke dig over x-manden, og et liv i evig brok levner ikke meget smil på læben.

Tager du ansvar i sengen?
Jeg hører af og til om kvinder, der keder sig, når de har sex med manden. Kvinder, der keder sig, er ofte kvinder, der ikke kan lide at sige, hvad de godt kan lide. Det kan være svært for kvinder at sige, ”det er for hårdt”, ”jeg har ikke fået orgasme de sidste fem år” eller ”jeg mærker dig bedst i den stilling, du synes er kedelig”. Samme kvinder mister ofte lysten, og på den måde bliver de nemt offer i forholdet, hvad angår sex. Er det svært for dig, så start med de små ting fx ”Når du rører mig mellem benene, så må du gerne røre mere forsigtigt”.

Det kræver øvelse at blive god til at melde positivt ud og tage ansvar for sit eget gode liv, men lærer du det, så er der gode chancer for mere lykke i livet.

I hvilke situationer tager du offerrollen? Og i hvilke situationer tager du fuldt ansvar? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Skriv en kommentar...

*