Har en revy alt eller intet at gøre med dit arbejdsliv? Tag testen!

Udskriv til printer / Send artiklen til ven

“Du må gerne være med, men du skal altså tage det her tøj på og fortælle de her vittigheder”. Sådan lød beskeden til en sjov mand, inden han brød ud af den kasse, andre begrænsede hans bidrag med – og blev en af landets største komikere.

Det er Stygge Krumpen, jeg skriver om. Eller trendy-juicebar-fyren, rengøringsdamen, stewarden og “Thomas Blackman” fra “Indenrigs”. Det er ham den tossede med øjenbrynet fra Live fra Bremen. Det er Andreas Bo Pedersen, som blev kåret som Årets Komiker ved Zulu Awards sidste år.

Inden det tilbragte han mange år med at lave revy. Det var der, han blev set for sit naturlige humoristiske bidrag og blev budt indenfor. Samtidig med at han fik besked på at se ud og gøre, som andre syntes.

Det udtalte han i Berlingske MS 4. februar 2012 (her stammer indlæggets citater også fra), ligesom han udtalte, at han havde ønsket, at revy-folkene i stedet havde sagt, “du er sjov Andreas, gør noget sjovt”.

Det har nemlig altid været ønskescenariet for ham, at folk spurgte ham om, hvad han syntes var sjovt – og hvad han på det grundlag havde lyst til at bidrage med, fremgår det af artiklen.

Sådan er der mange, der har det. De er med i en revy hver dag på deres arbejde – måske bestemmer andre ikke ligefrem, hvad de skal have på, men hvilke bidrag, de skal byde ind med på baggrund af det, de er hyrede til, er der et fast manuskript for.

Det kaldes en jobbeskrivelse, en titel eller et ansvarsområde. Det er typisk lavet med udgangspunkt i de eksisterende rammer – ikke i den enkeltes bidrag. Den slags kan endda være lavet længe før, nogen på arbejdspladsen kendte dem. Tankevækkende, ikke?

For er alles ønskescenarie ikke præcis som Andreas? At nogen spørger, hvad vi mener – og på baggrund af det, vi naturligt kan bidrage med, derfor gerne vil byde ind med?

Tillykke, hvis du er brudt ud af kassen. Hvis dit ønskescenarie er gået i opfyldelse, og du hver dag i dit arbejdsliv har stor indflydelse på, hvad du bidrager med. Så oplever du sikkert, som Andreas beskriver det, at du føler en stor ro og oplever at blive anerkendt samtidig med, at du “føler dig hjemme” i det, du fylder dit arbejdsliv med.

Har du det ikke sådan, skulle du måske overveje at ændre noget i dit arbejdsliv. Også selv om andre klapper, når revy-forestillingen er forbi for i dag.

(Det skal understreges, at elementerne fra artiklen i Berlingske MS er brugt frit fra inspirationen og med stor respekt for både Andreas Bo Pedersen og dem, der laver og elsker revy).

Bidrager du med det, du helst vil bidrage med? Eller befinder du dig i  prædefineret kasse? Måske en en lille klaustrofobisk en af slagsen? Skriv meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nedenfor…

 Besøg Lines egen hjemmeside her.

Om Line Dahl

Line Dahl er selvstændig med egen virksomhed, linedahl.dk, hvor hun guider virksomheder til at skabe succes med deres budskab, og sammen med Jette Bulck desuden drivkraften bag Karrierekald.dk - den nye vej til din rette hylde.

Skriv en kommentar...

*