Har du tid til sex?

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

Der sker så meget i vores familier, vi har sgu travlt. Men har vi så travlt, at vi glemmer at have sex mon? Min oplevelse er, at det oftest er det, der bliver skåret fra – desværre…

Mange glemmer at prioritere tid til sex i deres hverdag. Dette er ærgeligt, fordi det giver en rigtig god og positiv energi. Forleden holdte jeg et foredrag, hvor jeg sagde, at parret skulle kæle med hinanden mindst 40 minutter, inden de havde samleje, hvorefter en kvinde rakte hånden i vejret og spurgte: ”Må jeg se en serie imens?”. Det gav anledning til høj latter, men også til eftertanke. Jeg tror, at der er mange par, der helt har afskåret sexen i parforholdet til fordel for børn, arbejde, søvn, og ja – serier i fjernsynet.

Når vi ikke orker sex, så afholder vi os også fra kram og kys. Det er rigtig ærgeligt. Fordi hvis vi i en periode ikke har sex, men stadig husker at kysse og kramme, så bliver det også nemmere at starte op på sexen igen, når perioden er ovre. Det kan fx være perioder under graviditet, når baby får tænder, og I ikke får sovet, eller når der er et stort arbejdsprojekt, som stresser hverdagen.

Kender du situationen, hvor du har siddet i sofaen med din kæreste og set en film eller spillet et spil. Det er ved at være sengetid, du går ud på toilettet, og schyyyy …  du lister langsomt tøjet af, fjerner forsigtigt make-uppen, tager nattøjet lydløst på  – OG VUPTI, så skrider du igennem stuen med et: ”Jeg går i seng, jeg er træt”; og før manden kan nå at sige hverken det ene eller det andet, så er du oppe i soveværelset, og sover (eller rævesover) når han kommer op. Fordi han skulle jo lige slukke lyset hos børnene, lukke altandøren og sætte børnenes cykler i garagen. Alt dette gør vi, fordi vi ikke orker at have sex eller igen at sige nej til sex. I stedet for at sige, der bliver ikke sex i aften, men jeg vil meget gerne kramme og kysse.

Der er også kvinder, som bliver lidt halvsure et par timer inden sengetid, så ved de, at manden hverken tør eller har lyst til at spørge om sex.

Det er altid okay at sige fra over for sex med sin partner i en fastsat periode, bare du ikke har migræne hver aften, og han ikke ved, hvor lang tid det varer.

Kan du genkende dig selv i ovenstående? Eller din kæreste? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Bassøe

Mor til to, parterapeut og sexolog med klinik i Hillerød og på Østerbro. Line er desuden mentor for Sexologudddannelsen og supervisor for den Kognitive parterapeutuddannelse. Læs mere på linebassoe.dk.

Kommentarer

  1. Dorthe skriver:

    Så rigtigt,det må jeg se at lave om på;)

Skriv en kommentar...

*