- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Hvis far og bonusmor går fra hinanden – hvad så med alle børnene?

Hvor hårdt jeg end synes, det er at være bonusmor nogle gange, så har jeg kun sjældent overvejet at lade mig skille. Gå fra min mand. Gå fra mine døtre. Forsvinde ud af mine bonusdøtres liv…

Men hvad sker der med min relation til bonusbørnene, hvis jeg bliver skilt fra deres far? Eller hvis faren dør? Var det så dét? Er alt så slut? Det ville ikke give nogen større mening at blive ved med 9/5-ordningen. Det er trods alt faren, børnene kommer for at være sammen med. En bonusmor, og eventuelle bonussøskende, befinder sig længere nede på rangstigen.

Hvad sker der søstrene imellem? Vil relationen ophøre og mindet af far være det eneste tilbageblivende link? Min ældste bonusdatter spurgte til det for nogle år siden. Men hun var mere inde på det med skilsmisse fordi flere af hendes skolekammeraters forældre netop gennemgik deres skilsmisser. ”Hvis dig og far blev skilt, så ville vi nok ikke se til dig og Ella og Linnea lige så tit mere, eller hvad tror du? Og så ville far pludselig havde fire børn hver anden uge!”

Det fik mig til at tænke efter, rent hypotetisk. Måske ville søstrene mest finde sammen i frikvarteret i skolen. Eller også blev det netop dem, søstrene, som sørgede for at have en fortsat kontinuerlig og værdifuld kontakt, hvis deres far og jeg ikke havde det mere. Vi kan ikke påvirke døden, så lad os i stedet for arbejde for at undgå en skilsmisse. Så længe vi tror på hinanden, elsker hinanden, taler til hinanden og plejer hinanden skal det nok gå. Men om et eller flere verber i den sætning forsvinder, så tror jeg, at en skilsmisse i sidste ende er uundgåelig. Desværre.

En bonusmor fra Nordsjælland fortalte mig, at hendes yngste bonusdatter havde fortalt hende om sine gudforældre, som boede i Jylland. Og at dér ville hun så komme til at bo, hvis hendes forældre døde. Mens bonusmoren, som havde været en del af pigens liv i årevis, havde fulgt hendes hverdag og netop ikke blot havde hilst på hende til runde fødselsdage eller familiekomsammen – hun var ude af billedet i løbet af no time. TERMINATED. WAISTED. GONE! Sådan er det. Vi aner ikke, hvad der sker, hvis faren – ham der binder os sammen som bonusfamilie – forsvinder. Som bonusforælder har man ingen umiddelbare rettigheder, lige meget om du plager beder, og ønsker eller ej.

Har du prøvet at blive skilt fra en mand, der havde børn i forvejen? Kender du nogen, der har? Hvordan var/er forholdet til bonusbørnene efterfølgende? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside her [1]Se Sofias bog: Bonusmor – uden filter her [2].