Bonusmor på ego-trip

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

For et par uger siden rejste jeg væk. Alene. Uden fælles børn. Uden bonusbørn. Uden mand. Jeg havde brug for luft, fordi der har været så meget run på, på det sidste. Veninder som betyder meget for mig, og som jeg holder meget af, blev for længst sat på STAND BY.

Jeg bookede en billet (retur, bare rolig) til Göteborg over en weekend, og hookede op med gamle barndomsveninder. Jeg bookede også en overnatning på lækkert hotel, i hjertet af barndommens by, og nød hvert minut med bred seng, karbad, morgenmad på værelset dagen efter og… stilhed. Absolut tysssstnad.

Fredag aften spiste jeg sammen med en skøn veninde på en hyggelig restaurant, hvor vi fik vendt og drejet livets udfordringer, store som små, professionelle som private. Lørdag rykkede jeg ind hos en anden veninde – fra 4-stjernet hotelværelse til teenage-drengeværelse. Venindens yngste søn var hos sin far i weekenden så det passede glimrende at lade mig indlogere i hans ’crib’.

Veninden, som jeg har kendt siden jeg var 11 år, minder sjovt nok slet ikke om mig. Vi er VIDT forskellige, på alle plan. Fra opdragelse, til teenageår, fra uddannelse til karrierevalg, antal børn, mænd, you name it. Men jeg elsker hende, hun er vigtig for mig, og vi har det skidesjovt sammen. Hun lavede mad til mig, vi delte en flaske vin og brugte en hel lørdag aften og den halve nat på at opdatere hinanden om, hvad der sker i vores respektive liv. Hun blev bonusmor for et års tid siden og havde i den grad brug for et par gode råd i forhold til at flytte sammen, hans børn, hendes børn, hans to eks’er, hendes to eks’er, hvem skal dele værelse, hvor meget skal hun blande sig. Der var en del at tage fat i, og det gjorde vi så. Uden børn. Uden mænd.

Før jeg tog af sted til Göteborg stillede jeg et spørgsmål til medlemmerne i min Facebook-gruppe ’Bonusmor’. Er det i orden at tage af sted og efterlade mand med 4 børn en weekend? Eller er det ego? Her er et par af de svar jeg fik:

”Egoistisk? HELT bestemt! Men det betyder jo ikke, at det ikke er okay! Det er SÅ meget i orden!”

“Det er da i orden – bestemt, så længe det er, mens den anden forældre ikke står med det hele derhjemme alene. Så kan det planlægges, når man kun har fælles børn synes jeg det er HELT OK.”

Jeg må indrømme – og jeg er ikke alene – at det er nogle gange nemmere, når vi kun er 4 i familien, frem for når vi er samlet alle 6. Især når jeg har brug for lidt tid alene. Især når bonusbørnene ønsker tid med far og søskende, uden bonusmor. Derfor vælger jeg at tage af sted, selvom min mand står alene med hele børne-banden. Så længe de voksne er enige, så længe jeg ikke smutter uden at børnene er indforstået med hvorfor, så synes jeg også, at det er ”SÅ meget i orden”. Dårlig samvittighed? Nej. Glad bonusmor = glad bonusfamilie. Ikke sandt?

Tager du nogle gange et par dage ud af kalenderen – bare til dig selv? Giver det dig dårlig samvittighed? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside herSe Sofias bog: Bonusmor – uden filter her.

Om Sofia Gravesen

Sofia Gravesen er bonusmor til to og mor til to. I 2008 debuterede hun som forfatter med bogen ”Bonusmor – uden filter”. I dag holder Sofia også foredrag om emnet, skriver klummer og blogger om hverdagen i en moderne storfamilie. Læs mere på bonusmor.dk

Kommentarer

  1. Tina skriver:

    Hey Sofia,
    Hvorfor skal det være så “forbudt” agtigt at tage på solo-tur eller tøsetur uden mand børn? det er altså helt skævt efter min mening, uanset bonus børn eller ej. Man skal da have luft en gang imellem. Det er sundt for alle parter at komme væk…nå at savne dem derhjemme og glæde sig til at komme hjem igen. Det er et must for mig og heldigvis også min mand. Helst en tur til hver af os på 3-4 dage hvert år. Jeg har ikke behov for at tage afsted alene, men tager på tøsetur med et par veninder.Det er fantastisk og givtigt! Sidste år var det Berlin i 3 dage og vi var så meget tøser i de dage og hold da op hvor ALT blev endevendt, totalt sjovt og ungpigeagtigt – befriende. Man skal da også lade ens partner komme UD i verden alene og/eller med en kammerat og få luft – unde ham det og engang imellem er det faktisk skønt at være alene med børnene. Derfor – mer af det – det gir bonus på så mange fronter!
    Tina

  2. Sidsel Andersen skriver:

    Jeg har opfundet begrebet “positiv egoisme” og der går din tur vist ind under. Egoisme bliver altid så negativt ladet men det behøver jo ikke altid at være negativt at være egoist- det er faktisk sundt at være i kontakt med sig selv og mærke efter egne behov engang imellem:-)

Skriv en kommentar...

*