- For kvinder med ambitioner – når tanker om familie og karriere mødes - http://karrieremor.dk -

Bonusmor på ego-trip

For et par uger siden rejste jeg væk. Alene. Uden fælles børn. Uden bonusbørn. Uden mand. Jeg havde brug for luft, fordi der har været så meget run på, på det sidste. Veninder som betyder meget for mig, og som jeg holder meget af, blev for længst sat på STAND BY.

Jeg bookede en billet (retur, bare rolig) til Göteborg over en weekend, og hookede op med gamle barndomsveninder. Jeg bookede også en overnatning på lækkert hotel, i hjertet af barndommens by, og nød hvert minut med bred seng, karbad, morgenmad på værelset dagen efter og… stilhed. Absolut tysssstnad.

Fredag aften spiste jeg sammen med en skøn veninde på en hyggelig restaurant, hvor vi fik vendt og drejet livets udfordringer, store som små, professionelle som private. Lørdag rykkede jeg ind hos en anden veninde – fra 4-stjernet hotelværelse til teenage-drengeværelse. Venindens yngste søn var hos sin far i weekenden så det passede glimrende at lade mig indlogere i hans ’crib’.

Veninden, som jeg har kendt siden jeg var 11 år, minder sjovt nok slet ikke om mig. Vi er VIDT forskellige, på alle plan. Fra opdragelse, til teenageår, fra uddannelse til karrierevalg, antal børn, mænd, you name it. Men jeg elsker hende, hun er vigtig for mig, og vi har det skidesjovt sammen. Hun lavede mad til mig, vi delte en flaske vin og brugte en hel lørdag aften og den halve nat på at opdatere hinanden om, hvad der sker i vores respektive liv. Hun blev bonusmor for et års tid siden og havde i den grad brug for et par gode råd i forhold til at flytte sammen, hans børn, hendes børn, hans to eks’er, hendes to eks’er, hvem skal dele værelse, hvor meget skal hun blande sig. Der var en del at tage fat i, og det gjorde vi så. Uden børn. Uden mænd.

Før jeg tog af sted til Göteborg stillede jeg et spørgsmål til medlemmerne i min Facebook-gruppe ’Bonusmor’. Er det i orden at tage af sted og efterlade mand med 4 børn en weekend? Eller er det ego? Her er et par af de svar jeg fik:

”Egoistisk? HELT bestemt! Men det betyder jo ikke, at det ikke er okay! Det er SÅ meget i orden!”

“Det er da i orden – bestemt, så længe det er, mens den anden forældre ikke står med det hele derhjemme alene. Så kan det planlægges, når man kun har fælles børn synes jeg det er HELT OK.”

Jeg må indrømme – og jeg er ikke alene – at det er nogle gange nemmere, når vi kun er 4 i familien, frem for når vi er samlet alle 6. Især når jeg har brug for lidt tid alene. Især når bonusbørnene ønsker tid med far og søskende, uden bonusmor. Derfor vælger jeg at tage af sted, selvom min mand står alene med hele børne-banden. Så længe de voksne er enige, så længe jeg ikke smutter uden at børnene er indforstået med hvorfor, så synes jeg også, at det er ”SÅ meget i orden”. Dårlig samvittighed? Nej. Glad bonusmor = glad bonusfamilie. Ikke sandt?

Tager du nogle gange et par dage ud af kalenderen – bare til dig selv? Giver det dig dårlig samvittighed? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Sofias egen hjemmeside her [1]Se Sofias bog: Bonusmor – uden filter her [2].