En lille kur mod ultålmodighed

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Min datter havde engang en veninde på besøg, som fik en jordbærplante i en lille potte, som hun skulle have med hjem. Jeg sagde til pigerne, at hvis planten fik vand, kom der jordbær.

Lidt senere fandt jeg dem ved et bord i haven, hvor de i tavshed nedstirrede den lille jordbærplante. De havde lige givet den vand – men der kom ingen jordbær!

Min pointe er, at vi voksne ved, at det tager tid at skabe vækst, men ofte forventer, at det går hurtigt med at skabe succes med vores budskab. Fordi vi har vandet. Lidt.

Præcis som du har brug for et budskab, har dit budskab også brug for dig. Og det bedste, du kan gøre, er at gøre noget for dit budskab dagligt:

Det kan være at ringe en potentiel kunde eller netværkskontakt op.
Det kan være at skrive et blogindlæg, en nyhedsmail eller en vigtig mail.
Det kan være en gennemtænkt statusopdatering på de sociale medier.
Det kan være en klar formulering af, hvad du tilbyder, når nogen spørger.
Det kan være at skrive en e-bog, en artikel eller en strategi for dit næste træk.
Det kan være at skubbe til chefen igen, eller kollegaerne eller kunderne.
Hvad vil du gøre for dit budskab i dag?

Plej dit budskab, pas det, nip de kedelige blade af og alle de tynde sideskud. Så skal det nok blive stærkt og bære frugt.

Men det sker ikke, bare fordi du har vandet en enkelt gang (eller 10) og, som de søde små veninder, rigtig godt kan lide jordbær.

Jeg kender selv alt til utålmodighed, men i stedet for at slå mig selv i hovedet med den, som jeg gjorde engang, gør jeg nu mit bedste for at kalde den “mit drive” i stedet – og bruge netop det aktivt til at skabe succes med mit budskab. Helst hver dag.

Hvad gør du  – på kontinuerlig basis – for at skabe vækst? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor…

 Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Skriv en kommentar...

*