Skal man kunne det hele?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

”Ja!” vil mange kvinder nok svare – sådan indirekte – for det er i hvert fald meget ofte det, vi giver udtryk for i vores powerwoman stil, men hvorfor? Og hvorfor ikke vælge at kunne færre ting og så bruge andre menneskers hjælp?

I dag skrives der rigtig mange bøger om, hvordan en kvinde er eller kan være en powerwoman, og der er både meninger for og imod. I ordbogen kan du finde synonymer med powerwoman som er succesfuld, initiativrig, superwoman. Altså en kvinde med evner lidt ud over det normale og som kan mange ting på en gang, hvilket jo er fedt! Sådan da. For selvom det er rigtig godt at kunne mange ting og have mange bolde i luften på en gang, så giver powerwomaneffekten også mange negative effekter.

For det første vil du have evindeligt travlt. Har du ikke travlt med din yndlingsbeskæftigelse, så har du travlt med noget andet. For du kan jo godt – og gør det gerne.

For det andet vil du uundgåeligt blive en smule enspænder og måske ensom. Ikke fordi du du er asocial, men fordi tiden er kneben hvis alt skal nås. Og tiden vil være en mangelfaktor, hvilket let går ud over sådan noget som søvnen og tiden/lysten til sex og kærlighed. Er det nu også det værd?

Tja jeg kender ikke svaret her, men det gør du måske?

Hvis du er en powerwoman, så sæt dig en gang og mærk efter, om du synes, det er værdifuldt at kunne og gøre det hele! At det altid er dig, som tager teten og går foran både på arbejdet, i hjemmet, hos venner/veninder og da også lige i børnehaven/skolen.

Hvis du mærker, at det måske er lidt hårdt og måske ikke helt er dig, hvad skal du så gøre?

I første omgang så brug dit netværk. Netværk er godt for rigtig mange ting, og hvis du selv er god til at give i dit netværk, vil du også have rigtig nemt ved at få fra dit netværk. Vælg de opgaver ud i dit arbejde, som du synes er mest interessant, og som du synes,  er det du gerne vil lave hele tiden.

Tag så alle de andre opgaver, og se om de ikke kan gives ud til andre i dit netværk. Måske mod at du så giver din specialekspertise til dem. Nu tænker du måske: ”Gav det mig lige mindre at lave?”. Nej, måske ikke i starten,  men det du er rigtig god til tager dig nok ikke så lang tid at udføre, og samtidigt synes du jo, det er sjovt. Jeg kan fx nævne en lille historie fra mit liv, som jeg har siddet med så sent som i dag.

Jeg skulle flytte fra en mailudbyder til en anden. Den gamle var sådan set god nok, men jeg kunne få en løsning, der sparede mig penge, så jeg tænkte: ”Fint, det gør jeg”. Normalt er jeg ikke dårlig til IT, men det interesserer mig nu ikke helt vildt, hvordan man sætter sin mail op. Så jeg havde egentligt alliereret mig med en veninde, der også stod for min hjemmeside og FB, men hov, her stoppede så lige den nye udbyders hjælp. For da det hele drillede og min kære søde veninde ikke helt kunne sidde på skødet af mig, så måtte jeg sidde med det hele dagen i dag og nørkle, fordi deres support ikke var telefonisk, men online.  Så nu var gode råd dyre. Jeg måtte derfor hive fat i et par andre af mine netværksvenner, som jeg vidste sad med sådanne opgaver jævnligt og endte så med at få det hele til at virke. Hurra, havde jeg bare gjort det lidt før! Så kunne jeg havde brugt ekstra tid på mine videosekvenser til kvindelivet.dk.

Så din powerwoman behøver ikke blive lagt på hylden, for hun er jo også en god energibombe at have i kroppen, men det er vigtigt, at hun kan tøjles og styres, for ellers ender du med at rende livet af dig selv, hvilket hverken giver tilfredsstillelse for dig eller din omverden.  Så tænk det sådan!

Du har fortjent det bedste – Altid!

Du bør beskæftige dig med det der er bedst for dig – Altid!

Så vil du også have tiden og lysten til at give det bedste af dig – Altid!

Hvad lægger du i begrebet ‘powerwoman’? Er du selv en powerwoman? Hvornår og hvordan kommer det til udtryk? Skriv gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Jeans egen hjemmeside herSe Jeans bog: Træning og graviditet her.

Om Jean Vennestrøm

Jean er Ph.D. og specialist inden for human sygdomme og hjælper kvinder med træning, korrigering af rygsøjlen vha. kraniosakralterapi og osteopati, kostvejledning og personlig rådgivning i sin virksomhed Kvindelivet.dk. Desuden gift og mor til tre.

Skriv en kommentar...

*