Er du ensom i dit parforhold?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Er du ensom efter din mand har været dig utro. Efter han eller du selv er steget i graderne på arbejdet, hvilket kræver dobbelt så mange arbejdstimer? Er du ensom, fordi du er bange for, om han måske snart forlader dig. Eller tilføjer han alt for mange tidligere veninder på Facebook, lige når det går skidt mellem jer?

Er du blevet ensom i dit parforhold? Så er din partner det formentligt også. Prøv at spørg ham. Spørg ham uden at angribe ham. Jo hurtigere, jo bedre, ellers glider I nemlig nemt fra hinanden.

Vi tager hurtigt skjoldet op foran hjertet, hvis det ikke går godt i forholdet. Jo længere tid, vi har skjoldet oppe, jo tykkere bliver det. Jo tykkere det er, jo sværer er det at komme tæt på hinanden igen.

Det er svært, fordi vi beskytter os selv, vi vil ikke være sårbare. Vi vil ikke skuffes af vores partner. Selv om vi i de perioder har allermest lyst til et kæmpestort kram eller en snak, der varer i flere timer, så er det rigtig svært at tage skridtet hen i mod kærligheden igen.

Men det er sjældent, at din mand vil skubbe dig væk, hvis du tager initiativ til et kærligt kram. Det er også sjældent, han siger ”nej”, hvis du spørger ham, om I kan bruge aftenen til hyggesnak tæt i sofaen, frem for at sidde foran hver sin computer, som I har gjort de sidste 4 uger.

Men gør det i aften, så er det nemmere for dig. Meget nemmere, end hvis du venter til i morgen eller til næste mandag.

Kan du genkende noget af ovenstående? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Kommentarer

  1. Pia skriver:

    Det du skriver her er så velkendt at det berøre mig dybt. Men hvordan skal man blive ved med at tage initiativ til at snakke om ting som berøre mig når jeg ved at det keder ham og ingen interesse har i at have dybe samtaler mere. Så ja meget ensom i forholdet med desværre en tro på at jeg må sætte mig til tåls med en mand jeg ikke længere kan snakke med og dele mig selv med.
    Men artiklen rørte mig dybt fordi det det er så rigtig det med at man angriber istedet for egentlig at bede om det man har mest brug for; hans kærlighed og omsorg og interesse…

    Venlig hilsen

Skriv en kommentar...

*