Ryd op

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Ahh, så rolig man bliver indeni, når vindueskarmens nisselandskab bliver erstattet af bare, rene flader og juletræet byttes ud med nye friske orchideer. Der virker næsten helt tomt i stuen – tomt er rart, tomt er forfriskende, tomt er roligt. 

Oprydningen påvirker helt i det indre og virker bedre end stressterapi. I takt med at stuen finder sit ”gamle jeg”, skaber vi også mentalt plads til det nye år. Nye udfordringer, nye ønsker og nye målsætninger.

Målsætninger, der for de flestes vedkommende indeholder ordet sundhed i én eller anden forstand. For karrieremødres vedkommende kan sundhed i ønskeform handle om mere energi, mere overskud, mere velvære, mere kvalitetstid med de små (eller med manden). Men endnu oftere handles der på kosmetiske ønsker: En tyndere krop, en mere tonet krop eller færre alderstegn. Langt de fleste kvinder tager action på grund af det kosmetiske, men ender med at synes den største gevinst kommer i form af øget overskud, energi og humør.

Tilbage til oprydningen. For faktisk rimer oprydning også på sundhed – og det ikke kun den mentale sundhed. Oprydning i alle de skabe, skuffer, kommoder, tasker osv, der indeholder ”sundhedsgenstande”, får større betydning for resultatet, end du tror. Lad mig give dig et eksempel:

Du har en intention om at lave en sund ret, men køleskabet er uoverskueligt og rodet, ulvetimen lurer, og du tager den lette (knap så sunde) løsning.

Eller:

Du er sulten og vil spise et stykke knækbrød, men en pose marcipan fra juledagene gemmer sig bag knækbrødspakken… Du kender selv slutningen.

Eller:

Du kan lige nå at løbe en tur inden manden kommer hjem med børnene, men sportsbh’en er til vask, skoene kan du ikke huske, hvor du har lagt og pludselig bliver projektet for besværligt og tidskrævende… Du kender selv slutningen.

Står sundheden højt på ønskelisten for 2012, så er mit råd til dig at bruge de sidste par dage på at få ryddet op i dine sundhedsskabe. Skabet med sportstøj, sportstasken, find drikkedunken frem. Ryd køleskabet og giv alle de sunde ting faste pladser. Køb lækre nye bøtter til mandler, nødder, riskiks, tørrede frugter osv. Stil kassen med det usunde slik og kageværk UD af køkkenet. I et bryggers, eller – som hjemme hos mig selv – ned i kælderen. På den måde tager du en BEVIDST beslutning, når den tages frem og overraskes ikke af en favet gelatinebamses dukken op.

Når oprydningsmanøvren er overstået, kan du mærke den velkendte oprydningsro brede sig. Ahhh. Men den største gevinst er at vide, at du er MEGET tættere på sundhedsmålet end før.

Jeg vil ønske dig og dine kære et fantastisk nytår.

Hvad står der på din ønske- og målliste for 2012? Hvad skal du rydde op i? Skriv meget gerne en kommentar…

Besøg Alexandras egen hjemmeside her.

Om Alexandra Svarre

Alexandra er selvstændig kostvejleder, løbecoach, zumba- og træningsinstruktør. For hende handler sundhed om luksus, frirum, energi og velvære; det er hendes mission at hjælpe andre med at få sundheden ind i hverdagen. Privat er Alexandra gift og mor til to.

Skriv en kommentar...

*